-
-
Yaş/Cinsiyet
- / E
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Google Sıralamaları Neye Göre Belirliyor?
Bu sorunun cevabını kimse kesin olarak söyleyemez. Çünkü bu google algoritmasının çözülmesi demektir. Ancak tahminlerde bulunabiliriz.
Daha önce hiç dikkat etmediğim birçok konuya şimdi ciddi anlamda kafa yormaya başladım. Sadece bir site açıp yazı eklemekle bu işler artık olmuyor. İnce eleyip sık dokumak gerekiyor.
Siteye eklediğim içeriklerin tamamı özgündür. Yazıyı eklemeden önce internette araştırma yaparım başka yerde yoksa siteme eklerim. Başka yerde olan bir yazıyı tutup siteye eklemenin hiçbir faydası olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim.
Dikkatimi çeken bazı önemli hususlar var: Tek satırlık bir tanım olan site arama sonucunda ilk sırada çıkabiliyor. Ben o konuyla ilgili 500 kelimelik bir içerik eklediğim halde.
Bunun açıklaması şu; Bu tanım siteye 2005 yılında eklenmiş. Yüzbinlerce kişi bu yazıyı okumuş ve artık fosilleşmiş. 2012 yılında yeni veya 2 yıllık bir sitede dahi çok zengin bir içerikli yazı eklesem o tek satırlık tanım yazısını geçemiyorum.
Google özgün ve güncel içerikli siteler seviyorsa neden 2005 yılından beri hiç güncellenmemiş tek satırlık bir tanıtım yazısını üst sırada tutuyor?
Ayrıca aynı tarihlerde açılmış iki site benzer içerikli yazılar eklese google hangi yazıyı hangi kriterleri göz önüne alarak üst sıraya taşır?( Bu sitelerin hiçbir backlink çalışması yapılmadığını ve tanıtım yazısı gibi çalışmalar yapılmadığını) düşünerek cevaplayabilirsiniz.
Alın arkadaşlar sizin beyin fırtınası. Tecrübelerinizi, gördüklerinizi, duyduklarınızı, düşüncelerinizi yazın bakalım ortaya neler çıkacak?
Herkes düşüncesini paylaştıktan sonra konuyla ilgili önemli hususları sizlerle paylaşacağım. Saygılarımla ( Oldum olası çok zor sorular sorarım bu yüzden hocalarım sorusu olan var mı serkan haricinde derlerdi :)
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Blogging
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Çünkü 2005 yılından bu yana o sitede dediğin yazı bulunmakta. Yani bu demek oluyor ki yaklaşık 7 senedir o yazı okunmaya ve erişilmeye devam ediyor. Google güncelliğe önem verir fakat Google için istikrar ve güvenilirlik daha önemlidir. Madem bu yazı 7 yıldır hala erişilebilir durumda ve okunuyor o zaman Google'ın gözünde diğer yazılara kaynak oluşturabilecek bir metin olarak gözüküyor.
http://www.havlayankirpi.com - Güncel Bilgi Platformu
-
-
Yaş/Cinsiyet
- / E
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Aslında bende aynı şeyi düşünüyorum. Yani içerik faktörü çok önemli. Sayfa iç yapısı ne kadar güçlüyse arama sonucunda o sitenin üst sırada çıkma ihtimali fazla olacaktır
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
öğretmen
-
-
Ad Soyad
F** Y**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
google güncelliğe bakar ama daha önemlisi özgünlüğe ve orijinalliğe bakar. Sen ortaya ne koyuyorsun farklı olarak, bununla ilgilenir. Şahsen çıkalı 5 ay olmasına ve binlerce sitede yer almasına rağmen pes 2012 full indir kelimesinde ilk sayfadaydım, çünkü diğerlerinden farklı ve özgün bir anlatım sunmuştum ortaya.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
- / E
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Şüphesiz orjinal içerik önemli fakat farkı yaratan şey ne? İşte burada tıkanıp kalıyoruz. Aynı tarihte aynı özelliklerde iki site aynı içeriği ekleyince kimi neye göre google üste taşıyor
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
öğretmen
-
-
Ad Soyad
F** Y**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
kulturelbellek adlı üyeden alıntı
Şüphesiz orjinal içerik önemli fakat farkı yaratan şey ne? İşte burada tıkanıp kalıyoruz. Aynı tarihte aynı özelliklerde iki site aynı içeriği ekleyince kimi neye göre google üste taşıyor
Özgün ve orijinal içerik botlar tarafından ilk hangi sitede rastlandıysa o öne çıkar.
-
-
Yaş/Cinsiyet
- / E
-
Meslek
öğretmen
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
aranan kelimenin domainde geçmesi de artı sağlayan bir durum.
-
-
Yaş/Cinsiyet
- / E
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Wm aracı beyin fırtınası yapmayı sevmiyor...
myenes
$php = new PHP();
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Back-end Developer
-
-
Ad Soyad
E** G**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Google sürekli bir dalgalanma halinde yani her gün her saat farklı bir sıralama koyuyor ortaya şu anda aradığınız bir kelimeyi 2 gün sonra aradığınızda farklı sonuçlar çıkacaktır. 2 gün içinde ne değişmiş olabilir ki ?