lostyazilim
tr.link

türk arama motoru geliyoo nasıl bir algoritma bu?

112 Mesajlar 14.857 Okunma
lstbozum
tr.link

emreokay emreokay WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 01.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Kütahya
  • Ad Soyad E** O**
  • Mesajlar 65
  • Beğeniler 8 / 26
  • Ticaret 1, (%100)
Açıkçası tüm mesajları okuyamadım. Biraz @Buray Savas ANIL'ın mesajlarını birazda @LikeSend'in mesajlarını okudum.

Benim anladığım kadarıyla olay biraz ironik :).
@Buray Savas ANIL dediklerinden benim anladığım: Bugüne kadar hazır scriptleri denemiş ve bu konu hakkında tecrübe edinmiş. Sonradan anlamış ki hazır script ile bu işler olmayacak kendi altyapımı kurayım demiş ve kurmuş. Buraya kadar olan bölüm normal değil mi? Yani bu adamda anasının karnından çıkınca ben arama motoru yapcam diyipte sıfırdan yazmış olamayacağına göre bir yerde tecrübe edinmesi gerek ve bence çok doğru birşey de yapmış scriptleri kullanarak. Yani sonuç olarak adam kendi anltyapısını kurduğunu algoritmasını bitirdiğini ancak bunu 2014'ün -en fazla- ilk çeyreğinde hayata geçireceğini söylüyor. Ki bende sabırsızlıkla bekliyorum çalışmalarını.

@LikeSend dediklerine göre ise @Buray Savas ANIL hazır script kullanmış ve milli sömürü yapmış. Ortada hiçbir milli çalışma yok diyor.

İyide @Buray Savas ANIL zaten milli olan çalışmasını tamamen kendine ait olan algoritmayı 2014'te çıkaracak.

Daha çalışmalar hayata geçmeden bu kadar sert eleştirilere gerek var mıydı?

wmaraci
reklam

cmcfilm cmcfilm art Kimlik Onayı
  • Üyelik 13.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek 3B Modelleme
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad I** G**
  • Mesajlar 578
  • Beğeniler 326 / 117
  • Ticaret 23, (%100)
Sonuna kadar geliyo.com'a destek vereceğiz çünkü türk bir firma piyasaya çıkmış ve bunu sen desteklemessen olmaz iyi günler :)

Onur89TR Onur89TR Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 04.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek .
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 2376
  • Beğeniler 704 / 791
  • Ticaret 1, (%100)
Kimse kusura bakmasın. Daha kendi sitesini yazdığında bile sonuçlarda görünmüyorsa, bu bir arama motoru değil, oyalama motorudur.

ibo71 ibo71 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.09.2012
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek kendi halinde
  • Konum Kırıkkale
  • Ad Soyad M** D**
  • Mesajlar 1051
  • Beğeniler 930 / 196
  • Ticaret 14, (%100)
Gelemiyoooo :))

wmaraci
wmaraci

Mahmut54 Mahmut54 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 26.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Hosting Sağlayıcısı
  • Konum Sakarya
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 264
  • Beğeniler 135 / 83
  • Ticaret 2, (%100)
Bizim milletimizde kıskançlık vardır hatta aşırı derecede çok aşırı derecede...
-Bir şeyi kendisi yapamazsa yapılanı bozmaya çalışır...
-Birisinin başarısı karşısında bilgisi olmasa dahi onunla yarışmaya çalışır...
-Herşeyi bilir herşeyi o yapar...

Bunu buradaki biri yada birilerine söylemiyorum sadece millet olarak hepimizde az çok olan sorunu söylüyorum...

Birazda komediye vuralım :)
------------------------------------------------------------

Cehenneme yeni bir bekçi atanmış, deneyimli bekçi yeni bekçiyi işini tanıtmak için gezdiriyormuş...

Bu sırada cehennem kuyularının bulunduğu bölüme gelmişler, her kuyuda farklı milletten insanlar bulunuyormuş ve kuyuların başındada kimse kaçmasın diye birer tane bekçi bulunuyormuş...

Yeni bekçinin dikkatini başında hiçbir bekçi bulunmayan kuyu çekmiş ve sormuş bu kuyunun başında neden hiç bekçi yok?

Deneyimli bekçi cevap vermiş;
o kuyu Türklerin tutulduğu kuyudur eğer birisi çıkmaya kalkarsa bir başkası tutup onu kuyuya çekecektir merak etme :)

SuhaMete SuhaMete SEO Danışmanı Kullanıcı
  • Üyelik 31.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek SEO Danışmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad K** M**
  • Mesajlar 2548
  • Beğeniler 21 / 535
  • Ticaret 76, (%100)
@emreokay çok doğru demiş çalışmalar tam anlamıyla ortaya çıkmadan önce bu kadar karalama bana sadece ruhen sorunları olduğunu aklıma getirtiyor. @likesend ayrıca körü körüne savunduğumuz yok biz de görüyoruz düzgün olmadığını ki kendisi de öyle söylüyor. Senin için önemli olmasa da o kişi hatta geliyoo ailesi için "güzel çalışmalarınızı bekliyoruz, desteklemeye hazırız" dememiz çok değerli oluyor. Bırak karalamayı da sabret hocam ya :) Kimsenin kimseyi kandırdığı yok ama biz destekleyeceğiz demek var ki olmalı.

mcr4pisback mcr4pisback Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 22.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Seo&Webmaster
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad K** B**
  • Mesajlar 214
  • Beğeniler 23 / 61
  • Ticaret 7, (%100)
Gerçekten burda artık sadece yorum yapmak için yorum yapılıyo ya.

Kafanızdan bişeyler uydurup yazmayı deneyeceğinize , Buray Bey' e mesaj atın o sorunuzu cevaplar.

Buray Bey'le konuşmamdan bi kaç satır yazayım size.

-Geliyoo şuan tam sürümde değil tam sürümü nezaman yayınlayacaksınız ve neden hazır script kullandınız beta sürümde ?

Buray Savas ANIL : Biz ilk önce bir arama motoru nasıl yapılmaz onu öğrendik eksikleri ve sistemi genel olarak incelemek için böyle bi yöntem kullandık, 2014 de Geliyoo Browser İle birlikte arama motorumuz aktif olucaktır. Ben zaten hiçbiyerde geliyoo arama motorunun tam sürüm halinde yayında olduğunu iddaa etmedim.

Gerekli cevabı umarım almışsınızdır.

Adobewordpress Adobewordpress WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 08.07.2011
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Tasarımcı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad V** Ö**
  • Mesajlar 677
  • Beğeniler 58 / 418
  • Ticaret 1, (%100)
Geçen gün konuşmuştuk bir mühendis arkadaşımla. Türkiye'de insanlar "Sonuna kadar destekliyoruz" derlerse pek inanmayacaksın. Çünkü %99'u laftadır.

Belki biraz manevi destek görürsün. Ama sitenin her yerini donate buttonuyla doldursan da bir kuruş bile bağışta bulunmazlar. Bırak vatan millet Sakarya sloganını ve projeyi İngilizce geliştir. Başka bir isim bul. Sonrasında ise http://www.kickstarter.com/ gibi sitelerden destek iste.

adobewordpress.com ~ “güncel tasarım okulu”

ermaneray ermaneray proje danışmanlığı Kullanıcı
  • Üyelik 18.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek satınalma/proje danışmanlık
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** Ç**
  • Mesajlar 2627
  • Beğeniler 77 / 644
  • Ticaret 12, (%100)
Facebook kelimesini aratip sorgu yapılınca facebook sitesini değilde saçma sapan adult siteleri cikaran Bir siten var ise böyle bir sitenin Sahibiysen once Bu hatanı kabullenip erkek gibi özür dileyeceksin ki saygı duyulasin

Ben özür bekliyorum forum adına.

Her yere internete makaleler verip bizde adult içerik yok filtreleniyor diye apaçık yazıyorsan o Doğru olmalı facebook la adult cinsellik veya p.rno nun Ne alakası var ?

Çoluk çocuk masumca girip senin arama motorundan cinsel içeriklere istemeden yöneliyorsa bu büyük suçtur. Bunun günahını neden çeksin size inananlar?

Kimse kimseyi enayi yerine koyamaz.ben kesinlikle bu geliyoo sitesinin samimi olduğuna inanmıyorum ve asla desteklemem gidip yabancı sitelerde bağış kampanyasına kadar isi Götürmüşlerse bağış değeri 10.000.000 euro belirlenmiş ise bu ışte samimiyet nerede?

Ekstradan marka tescili fransa olan ama bu tescil tüm dünyada 180 kusur ülkede geçerli diyorsa site Sahibi ben gülerim bu işe.

Ben tum Zamana kadar ispat ederek yorum yaptim .cevap yazana Yine ispatli olarak cevap verebilirim.

Bu konu bence uzamasın beta sürüm ise bu sürüm ana Sayfaninizi guncelleyin bu beta Sürümdür yazın test ediliyor yazın hatalı sonuç çıkabilir diye ekleyin

2012 yılında bile verdiğiniz demeçlerde olmamış bir çalışmayı olmuş gibi lanse etmek ayıp değil mı ? 2012 temmuz ayında fatih bey yazmış bir foruma türkcelestirme çalışması devam ediyor yazmış 1.5 sene olmuş aynı hiç bir ilerleme yok söz veriliyorsa sözünüzü tutun.

Turkiyenin milli arama motoru diye yola ciktiysaniz layıkıyla yapın bu işi .

3525 3525 WM Aracı Anonim Üyelik
  • Üyelik 27.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 2967
  • Beğeniler 1073 / 440
  • Ticaret 0, (%0)
Ülkemiz zor toparlanır ama imkansız değil.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al