En son cevap 9 gün önce atılmış. Hemen hemen bütün yorumları okudum ve çok merak ettiğim noktalar olduğu için soramadan yapamadım. Bu sizin bahsettiğiniz 100 kişilik ekip sıradan arkadaş çevresimi yoksa hepsi kodlamayı, site kurmayı, sunucu yönetimini, SEO, grafik tasarım işlerini bilen kişilerden mi oluşuyor?
Sorunuza cevap vericek olursak. Günümüzde sadece bir şirketi tanıtım amacıyla, wordpress site kurmasına rağmen 5.000 liraya web siteleri yapanlar var. Siz mynet gibi Türkiye'nin en çok ziyaret edilen 11. sitesine benzer bir şey yapmak istiyorsunuz. Siz 50.000'e çok diyorsunuz ama arkadaşlar çok fazla iyimser cevap vermişler.
Bundan 3 sene önce E-Ticaret işi yapacak birinin dahi 250 bin liradan aşağı parası olması durumunda iş yapamayacağı söyleniyordu. Bugün o rakam 400.000 civarı. Tamam siz bir ürün alıp satmayacaksınız ama kodlama ve sunucu masraflarınız çok fazla olacak. Sadece okey oyununu 10.000 liradan aşağı, sıfırdan yapabilecek adamın bulunacağını zannetmiyorum. Bu kodlamayı da o ekip dediğiniz kişiler yapmayacaksa değil 50.000'i 500.000'i gözden çıkarın derim.
Sorunuza cevap vericek olursak. Günümüzde sadece bir şirketi tanıtım amacıyla, wordpress site kurmasına rağmen 5.000 liraya web siteleri yapanlar var. Siz mynet gibi Türkiye'nin en çok ziyaret edilen 11. sitesine benzer bir şey yapmak istiyorsunuz. Siz 50.000'e çok diyorsunuz ama arkadaşlar çok fazla iyimser cevap vermişler.
Bundan 3 sene önce E-Ticaret işi yapacak birinin dahi 250 bin liradan aşağı parası olması durumunda iş yapamayacağı söyleniyordu. Bugün o rakam 400.000 civarı. Tamam siz bir ürün alıp satmayacaksınız ama kodlama ve sunucu masraflarınız çok fazla olacak. Sadece okey oyununu 10.000 liradan aşağı, sıfırdan yapabilecek adamın bulunacağını zannetmiyorum. Bu kodlamayı da o ekip dediğiniz kişiler yapmayacaksa değil 50.000'i 500.000'i gözden çıkarın derim.
Cevabınız teşekkür ederim. Yüz kişilik ekibin arasında sadece 10 kişi kodlama tasarım ve grafik işlerini baya iyi biliyor. Evet birkaç kişilerlede hatta şirketlerle de görüştük ve fiyatın 50bin değil 10 bin'e yapılabileceğini de öğrendik. Fakat sunucuların aylık masrafı 20bin üstü olduğu için şuan beklemedeyiz. Evet e-ticaret yapmak zor iş ama işi e-ticarete değil farklı yönlere dökerek maddi kazanç sağlamak oldukça kolay. Bugün bir kişi web sitesi açıp ikinci gün bin kişi sokabiliyorsa demek ki internet üzerinden ticaret yapmak bu kadar zor olmasa gerek.