lostyazilim

Önemli Bir Dosyanın Kopyalanmasını Engellemek

15 Mesajlar 12.491 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

yurdabak yurdabak WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 19.04.2013
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek danışmanlık
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 45
  • Beğeniler 15 / 6
  • Ticaret 1, (%100)

TechnicaL adlı üyeden alıntı

Dosyanızın formatını bilmiyorum ama PDF baz alarak dosyayı şifrelemenizi tavsiye ediyorum. Şifrelenen PDF dosyası kopyalanamaz ve değiştirilemez, en azından ben yapamadım :)

Sanırım bununda çözümü bulunmuş, arama yaptığımda bir çok pdf şifresi kıran program mevcut. ama yinede cevap için teşekkürler..

Kakarotto adlı üyeden alıntı

Programı siz yazdıysanız programa sizin sitenize bağlanıp özel lisans kontrolü yaptıran bir kaç şey ekleyebilirsiniz. Programı başka siteler paylaşsa da siz lisans anahtarını vermediğiniz sürece çalışmaz. Tabi her lisans anahtarını da tek bilgisayarda çalışmasını sağlarsınız olur biter. Sitenizde de bütün lisansların kaydedildiği bir dosya yaparsınız.

( Umarım yanlış anlamamışımdır, yazdığınız şey normal programdır. Yoksa word-office vb. ise işiniz yaş. :) )

Malesef program değil doküman, word pdf dosyaları yani.. Aslında bu dediklerinizi dokümanlar için uygulayabilsek güzel olur, tam istediğim şey bu olsa gerek sanırım. :) Cevap için teşekkürler..

kulturelbellek adlı üyeden alıntı

Elinizdeki dosyaları ebook siteleri var onlara yükleyin. İnsanlar o sitelerde sadece okuyabiliyor. İndirmesi söz konusu değil.

Bunu bir araştırayım hemen, e book kitaplarının kopyalanamadığını duymuştum. Mantıklı geldi dediğiniz.. Birde kendi sitemize gömme yapabiliyorsak o zaman çok güzel olur... Teşekkürler cevap için..

wmaraci
reklam

kulturelbellek kulturelbellek Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 06.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek
  • Mesajlar 1387
  • Beğeniler 357 / 363
  • Ticaret 0, (%0)
Evet ebook sitelerini araştırın birine yükleyin. Dosyayı yüklerken paylaşılması gerektiğini gösteren seçenekler var onu işaretlerseniz. Sadece o dosyayı okuyabilirler. Paylaşmak istedeğinizde kodu alıp eklemeniz yeterli olacaktır.

Ayrıca sitenin temasınıda değiştirin :)

ademd ademd WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 29.04.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek öğrenci,stajyer
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** D**
  • Mesajlar 124
  • Beğeniler 23 / 23
  • Ticaret 0, (%0)
word dosyası derken neden bahsediyorsun tam olarak açar mısın ? bir şeyin formülü mü, bişey hakkında bilgi mi, yani bu tür yazı mı ? eğer böyle sadece yazıdan oluşuyorsa kopyalamak çok basit, paylaşmak isteyen adam açar bir word dosyası eliyle yazar aynılarını. Ha elle yazması sorun değil sadece kopyala yapıştır yapamasın diyorsan da vb.nette çok basit bir şekilde ufak bir program yazarsın, yazını ona gömersin. programı çalıştırdığında yazıları gösterir ama textboxdan (listboxda olabilir çeşit çok) kopyalayamaz.

yurdabak yurdabak WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 19.04.2013
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek danışmanlık
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 45
  • Beğeniler 15 / 6
  • Ticaret 1, (%100)

kulturelbellek adlı üyeden alıntı

Evet ebook sitelerini araştırın birine yükleyin. Dosyayı yüklerken paylaşılması gerektiğini gösteren seçenekler var onu işaretlerseniz. Sadece o dosyayı okuyabilirler. Paylaşmak istedeğinizde kodu alıp eklemeniz yeterli olacaktır.

Ayrıca sitenin temasınıda değiştirin :)

evet baktım şimdi, uygun bir şeyler buldum. Bir çok noktada istediğimiz gibi değişiklikler yapabiliyoruz. Sanırım seçimim bu yönde olacak.

Tema konusunda değişiklik niyetim var aslında ama, güzel giden bir şeyi bozmak istemiyorum. Şu an olumlu gidiyor herşey, sanki tema değiştirirsem doğru giden bir şeyi bozarım gibime geliyor. :) belkide yanlış düşünüyorum..

ademd adlı üyeden alıntı

word dosyası derken neden bahsediyorsun tam olarak açar mısın ? bir şeyin formülü mü, bişey hakkında bilgi mi, yani bu tür yazı mı ? eğer böyle sadece yazıdan oluşuyorsa kopyalamak çok basit, paylaşmak isteyen adam açar bir word dosyası eliyle yazar aynılarını. Ha elle yazması sorun değil sadece kopyala yapıştır yapamasın diyorsan da vb.nette çok basit bir şekilde ufak bir program yazarsın, yazını ona gömersin. programı çalıştırdığında yazıları gösterir ama textboxdan (listboxda olabilir çeşit çok) kopyalayamaz.

bir doküman paylaşımı, yani sitemin içeriğine baktıysan, Kosgebten destek alan projeleri birebir olarak paylaşmak istiyorum. word ve pdf formatında olan dokümanlar bunlar. Dediğin gibi tek tek yazarak yapılması mümkün elbetteki, ama en azından belirli bir ölçüde engellemiş olurum. Dediğin programlarla nasıl yapılır bilmiyorum, birde onları araştırayım. Kopyalamasını engellesem yeterli olur benim için..

wmaraci
wmaraci

ademd ademd WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 29.04.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek öğrenci,stajyer
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** D**
  • Mesajlar 124
  • Beğeniler 23 / 23
  • Ticaret 0, (%0)

yurdabak adlı üyeden alıntı

evet baktım şimdi, uygun bir şeyler buldum. Bir çok noktada istediğimiz gibi değişiklikler yapabiliyoruz. Sanırım seçimim bu yönde olacak.

Tema konusunda değişiklik niyetim var aslında ama, güzel giden bir şeyi bozmak istemiyorum. Şu an olumlu gidiyor herşey, sanki tema değiştirirsem doğru giden bir şeyi bozarım gibime geliyor. :) belkide yanlış düşünüyorum..

bir doküman paylaşımı, yani sitemin içeriğine baktıysan, Kosgebten destek alan projeleri birebir olarak paylaşmak istiyorum. word ve pdf formatında olan dokümanlar bunlar. Dediğin gibi tek tek yazarak yapılması mümkün elbetteki, ama en azından belirli bir ölçüde engellemiş olurum. Dediğin programlarla nasıl yapılır bilmiyorum, birde onları araştırayım. Kopyalamasını engellesem yeterli olur benim için..

Kendin yapamazsan bana ulaş, eskiden vb.nette çok işler yapmıştım şuan pek hatırlamıyor olsam da söylediğim şey basit, her türlü hallederiz ;)

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al