lostyazilim
tr.link

SEO aslında bir yalan mı?

73 Mesajlar 12.035 Okunma
lstbozum
tr.link

YenerK YenerK yenerkayahan.com Kullanıcı
  • Üyelik 11.08.2013
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad M** K**
  • Mesajlar 883
  • Beğeniler 220 / 168
  • Ticaret 5, (%100)

Ahmet Güler adlı üyeden alıntı

Ama şöylede bir şey var adam pr5 15 siteye blog tanıtımını 50 liraya yapıyor.
Şimdi Adam ucuza yapıyor diye 30 kişi satın alıyor. Site çöp site oluyor.

evet bu gerçekten büyük bir sorun hatta kendimden örnek vermek gerekirse 1-2 ay önce sattığım blogu alan arkadaş toplu yazı satarak resmen çöplüğe dönüştürdü evet kısa vadede kazançlı çıktı hatta bana ödediği parayı 3 e 4 e katladı fakat uzun vadede çok şey kaybetti.

Ek Olarak:

Archer adlı üyeden alıntı

Tamam hocam biz de yüzlerce blog açtık. Faydasını değil zararını gördük :=)

Açılan bloglar spam şeklinde olursa tabiki zararı görülür fakat eskiden kalma en az 1 aylık bloglar ise bunlardan link almanız fayda sağlayacaktır.

wmaraci
reklam

Archer Archer WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 26.06.2013
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Meslek Dijital Pazarlama
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad R** T**
  • Mesajlar 196
  • Beğeniler 43 / 53
  • Ticaret 1, (%100)

YenerK adlı üyeden alıntı

1.Alexa ile seo arasında nasıl bağ kurabiliyorsunuz ?
2.Sıralama sadece özgünlükle oluşan bir kavram değildir.
3.Onu kimse bilemez

SEO hakkında yanlış mı yönlendiriliyoruz?

Seo hakkında yanlış yönlendiriliyor olabilirsiniz fakat bu seo nun yalan olduğunu ortaya koyamaz ortalıkta dolaşan kulaktan kulağa geçtikçe değişen saçma sapan seo yalanları olduğu doğru bunun içinde yapmanız gereken seo da kendini ispatlamış uzman kişilere danışmanız forumda açtığınız konulara gelen ilk cevaba göre seo kavramını aklınıza kazımamalı sektördeki uzman kişileri bularak onlara danışmalısınız.

1. SEO ile Alexa arasında bir bağ kurmuyorum. Sadece ortalama ziyaretçi sayısı hakkında bilgi vermek amaçlıdır.

2. Sıralamanın özgün olmakla ilgili olduğuna dair yüzlerce seo makalesi yayınlandı.

3. Tanıdığım için ben biliyorum. Çünkü temada en ufak bir değişikliği yapamayacak kadar facebook çılgını bir genç.

digibakers.com - the power of thinking small...

Tikkafali Tikkafali Kabul Edilmedi Kabul Edilmedi
  • Üyelik 17.04.2013
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Elektronik
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 822
  • Beğeniler 16 / 188
  • Ticaret 0, (%0)
bizler uğraşalım google ayrımcılık yapıyor
donanım haber veya bu tarz büyük sitelerde 5 dakika da indexliyor
aslında demek istediğim büyük balığın sosu bol oluyor küçük balığın kılçığı fazla :)

Ek olarak: sanırım çok kötü bir benzetme oldu

• Üyelik 11.08.2013
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad M** K**
  • Mesajlar 883
  • Beğeniler 220 / 168
  • Ticaret 5, (%100)

Yani oradan buradan link alarak mı 3000 kişiye çıktı.

Bu mu yani yıllardır sayfalar dolusu tartıştığımız, adına yüzlerce kitap yazılmış SEO dediğimiz şey bu kadar basit mi?

seo sadece link değildir ki hocam seo ya sadece link gözüyle bakarsanız tabi anlam veremezsiniz.

Ek Olarak:

Tikkafalı adlı üyeden alıntı

bizler uğraşalım google ayrımcılık yapıyor
donanım haber veya bu tarz büyük sitelerde 5 dakika da indexliyor
aslında demek istediğim büyük balığın sosu bol oluyor küçük balığın kılçığı fazla :)

Ek olarak: sanırım çok kötü bir benzetme oldu

google yaşlı sitelere tabiki öncelik verir hocam sizde düşecek domainleri takip edin veyahutta elinizde yaşlı domain bulundurun sizde büyüyün :)

Ek Olarak:

1. SEO ile Alexa arasında bir bağ kurmuyorum. Sadece ortalama ziyaretçi sayısı hakkında bilgi vermek amaçlıdır.

2. Sıralamanın özgün olmakla ilgili olduğuna dair yüzlerce seo makalesi yayınlandı.

3. Tanıdığım için ben biliyorum. Çünkü temada en ufak bir değişikliği yapamayacak kadar facebook çılgını bir genç.

1.O zaman alexa açısından sorunuzu cevaplayayım alexa bireyler tarafından yönetilmiyor tamamen botlar üzerine kurulmuş bir sistem dolayısıyla botlar kandırılabiliyor alexa yorum dayanışmaları,hit programları vb.

2.Özgünlük tek seo kavramı değildir.

3.Temada değişiklik tek seo kavramı değildir :)

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 26.06.2013
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad R** T**
  • Mesajlar 196
  • Beğeniler 43 / 53
  • Ticaret 1, (%100)

YenerK adlı üyeden alıntı

seo sadece link değildir ki hocam seo ya sadece link gözüyle bakarsanız tabi anlam veremezsiniz.

Ek Olarak:

google yaşlı sitelere tabiki öncelik verir hocam sizde düşecek domainleri takip edin veyahutta elinizde yaşlı domain bulundurun sizde büyüyün :)

Peki soruyorum.

Domain yeni olmasına rağmen, blogspot açarak orada spam içerik oluşturarak backlink çöplüğüne dönüştürmesine rağmen, hiç bir seo taktiği bilmemesine rağmen, içeriklerinin tümünün kopya olmasına rağmen, sosyal medyada hiç paylaşım almıyor olmasına rağmen, özgün bir script kullanmıyor olmasına rağmen, temanın özel olmamasına rağmen, site içi seo çalışması yapmamasına rağmen,

her girdiği içerik google da 1. veya 2. sırada çıkıyorsa bunun anlamı nedir?

• Üyelik 11.08.2013
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad M** K**
  • Mesajlar 883
  • Beğeniler 220 / 168
  • Ticaret 5, (%100)

Peki soruyorum.

Domain yeni olmasına rağmen, blogspot açarak orada spam içerik oluşturarak backlink çöplüğüne dönüştürmesine rağmen, hiç bir seo taktiği bilmemesine rağmen, içeriklerinin tümünün kopya olmasına rağmen, sosyal medyada hiç paylaşım almıyor olmasına rağmen, özgün bir script kullanmıyor olmasına rağmen, temanın özel olmamasına rağmen, site içi seo çalışması yapmamasına rağmen,

her girdiği içerik google da 1. veya 2. sırada çıkıyorsa bunun anlamı nedir?

bunun anlamı google gözünde daha değerli olmasıdır

XperiaTR XperiaTR SEO Uzmanı| Hitlendir.Com Kullanıcı
  • Üyelik 11.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek webmaster
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** Ş**
  • Mesajlar 53
  • Beğeniler 0 / 3
  • Ticaret 5, (%100)
SEO Yalan değil arkadaşlar sıfırdan aldığım domaini 20.günde 5.5k+ hite ulastırıyorum bu tabi ki SEO Bilgisiyle oluyor şunu belirtmek isterim ki işin aslı ÖZGÜNLÜK..

www.hitlendir.com Online SEO Danışmanınız

• Üyelik 26.06.2013
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad R** T**
  • Mesajlar 196
  • Beğeniler 43 / 53
  • Ticaret 1, (%100)

XperiaTR adlı üyeden alıntı

SEO Yalan değil arkadaşlar sıfırdan aldığım domaini 20.günde 5.5k+ hite ulastırıyorum bu tabi ki SEO Bilgisiyle oluyor şunu belirtmek isterim ki işin aslı ÖZGÜNLÜK..

Film sitesi mi?

Ben sana şöyle özetleyeyim,

1.5 ayda bir film sitesini günlük 55-75 bin arasında tekile ulaştım. Ne domain yaşlıydı ne de backlink aldım. Sadece sürekli film ekledim. Orada da çelişkiye düştüm. SEO'nun aslında bir yalan olduğu konusunda.

Yani açtığım tüm sitelerdeki deneyimlerim bana SEO'nun aslında gerçek bir yalan olduğunu söylüyor.

AhmetTokyuz AhmetTokyuz Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 22.03.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek İnternet Programcısı
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 284
  • Beğeniler 17 / 30
  • Ticaret 0, (%0)

Üstlelik Google'ın yeni algoritmasına rağmen dimi? Al benden sana bir tavsiye. Yazılarını sürekli güncelle. Hem içerik olarak kısaca eklemeler yap hem de tarih olarak güncelle. Daha üst sıralarda çıktığını göreceksin.

Bu SEO mu şimdi ?

Sürekli güncelliyorum, içerikleri min 300 kelime giriyorum. Tarih güncelleme konusunda pek birşey anlamadım :D

XperiaTR XperiaTR SEO Uzmanı| Hitlendir.Com Kullanıcı
  • Üyelik 11.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek webmaster
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** Ş**
  • Mesajlar 53
  • Beğeniler 0 / 3
  • Ticaret 5, (%100)

Film sitesi mi?

Ben sana şöyle özetleyeyim,

1.5 ayda bir film sitesini günlük 55-75 bin arasında tekile ulaştım. Ne domain yaşlıydı ne de backlink aldım. Sadece sürekli film ekledim. Orada da çelişkiye düştüm. SEO'nun aslında bir yalan olduğu konusunda.

Yani açtığım tüm sitelerdeki deneyimlerim bana SEO'nun aslında gerçek bir yalan olduğunu söylüyor.

evet film sitesi,
eklediğiniz filmler kopya icerik miydi ?

www.hitlendir.com Online SEO Danışmanınız
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al