archaeopteryx adlı üyeden alıntı
Wmaracının masrafları beni hiç ilgilendirmiyor. Bu benim konu hakkında kişisel yorumumdur. Eğer ücretli ve ekstra özellikleri olan üyelik sistemine geçilecekse bu site açıldığında yapılmalı. Site popüler oldu, artık sistemi koyalım; parayı da kırarız mantığı hiç hoş değil bence. Bunu daha düzgün bir şekilde ilgili başlığa da yazdım fakat silindi gizlice. Düşüncelerimizi de mi ifade edemeyeceğiz?
Ben paylaşımın ve samimiyetin en önemli olduğunu düşündüğüm forum ortamlarında paranın adam kayırmasına karşıyım sadece. Bugüne kadar wmaracının tüm masrafları cebimizden çıktı diyemezsiniz herhalde. :)
Edit: Durgunluğun ve ilgisizliğin sebebi hakkında fikir sahibi olmak isteyenler benden önceki son beş mesaja bir göz atsınlar.
Bir şey sormak istiyorum. Eskiden kullandığınız; fakat ücretli üyelik sonrası kısıtlandığı, düşürüldüğü ya da tamamen ücretli olan bir servisi söyleyin sizin ücretli üyeliğinizi ben site yönetimi ödeyip alacağım.
Lütfen atıp tutmadan önce araştırın bakın öğrenin öyle çamur atın. Burada sırf renkli görünmek için üyelik verilmiyor. Buradaki üyelikler wmaraci araçları için. Bunlara hediye olarak da eski usul mesaj sayısı vs. artırılıyor.
Dersen niye üyelikler paralı bu servisler ücretsiz değil derseniz. Siz dışarda gezerken, arkadaşınız ile sohbet ederken bu siteyi geliştirmeye çalışan kişiler sabahlara kadar kod yazmakla uğraşıyor, tasarımlar yapıyor vs. vs.
Bu kişilerin sosyal hayatını kısıtlıyor ve en kötüsünden internet faturasını belki karşılayacak parayı kazanamıyorlardı. Şimdi siz şunuda dersiniz banane yazmasın diye ama bir şeye emek veriliyorsa ve bu emeği onun başka yerdeki kazancına engel oluyorsa burada kazanç elde etmesi gayet normal. Hele hele bundan önce ve bundan sonra sayısız servisi ücretsiz sunduğunu düşünürsek çok çok normal.
Yeni araçların serverlara getireceği yük, sonra site yapılan saldırıları engellemek için gece gündüz çalışma, forumdaki şikayetleri uyumsuzlukları çözmek için bekleyen moderatörler bunlar kolay iş değil. O site takip vs. çok kolay sistem değil. Bir server maliyeti aylık ne kadar bilginiz var mı?
Konu taşıma yüzünden demiş konular görünmüyor. Konu taşıma e-ticaret sayfasında aktif. Gidin bakın bakalım başka sayfada var mı ?
Yaz aylarında çoğu site hiti düşer. WMaracı yazın tatil olmasından dolayı aktif olurken okulların açılmasıyla hiti düşen sitelerden. Yani normal sitelere göre tam tersi. Özellikle forumdakilerin çoğu lise, üniversite vs. okuduğunu düşünürsek normaldir ve bir kaç hafta sonra normale dönecektir. Ayrıca şu anda tüm wm forumlarında durağanlık var. Bazen dönemsel haber, paylaşım vs. olamıyor bunlardan dolayı da konular açılamıyor.
Bu yıllardır böyle süre gelen bir sistem; fakat sizler gibi her şeyi ters görüp, ters yorumlayanlar yüzünden insanlar iyiyi görse bile zor inanır ama kötüye çok kolay kanar mantığıyla inanabiliyor.
Umarım sizde gerçeği görürsünüz ve eleştri yapmadan önce aslı astarı nedir öğrenip öyle yorum yaparsınız. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayın lütfen.