-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Computer Engineering
-
-
Ad Soyad
O** E**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
İllaki işletim sistemi olmak zorunda değil bence çünkü işletim sistemi belli bir kalıpta, benim hayalimde de hep basit ama çok tutabilecek bir oyun geliştirmek bu şekilde de bir yerlere varabilirsin(minecraft ı hep örnek almışımdır :) ) Eğer açacaksan oyun firması açta bizde nasiplenelim :D
A good friend would give you the shirt off his back.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Dsadada
-
-
Ad Soyad
S** E**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Bak dostum olacam demekle olamazsın geçmiş tarihe bir bak ne Bill Gates Ne Steve Jobs ne de başka biri bi işe başlarken ben bu işle dünyanın en zengini olurum diyerek başlamamıştır veya bu kadar büyük bir şirket haline getirebilrim diye yani bunların bir çoğu tesadüf mesela Apple bi garajda kuruldu eğer steve jobs, wozniak'ın yaptığı o ilk kişisel bilgisayarı görmeseydi belki Steve Jobs'ı kimse tanımıyor olacaktı veya bill gates eğer harvard da hukuk okumaya devam ediyor olsaydı belki şuan onu da kimse tanımıyor olacaktı yani ben dünya genelinde bir firma olacam demekle olamazsın.Ayrıca bunun okumakla iyi eğitim görmekle hiç bir alakası yok şirketler maddi şeylerdir ve şirketin hangi konuda olursa olsun sende olması gereken bir kaç özellik var bunlardan bi kaç tanesini sana söyleyim mesela ; ticari zeka aslında ülkemizde hatta dünya genelinde pek çok iyi mühendis var fakat nerdeyse hiç biri bir apple bir microsoft kurabilmiş değiller yani ticaret yapabiliyor olman gerek.İnavasyon eğer bu özelliğin olmazsa piyasa yer alman söz konusu değil tüketiciler farklı ürünler beklerler bu yüzden inavasyoncu olman gerek,hızlı pes etmemen gerek bi zorluk gördüğünde yılmaman gerek eğer zamanında Steve Jobs Apple dan kovulduğunda hemen yılsa idi şuan Apple'ın muhteşem olarak gördüğümüz hiç bir ürünü olamzdı,Paraya bağlı olmuyacaksın eğer olursan bir ürün geliştirirken o ürünün işine yarayıp yaramayacağı yerine kar-zarar oranını düşünürsün bu da ürünün rezalet olmasına yol açar,büyük düşüneceksin yani bu yaşlarda insanlar hep büyük düşünür ama yaşın 20-25'li yaşlara gelince aç kalmamaya bakarsın bu yüzden her zaman bu an ki düşünce yapına sahip olmanı öneririm.
Son bir öneri Senin seçtiğin alanda bu güne kadar başarılı olmuş kişilerin öğütlerini kendine uygula biyografilerini oku ve her birinden ders çıkart onların yaptığı yanlışları yapma yaptıkları doğruları hayatında uygula...
Kusura bakma elim yorulmasa daha da yazardım...
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Biyolog
-
-
Ad Soyad
D** K**
-
-
-
Ticaret
9, (%100)
Üretim yoksa gelişmekte yoktur. İşte bu yüzden Türkiye Dünya'da bu konularda söz sahibi değil. Üretemiyoruz.. Aldığımız nefesteki O2'yi bile dışardan ithal ettiğimiz bitkiler sağlıyor varın gerisini siz düşünün...
Bir ülke adına konuşmak gerekirse ilk önce ülke gelişir. Aynı bitkiler gibi kendi kendine yetebilir, bütün halkını refaha ulaştırır ondan sonra iş o ülkedeki atılgan girişimcilere kalır.
Teknoloji sadece gelişmiş ülkelerden çıkar maalesef..
Küçücük bir örnek vermek gerekirse, bildiğimiz gibi tanınmış 2 Türk yapımı oyun var Crysis ve Mount & Blade, her ikiside yurt dışında yapılmıştır. Yani bunu yapan vatandaşlarımız yurt dışında yaşamaktadırlar.
Bir yerden başlamak istiyorsan ilk önce üniversiteni ciddi anlamda başarıyla bitirmeye bak. Yurt dışı kapısı sana açılacaktır. Ondan sonrası senin bilgi birikim ve planlamana bağlıdır.
(bence)
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
O** A**
-
-
-
Ticaret
16, (%100)
Şöyle düşünüyorum,ben böyle birşey yapacak olsam ilk olarak küçük bir ofis tutmam gerekecek.Ev'de çalışmaya göre verimi arttıracak ve resmiyete dökecek işi.Ofis içinde bir miktar para lazım tabi.Gidip'de çok işlek bir yerde almak yerine kuytu bir yerde almak daha ucuza getirecek ofisi.Zaten önemli olan internet'de ki yerimiz.Daha sonra direk marka olup,kazanç bekleyemem.Marka olmam için ve ofis parası için ufak tefek işler yaparak para biriktirir,daha sonra marka'm ve hayallerime başlarım.
Elimizde bir ofis ve biraz para var.Eğer bilgim var ise başlangıcı başlatır,ve hemen yanıma eleman alırım.Eleman uzman olmalı,kaliteli eleman yüksek ücret ister.Bunuda kar'dan pay vererek hallettik.
İlk yazılımı ücretsiz olarak çıkarttım,tabi reklam vs giderim,ve yine reklamlardan gelirim olacak.Elde ettiğim gelir ile ekibi geliştirip yeni bir yazılım ve ücretli satmak.
Ama bak bunlar herkesin planıdır.İşler ters gidebilir,çoğu şirket açıldığı gibi batar.Çoğu şirket çok büyür bi anda batar,ne demişler ne kadar yükseğe çıkarsan o kadar hızlı düşersin.
Sana önerim,şu yaşında bilginin peşinde ol.İleride elemana vereceğin para cebinde kalır.
Onur89TR
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
.
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Piyasanın %75'ini kaplayan bir Windows var, nereye işletim sistemi yapıyorsun... :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
web programlama
-
-
Ad Soyad
F** B**
-
-
-
Ticaret
6, (%100)
İşletim sistemi yapmak geliştirmek kolay sananlar var herhalde. En basit işletim sistemi Linux onda bile 10 milyon satır kod var. Windows desen 40-50 milyon satır kod tutmama ihtimali var bide bunun Dünya'da Linux kullanılsa da Türkiye'de kullanan kaç kişi var elle sayarsın kullananları.
olesore
"Saban Kılıçtan Üstündür"
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
Bilim İnsanı
-
-
Ad Soyad
L** K**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Arkadaşlar inanın yazdıklarınızdan düşüncelerinizi anlamış değilim... Hani bu ülkede iyi bir şey yapılmaz, yapılırsa önü kapalıdır demeye getiriyorsunuz ya, işte bunun ilk ayağını bir çoğunuzun kurduğu cümleler oluşturuyor.
İlk sayfaya tekrar dönün ve bu genç tanımadığım adamın yazısını tekrar okuyun derim. Adamın bir hevesi ve hayali var. Bunu olmaz, yapamazsın, saçmalama, bunlar uçuk-olmayacak hayaller demek başlamamış bir işi baltalamak demek.
Lütfen biraz yapıcı olun. Bu konuda yani yazılım, işletim sistemi hakkında bir bilgiye sahip değilim. Ancak aranızda bu bilgiye sahip olanalar var bu işin külfetliyse neden yapılamayacak olduğunu ya da yapılabilir bir şeyse nasıl yapılabileceğini anlatması gerekir.
Şayet yorumlarınız; işletim sistemi geliştirmek, sıfırdan yapmak saçma olduğunu kanısında ise bu genç arkadaşa alternatif olabilecek şeylerin izah etmeniz gerekir.
İnanın yorumlarınız beni yıktı... Sonrada bu ülkede neden bir şey olmuyor... Olmaz tabi, başlamaya bile fırsat verilmiyor, bırak kağıt üstündeki projeyi kafalardaki projeler engelleniyor. Adam genç ve hevesli... Gayet açık bir şekilde yazmış "Görüşlerinizi bildirin, şayet yapamazsın diyorsanız nedenini söyleyin" demiş...
1 kişi bu mesajı beğendi.
https://populertarim.com
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Web Master
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Ben direk işletim sistemi yapamazsın, yapsan bile zerre kazanamazsın diyerek başlıcam ve neden de yazmıcam çünkü soracağım sorularla nedenini kendi kendine cevaplayacaksın.
Bu işi yapmak için yeterli bilgiye, maddi imkana ve ekibe sahip miyim?
İnsanlar benim işletim sistemi mi niye kullansın?
Benim ne avantajım olacak?
Rakiplerim kimler ve onları geçme potansiyelim nedir, geçebilmek için ne yapmam gerek?
İster işletim sistemi yap, ister arama motoru yap, istersen pilli bebek yap, ne yaparsan yap bu soruları sor önce kendine. Bir işi yapmaya karar vermeden önce de en kötüsünü düşün öyle yola çık. Her yol taşlı, dikenli, çukurlu ve çamurludur. Yolların F1 pisti gibi dümdüz olduğunu zannedip yola çıkanlar ilk önlerine çıkan taşa takılıp düşerler.
"Ardahan'ın köyünden çıktı, dünya şampiyonu oldu" gibi hikayelerle de gaza gelme. Onlarca kişisel gelişim kitabı okudum. Bu hikayelerdeki kişiler sadece çalışmayla bir şeyi başarmış kişiler değil. Hayatlarını ortaya koymuş, hayatlarındaki bir çok şeyden vazgeçmiş, dikenli yollardan yürümüş kişiler. Bunu yapacak kaç kişi var bugünün şartlarında?
Dünya çapında bir yazılım, işletim sistemi yada başka bir şey yapacaksınız diyelim. Günün 18 saati kendinizi o işe adamanız gerek. Bu 18 saati bir kaç hafta değil, aylarca, yıllarca sadece bu işe adayarak geçirmeniz gerekebilir. Hanginiz sonucu yüzde yüz olumlu olma garantisi olmayan bir işe aylarınızı verirsiniz. Para ihtiyacınız hiç mi olmayacak ... İster seve seve ister öbür türlü birisinin mavi yada beyaz yakalı kölesi olacaksınız. Sevgiliniz hiç mi olmayacak ... En azından haftada 2 kere görüşmek isteyecek, gün içerisinde onlarca mesaj çekecek.
Hayal kurmayın, başarmak istemeyin demiyorum. Fakat burada öyle şeyler görüyorum ki adam 2 satır kod yazmayı bilmiyor "facebook'u geçecem" diyor, Google dünyanın yüzde 95'ine hakim, milyarlarca liraya kurulan arama motorları bile yanına yaklaşamıyor, bir kaç yüz bin lira ile Google ile kendisini kıyaslıyor. Hedeflerinizi adım adım belirleyin. İşletim sistemimi kuracaksınız, önce bir iş yerinde kullanılması için işletim sistemi yazıcam deyin. Ondan sonra İzmir'deki şirketlerin kullanmasını hedefleyin, ondan sonra ege bölgesi, sonra tüm ülke, sonra orta doğu, en son dünya.
Yukarıda sorduğum sorulara cevap verirsen ve hala bu işi yapabileceğini düşünüyorsan o zaman konuşuruz.
SanalTespit.Com
TemaDownload.Com
ETicaretBul.Com
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Öğretmen Adayı
-
-
Ad Soyad
M** Ü**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Çoğu kişi yorum yazmış bir çoğu mantıklı , fakat dedikleri gibi maddiyat olması gerekiyor türkiye için bakıcaksan duruma yabancı ülkelerde ilkokul öğrencisi bile bir fikri varsa ki yalnış hatırlamıyorsam 9 yaşındaki hackeri işe aldılar türkiyede şu sıralar buna bütce çok fazla yok onun için küçük şeylerle başlayarak kendini bu işe adamalısın ilk önce konunda yazılım ve donanım demişsin bu 2 si bir arada barınamaz bunu anlaman gerek , donanım için ciddi anlamda para gerekirken yazılım için sıfır parayla piyasaya atılabilirsin.
Bir örnek vericek olursak kuzenım 3 boyutlu reklam tasarlıyor ve ios,androide uygulama geliştiriyor kendi arkadaşıyla ofis açtı ve barınamadı şuan istanbulda özel bir firmada çalışıyor.
Onun harici yaşın genç olduğu için zihnin daha çabuk algılıyor bunun güzel yanı olayları daha çabuk kavraman java , php , c++ vs yazılım dillerini öğrenerek ufak işlerle başlamanı öneririm ilk başta ufak paralarla cep harçlığı sonra bir bakmışsın bir firmaya yaptığın uygulamayı satıyorsun :)
Hayat seni yıkabilir ama önemli olan yıkıldığın zaman daha sağlam ayağa kalka bilmektir.
Zen
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Web
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Farklı alanlarda yatrırımları ve bilgisi olan kişiler bir araya gelirse olur.
Örneğin; 1 kişi veri merkezi sahibi, 1 kişi yazılım uzmanı, 1 kişi pazarlama uzmanı, 1 kişide diğer iş kollarından yatırımcılarla iletişim olan ve maddi destek sağlayacak İş adamı olabilir.
Tabi 1 kişilerde kendi ekiplerini kuracaklar orasını saymadım.
Bunlar bir araya gelmedikçe teknoloji alanında bir şirket çıkması çok zor türkiye de.
Birde öncelikle dünya çapını düşünmeden öncelikle Türkiyeyi ele geçirmek düşünülmeli, daha sonra devlet desteği de alınabilir.