lostyazilim
tr.link

Site Taşınması Sırasında Nasıl Bir Yol İzlemeliyim

5 Mesajlar 840 Okunma
lstbozum
tr.link

SuhaMete SuhaMete SEO Danışmanı Kullanıcı
  • Üyelik 31.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek SEO Danışmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad K** M**
  • Mesajlar 2548
  • Beğeniler 21 / 535
  • Ticaret 76, (%100)
Merhaba arkadaşlar, sorunu açıkça belirttiğimi düşünüyorum ancak amacımı da yazayım buraya. Yeni bir domainden sitemi yayınlamak istiyorum. O yüzden sitemi taşıyacakken sql olsun veritabanı tabloları olsun, ne tür yedekler almalıyım. Yada şöyle düşünüyorum. Sitemi 0'dan kurayım paylaştığım her yazıyı daha düzenli 'zamanlama' özelliğini kullanarak istikrarlı başlayayım.

Önerileriniz benim için çok önemli yakınlarda domain alımı yapıp yeni bir hosta geçeceğim.
herox

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

herox herox Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 14.07.2013
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek web tasarım
  • Konum Kayseri
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 55
  • Beğeniler 44 / 9
  • Ticaret 3, (%100)
Sqlları phpmyadmin dışarı aktar yaparak .gz olarak al. Böyle alırsan tr karakter sorunu yaşamazsın. Yedeği de ftp aracılığı ile pcne çek. Yedekleme yapma yani en sağlıklısı dediğim gibi.

• Üyelik 31.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek SEO Danışmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad K** M**
  • Mesajlar 2548
  • Beğeniler 21 / 535
  • Ticaret 76, (%100)

herox adlı üyeden alıntı

Sqlları phpmyadmin dışarı aktar yaparak .gz olarak al. Böyle alırsan tr karakter sorunu yaşamazsın. Yedeği de ftp aracılığı ile pcne çek. Yedekleme yapma yani en sağlıklısı dediğim gibi.

Yedeği de pc ne çek kısmından ne demek istedin. Sonrasında yedekleme yapma diyince tuhaf oldu. Ayrıca ondan da sonrası için ne düşünüyorsun. Direk yeni siteye mi taşıyayım aynı haliyle yoksa yeni 0'dan mı gireyim yazıları zamanlayarak.

Roycolt Roycolt Let's begin! Kullanıcı
  • Üyelik 27.04.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Freelance
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 1304
  • Beğeniler 252 / 380
  • Ticaret 28, (%100)
Cpanel kullanıyorsanız, tam yedek almanızı öneririm. Ayriyetten ftp aracılığı ile public_html'in yedeğinide alırsanız taşımada bir sıkıntı yaşayacağınızı sanmıyorum. Daha sonra yedekleri tekrar yüklersiniz Cpanel'den. Phpmyadmin'de 1-2 değişiklik yapmanız gerekecektir tabi.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 31.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek SEO Danışmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad K** M**
  • Mesajlar 2548
  • Beğeniler 21 / 535
  • Ticaret 76, (%100)

Roycolt adlı üyeden alıntı

Cpanel kullanıyorsanız, tam yedek almanızı öneririm. Ayriyetten ftp aracılığı ile public_html'in yedeğinide alırsanız taşımada bir sıkıntı yaşayacağınızı sanmıyorum. Daha sonra yedekleri tekrar yüklersiniz Cpanel'den. Phpmyadmin'de 1-2 değişiklik yapmanız gerekecektir tabi.

Teşekkürler cevabınız için peki plesk panel için durum değişir mi?

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al