10679
WM Aracı
Anonim Üyelik
-
-
Yaş/Cinsiyet
- /
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
Arkadaşlar birçok arkadaş için bir sorundur bence, sizlere sormak istedim. Mutlaka bilgisi olan arkadaşlar vardır.
Soruya gelince. Örneğin bir konuda gerçekten yerleşmiş ve kaynak halini almış bir site olsun Mesela A sitesi. Bende faydalı gördüğüm konuları bu siteden alıyorum, fakat mutlaka kendimce düzenliyorum ve hatta bu konuya farklı bilgilerde ekliyorum.
Peki, yarın bu site sen bu konuları benden almışsın diyerek yasal bir hak talep edebilir mi? Bu konuda ki ölçü ve tavsiyeleriniz nelerdir?
Saygılar...
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
AŞÇI
-
-
Ad Soyad
S** Ü**
-
-
-
Ticaret
10, (%100)
Eğer içeriği lisanslı ise eder ama etmese de yakışmaz. Hele ki kullandığı rumuz imamet olan birisine ki iletisi ise; 'Dürüst Ol Kaybetmezsin.' olan birine. İnsanlar emek harcayıp bir yerlere geliyor, düşün 2-3 sene sonra senin sitene bir adam script yapıp içeriğini çekiyor ve google'de senin önüne geçiyor?
1 kişi bu mesajı beğendi.
Iff sıkıldım.
10679
WM Aracı
Anonim Üyelik
-
-
Yaş/Cinsiyet
- /
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
Ben konuyu biraz daha açayım o zaman, dini içerikli bir site düzenliyorum ve bu konunun çok hassas olduğununda her kes bilincindedir. Ben kafamdan bir şeyler yazamayacağıma göre ve kaynakların ve hükümlerinde belli olduğuna bunun başka bir yolu yok. zaten bütün dini kaynaklar Kuran ve Hadislerin kopyasıdır bu manada. Yani bu konuda zaten başka bir şansım yok ve ben bu nedenle böyle bir yolda ilerliyorum. Hazırladığım hiç bir yazıda sadece bir parağraf dahi google de arandığı taktirde sadece benim sitem çıkmakta... Yani özetle durum bu
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
AŞÇI
-
-
Ad Soyad
S** Ü**
-
-
-
Ticaret
10, (%100)
Kardeş Buhari'den bir hadisi olduğu gibi sitene koyarsan zaten kimse anlamaz orada mühim olan Türkçe meali ki o da emek demek eğer sen Buhari'den hadisi kendince yorumlayacak isen sorun yok ama diğer yorumu koyacaksan iş değişir? [değişmez diyen?]
Ve bu arada her şey tektir binlerce webmaster sitesi var hepsi seo'dan bahsediyor, hepsi WP bilgileri, vb, vb, vb veriyor. Bunlar aslında aynı bilgiyi kendilerince anlatıyorlar. [ Seo da hassas bir konu yarın bir webmaster sitesi kurum hassas konu ve içerikler aynı diye sokayım botu indireyim bu siteyi? ]
Iff sıkıldım.
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
AŞÇI
-
-
Ad Soyad
S** Ü**
-
-
-
Ticaret
10, (%100)
O vakit re-write yazıma girer. Makale yazımlarında da bir kısım içerikler o şekilde hazırlanır bu gibi durumda herhangi bir şey olmaz :) .
Ek Olarak: ^
Şehülislam
Iff sıkıldım.
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Mühendislik
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
31, (%97)
Telif hakkı sadece korunaklı içeriklere ajans haberlerine vs konuluyor dini konularda herhangi bir telif hakkı yok birebir kopyalasınız bile kimse size bişey diyemez merak etmeyin.
Örnek vermek gerekirse haber ajansları içerikleri haber sitelerine ücretli olarak satıyorlar sizde gidip haber sitesinden o içeriği alıp değiştirseniz dahi kullanamazsınız farkedilirse başınız derde girer.
Fakat herhangi bir forumdan veya blogtan veya normal bir siteden dini içerikli yazıyı birebir kopayalayabilirsin telif falan yoktur bir yazıya telif koymak öyle kolay bişey değil uzun bir süreçtir telif süreci zaten aldığın makaleleride kendine göre düzenliyormuşsun bir sıkıntı çıkmaz rahat olun site sahibi gelipte telif falan diye saçmalarsada önem vermeyin önce bi vergi numarasını isteyin :) zaten türkiyede maşallah herkes özgüncü olmuş sözde kimse çalmıyor bir çok insan zaten sizin gibi bir yerden makale okuyup ondan aldığı düşüncelerini kendine göre düzenleyip yayınlıyor.
10679
WM Aracı
Anonim Üyelik
-
-
Yaş/Cinsiyet
- /
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
[QUOTE=Dogukan;487328]Telif hakkı sadece korunaklı içeriklere ajans haberlerine vs konuluyor dini konularda herhangi bir telif hakkı yok birebir kopyalasınız bile kimse size bişey diyemez merak etmeyin.
Sevgili arkadaşım belkide senin kide olmadı diyeceksin ama şu var. Örneğin bir yayın evi bir ilmihal kitabı hazırlamış ve basmış. Haliyle telif hakkında kendisine ait. Ben yukarıda bahsettiğim uygulamayı buna da yapabilir miyim?
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Mühendislik
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
31, (%97)
Yapabilirsin kitaplardaki telif hakkı şu şekilde işler sen o kitabı alıp çoğaltıp satarsan telif hakkına girer fakat sen o kitaptan bir bölümü alıp sitenden makalenin arasına koyarsan hiçbir problem çıkmaz ki zaten ilmihaldeki bilgiler teknik bilgilerdir telif hakkına girmez ilmihalde anlatılanlar da zaten dini kitaplardan alınan bilgilerdir orada bir telif hakkı problemi yaşanmaz.
1 kişi bu mesajı beğendi.