cliaweb Cloudflare'da TLS değerini sınırlandırma, Authenticated Origin Pulls'un kullanımı ve DNSSEC gibi özellikler ciddi anlamda DDoS korumasına katkıda bulunuyor. Full-site delivery özelliğinin de açılması halinde resmen kendi kendine çalışan sınırsız bir DDoS sistemi gibi bir şey oluyor.
Mesela 26 Temmuz tarihinde siteme ufak çaplı bir saldırı olmuş. Haberim bile yoktu. Tamamen Cloudflare olaya el atmış. O tarihteki CPU kullanımına baktığımda %2'nin bir tık üstüne bile çıkmamış CPU oranı. Üstelik 1CPU, 1GB RAM gücünde ufak bir sunucu ve bu sunucuda 2 WP, 1 özel PHP script barındırıyorum.
Hosting firması açısından düşününce size hak vermemek elde değil. Tamamen müşterinin memnuniyetini artırmak amacıyla düşünüyorsunuz. Godaddy, Hostgator gibi ünleri sadece reklama dayanan, kullanıcıyı Apache ile sınırlı kalmaya zorlayan hosting firmalarını kullanmaktansa Litespeed destekli bir firma tercih etmek çok daha mantıklı bir karar olur.
Ben hosting işi yapmadığım için NGINX hostingin kullanıcı bazlı kaynak işlemci ve RAM limitlerinin en iyi nasıl olması gerektiğini bir firma gözüyle göremem. Ama üzerinde detaylı olarak emek harcanıp yapılabilecek, düzgün çalışan bir htaccess-nginx converter tarzı yazılımlarla NGINX'in hosting olarak kusursuz bir şekilde entegre edilebileceğini düşünüyorum. Tabii converter sadece bir örnek. Yeterli değil yani daha pek çok şey gerekecektir ki kullanıcıya yansıtılmasın.
Bu konuyu açma düşüncem dün gördüğüm bir firmadan esinlenmeme dayanıyor. Firma Alman firması ve NGINX hosting sağlıyor. (https://timmehosting.de/nginx-hosting) Fiyatları biraz uçuk ama bu sanırım tamamen performans odaklı olmasından ve pek çok özellik sunmalarından kaynaklanıyor. Kinsta'da bildiğiniz gibi yine uçuk fiyatlı olsa bile NGINX hosting kavramını tam olarak oturtmuş bir firma.
Ülkemizde de politikanıza uygun düşerse belki bir gün siz buna öncü olmak istersiniz. Kim bilir... :)
Tekrar teşekkürler, iyi çalışmalar.