lostyazilim
tr.link

Türkler Neden Özgün Tasarımlar Yapamıyorlar? (Tartışalım)

47 Mesajlar 7.863 Okunma
lstbozum
tr.link

dumanyak dumanyak Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 11.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 763
  • Beğeniler 113 / 149
  • Ticaret 15, (%93)
Bence haksızsınız. Mesela ben geçen yayınladığım tasarımı kalıp olarak günlerce kafamda tasarladım. Ama çizmeye gelince yapamadım. Belki yaptım ama güzel olmadı. Neden sadece bu foruma yada 3-5 kişiye bakıyorsunuz? 3-5 kişiye bakıp bütün Türklere tasarımdan özgünlükten anlamıyor demek hiç hoş değil.

Bence google'da Türk grafikerlerin harikalarını araştırın ;)

wmaraci
reklam

SefaUygun SefaUygun WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 08.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Anestezist
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad S** U**
  • Mesajlar 717
  • Beğeniler 87 / 266
  • Ticaret 6, (%100)

OkanKeskin adlı üyeden alıntı

İlk mesajımda da yazdım, "Ayrıca paralı olanlar dahi öyle ahım şahım değil."

Olayı hemen bütçeye bağlıyorsunuz ya, parasını verirsen ajanslarda yaptırabilirsin fakat olay internette satışı yapılan temalar. Ayrıca internette 'kaliteli' denilebilecek bir tema çok nadir bulunur. Dediğim gibi son zamanlarda bir gelişme söz konusu fakat halen çok gerideyiz.

Her şey para bu devirde , forumda kaliteli bir tema yapılıp 150 tl 'den satılsa kaç kişi alır ? Ayrıca 150 TL'den 10 kişiye tema satacağıma , 1500 tl'ye 1 kişiye satarım daha sorunsuz olur.Kim o kadar insanla uğraşmak ister.

Ayrıca internetten tema satışı yapmak risklidir , çalınır , wareze düşer emekler boşa gider.Ben olsam kaliteli bir tema yapıp satışa sunmam.

----------

Kalite kavramı kişiden kişiye göre değişir ayrıca , ben Türkiye'de iyi işler olduğuna inanıyorum , Türk temalarını kullanıyorum.Siz yabancı kişilerin yaptığı temaları beğeniyorsanız buyrun kullanın.

----

Türkiye'de kaç tane sağlam grafikerin işlerine bakıp özgün değiller dediniz bunuda merak ediyorum.İnternette tema satışı yapanlar genellikle amatör ve eğitimsiz kişiler bu konuda.
oeaksoy 3579 Bipixel

kişi bu mesajı beğendi.

oeaksoy oeaksoy WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 29.07.2011
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Mesajlar 77
  • Beğeniler 3 / 14
  • Ticaret 2, (%100)

OkanKeskin adlı üyeden alıntı

Bir üstteki yorumu ve ilk yazımı dikkatli okuyunuz.

Özgünlük bekliyorsunuz ama kimden? Tasarımcı dediğiniz kişinin ilham kaynakları vardır. Sizin bahsettiğiniz kimseler ise kısa yoldan kazanç peşinde olduklarından ortaya konan malzemenin kalitesini baz alarak "Türkler Tasarımda Neden Özgün Değil?" sorusunu tartışamazsınız. Bu ülkemizde grafikerlik üzerine eğitim almış/alan herkes için hakaret kabul edilir!
Okeskin 3579 SefaUygun

kişi bu mesajı beğendi.

Erhan Erhan WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 28.11.2011
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Amale
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad E** T**
  • Mesajlar 202
  • Beğeniler 75 / 102
  • Ticaret 24, (%100)
Sorun tasarımcılarda değil tasarımcıları yönlendiren biz kullanıcılarda. Eğer düzgün tasarımcı ve düzgün yönlendirmeye çok güzel işler çıkabilir.

Bu konuyu wordpress ile sınırlandırmakta yanlış. Genel konsept'de düşünmek gerekirse bir müşteri tasarımcıya ne yaptırmak istediğini çok doğru ve düzgün bir şekilde anlatamıyorsa bu tasarımcının sorunu değil. En kötü tasarımcıyla bile anlaşsan yapılacak işin ehemmiyetini düzgün bir ifade ile anlaşılabilir bir şekilde anlatılırsa çok güzel işler çıkabilir.

Ben kendi projelerimde ve trendwp olarak bu konuda çok dikkatli davranıyorum eğer tasarımcıya yapacağı işi ön hazırlık olarak tasarım hazırlıyor ve bu standartlara göre hazırlamasını istiyorum ve tasarımı rezerve ediyorum. Genel tasarım bittikten sonra detayla inip profosyonelleştiriyorum.

Henüz dünya standartlarını yakalamış olmasakta çok güzel işler çıkartan tasarımcılar var.

Ha şu bir gerçektir hernekadar sorunlar olmuş olsada trendwp Türkiyede wordpress tema konusunda yön verici bir rol üstlendi biz bu işe girmeden önce yenilik getirmek istiyorduk ve bunu başardığımızı görüyorum.

Mesela curcuna.com buda benim projelerimden birisi bu tasarımı 2-3 sene önce yaptırmıştım ve şuanda hala popülaritesini korumakta. Tasarımda dikkat edeceğimiz nokta biz müşteriler olarak tasarıma bakınca sıkılmamamız lazım. Eğer bir tasarıma 2-3 sene boyunca bakıp sıkılmadıysan hala yeni düzende entellektüelliğini koruyorsa bu işi başarmışsın demektir.

Bu yüzden şuana kadar girdiğim toplam 3 projede başarıya ulaştım diyebilirim. Bunların en başında trendwp ve çok farklı bir sektör olsada curcuna.com'dur. Curcuna.com un tekil ziyaretcisi neredeyse günlük 60 70K'dır. Başarı ölçümü buysa biz bu işi başardık diyorum.

Hadin selametle.
Okeskin 3579 Bipixel

kişi bu mesajı beğendi.

Takipçi Satın Al
wmaraci
wmaraci

demreli demreli WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 29.03.2011
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek
  • Mesajlar 588
  • Beğeniler 47 / 103
  • Ticaret 0, (%0)
premium diye satılan yabancı temalara bak peş para etmez
ama anarschi spaksu aorhan temalarına bakarsanız gayet iyi temalar

• Üyelik 28.11.2011
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Amale
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad E** T**
  • Mesajlar 202
  • Beğeniler 75 / 102
  • Ticaret 24, (%100)

demreli adlı üyeden alıntı

premium diye satılan yabancı temalara bak peş para etmez
ama anarschi spaksu aorhan temalarına bakarsanız gayet iyi temalar

Taner bu yorumunda göz farklılığı olsa gerek bir yabancı'da Türk temalarını beğenmiyor. Biz Türkler'de yapancı temaları beğenmiyoruz. Buda ülkelerin tasarım ve göz farklılıklarının bir göstergesidir. :)

Takipçi Satın Al

demreli demreli WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 29.03.2011
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek
  • Mesajlar 588
  • Beğeniler 47 / 103
  • Ticaret 0, (%0)

Erhan adlı üyeden alıntı

Taner bu yorumunda göz farklılığı olsa gerek bir yabancı'da Türk temalarını beğenmiyor. Biz Türkler'de yapancı temaları beğenmiyoruz. Buda ülkelerin tasarım ve göz farklılıklarının bir göstergesidir. :)

haklısın

mesela

http://www.elegantthemes.com/demo/?theme=DeepFocus

39 dolar :) kim alır bu temayı türkiyeden :)

• Üyelik 28.11.2011
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Amale
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad E** T**
  • Mesajlar 202
  • Beğeniler 75 / 102
  • Ticaret 24, (%100)

demreli adlı üyeden alıntı

haklısın

mesela

http://www.elegantthemes.com/demo/?theme=DeepFocus

39 dolar :) kim alır bu temayı türkiyeden :)

Aynen fakat yabancılar alıyor :)

Takipçi Satın Al

3579 3579 WM Aracı Anonim Üyelik
  • Üyelik 30.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 2434
  • Beğeniler 686 / 1151
  • Ticaret 1, (%100)
İki cevabım var.
Emek hırsızları ve tembellik/üşengeçlik.

Onun dışında ülkemdeki insanlardaki hayal gücü çok fazla. Fakat o kadar tembeliz ki, "kim uğraşacak ki ya?" işine döndürüyoruz.

Japon: Kimse yapamadıysa kesin ben yapmalıyım.
Türk: Kimse yapamadıysa ben nasıl yapayım ?
Okeskin Bipixel

kişi bu mesajı beğendi.

Okeskin Okeskin SUPREMACY Kullanıcı
  • Üyelik 12.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Web
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad O** K**
  • Mesajlar 880
  • Beğeniler 836 / 288
  • Ticaret 18, (%100)

Erhan adlı üyeden alıntı

Sorun tasarımcılarda değil tasarımcıları yönlendiren biz kullanıcılarda. Eğer düzgün tasarımcı ve düzgün yönlendirmeye çok güzel işler çıkabilir.

Bu konuyu wordpress ile sınırlandırmakta yanlış. Genel konsept'de düşünmek gerekirse bir müşteri tasarımcıya ne yaptırmak istediğini çok doğru ve düzgün bir şekilde anlatamıyorsa bu tasarımcının sorunu değil. En kötü tasarımcıyla bile anlaşsan yapılacak işin ehemmiyetini düzgün bir ifade ile anlaşılabilir bir şekilde anlatılırsa çok güzel işler çıkabilir.

Ben kendi projelerimde ve trendwp olarak bu konuda çok dikkatli davranıyorum eğer tasarımcıya yapacağı işi ön hazırlık olarak tasarım hazırlıyor ve bu standartlara göre hazırlamasını istiyorum ve tasarımı rezerve ediyorum. Genel tasarım bittikten sonra detayla inip profosyonelleştiriyorum.

Henüz dünya standartlarını yakalamış olmasakta çok güzel işler çıkartan tasarımcılar var.

Ha şu bir gerçektir hernekadar sorunlar olmuş olsada trendwp Türkiyede wordpress tema konusunda yön verici bir rol üstlendi biz bu işe girmeden önce yenilik getirmek istiyorduk ve bunu başardığımızı görüyorum.

Mesela curcuna.com buda benim projelerimden birisi bu tasarımı 2-3 sene önce yaptırmıştım ve şuanda hala popülaritesini korumakta. Tasarımda dikkat edeceğimiz nokta biz müşteriler olarak tasarıma bakınca sıkılmamamız lazım. Eğer bir tasarıma 2-3 sene boyunca bakıp sıkılmadıysan hala yeni düzende entellektüelliğini koruyorsa bu işi başarmışsın demektir.

Bu yüzden şuana kadar girdiğim toplam 3 projede başarıya ulaştım diyebilirim. Bunların en başında trendwp ve çok farklı bir sektör olsada curcuna.com'dur. Curcuna.com un tekil ziyaretcisi neredeyse günlük 60 70K'dır. Başarı ölçümü buysa biz bu işi başardık diyorum.

Hadin selametle.

Yorumunuz için sağolun, ayrıca TrendWP'nin kurucusu olduğunuzu da şimdi öğrenmiş oldum. Bazı arkadaşlar olayı başka taraflara çekiyorlar söyledim ama yine söyleyeyim, parasını verirsen elbette sıfırdan yaptırırsın. Benim demek istediğim internet üzerinden satışı yapılan temalardan diyorum fakat bazılar işlerine geldiği gibi anlıyor.

Dediğiniz gibi Wp temalarında TrendWP yeni bir soluk getirdi, inşallah emin adımlarla en iyilerini yapan arkadaşlar çıkacaktır.

iyi.
wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al