lostyazilim

Bir sayfada fazla reklam olması zararlı mı

27 Mesajlar 3.713 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

Adobewordpress Adobewordpress WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 08.07.2011
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Tasarımcı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad V** Ö**
  • Mesajlar 677
  • Beğeniler 58 / 418
  • Ticaret 1, (%100)
Reklam sayısı kazancını sanılanın aksine negatif yönde etkiler. Bu konuyla ilgili akademik nitelikte bir makale yayınlamıştık. İlgili kısmını alıntılayayım.

Madde 8 : Bildiğiniz gibi AdSense bizlere sayfa başı 3 adet reklam yayınlama hakkı tanıyor. 3 adet reklam demek, 1000 çoğul hit alan web sayfasında 3000 gösterim demek. Gösterim bu kadar yüksekken TO düşük olursa kazanç kaybı yaşayabilirsiniz. Bu yüzden oranı düzgün tutturup gerekirse 2 reklam yayınlamayı tercih etmelisiniz.

Makalenin tamamı : AdSense’in Tıklama Başına Maliyet’i (TBM) nasıl arttırılır?

adobewordpress.com ~ “güncel tasarım okulu”
wmaraci
reklam

MagaraAdami MagaraAdami PM atabilirsiniz Kullanıcı
  • Üyelik 23.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad A** Ö**
  • Mesajlar 2814
  • Beğeniler 382 / 974
  • Ticaret 2, (%100)

Adobewordpress adlı üyeden alıntı

Reklam sayısı kazancını sanılanın aksine negatif yönde etkiler. Bu konuyla ilgili akademik nitelikte bir makale yayınlamıştık. İlgili kısmını alıntılayayım.

Makalenin tamamı : AdSense’in Tıklama Başına Maliyet’i (TBM) nasıl arttırılır?

Kesinlikle katılmıyorum. TBM düşmediği sürece to düşse ne olur düşmese ne olur. Önemli olan aldığınız tık sayısıdır.
Tek reklam koydugunuz zaman reklam istekleri : 2k lık siteye 3k reklam gösterimi olsun ( Her bir adsense reklam birimi için ). siz bir adet reklam koydugunuza 30 tık alıyorsanız to %1 dir. 2 reklam birimi koydugunuz da reklam isteğiniz 2 katına çıkar. koydugunuz ikinci reklam 10 tık aldı diyelim. sonuç : 6 k reklam gösterimi, to :%0.75 .. toplam tık :30 iken 40 oldu.
Kazanç :
Önceki : 30 tık x TBM (to : %1 )
Sonra : 40 tık x TBM (to : %0.75 )

Karar Sizin

Okşadıkça insanları, içinden çıkıyor Cini...

• Üyelik 08.07.2011
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Tasarımcı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad V** Ö**
  • Mesajlar 677
  • Beğeniler 58 / 418
  • Ticaret 1, (%100)

Mağara Adamı adlı üyeden alıntı

Kesinlikle katılmıyorum. TBM düşmediği sürece to düşse ne olur düşmese ne olur. Önemli olan aldığınız tık sayısıdır.
Tek reklam koydugunuz zaman reklam istekleri : 2k lık siteye 3k reklam gösterimi olsun ( Her bir adsense reklam birimi için ). siz bir adet reklam koydugunuza 30 tık alıyorsanız to %1 dir. 2 reklam birimi koydugunuz da reklam isteğiniz 2 katına çıkar. koydugunuz ikinci reklam 10 tık aldı diyelim. sonuç : 6 k reklam gösterimi, to :%0.75 .. toplam tık :30 iken 40 oldu.
Kazanç :
Önceki : 30 tık x TBM (to : %1 )
Sonra : 40 tık x TBM (to : %0.75 )

Karar Sizin

Fazla reklam yayınlamak reklam ağlarının da alternatiflerinin çoğalmasına sebep olur. Böylece avucunuzun içerisindeki en iyi reklam alanını çöpe atmış olabilirsiniz. Burası işin kumar kısmı. Şahsen denediğimiz ve sonuç aldığımız bir öneri bu. AdSense blogunu aradım ama bulamadım. Bir resmi kaynakta da Google'ın bunla ilgili bir önerisi vardı.

Herşeyi geçtim sitenin her yerini reklam ile doldurmak size kazanç sağlamaz. Örneğin wmaracı'nın reklam yerleşimi çok başarılı. Çünkü kesinlikle sizi odaklandığınız işten alıkoymuyor. AdSense'in en büyük başarı örneklerinden Lisa Irby'i hepimiz tanıyoruz. Kadının reklam yerleşimine ve sayısına bakın. Ne demek isteyeceğimi daha iyi anlayacaksınız.

Yoksa verdiğiniz rakamlar hiçbir şey ifade etmiyor. Bunu benden daha iyi biliyorsunuz.

• Üyelik 23.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad A** Ö**
  • Mesajlar 2814
  • Beğeniler 382 / 974
  • Ticaret 2, (%100)

Fazla reklam yayınlamak reklam ağlarının da alternatiflerinin çoğalmasına sebep olur. Böylece avucunuzun içerisindeki en iyi reklam alanını çöpe atmış olabilirsiniz. Burası işin kumar kısmı. Şahsen denediğimiz ve sonuç aldığımız bir öneri bu. AdSense blogunu aradım ama bulamadım. Bir resmi kaynakta da Google'ın bunla ilgili bir önerisi vardı.

Herşeyi geçtim sitenin her yerini reklam ile doldurmak size kazanç sağlamaz. Örneğin wmaracı'nın reklam yerleşimi çok başarılı. Çünkü kesinlikle sizi odaklandığınız işten alıkoymuyor. AdSense'in en büyük başarı örneklerinden Lisa Irby'i hepimiz tanıyoruz. Kadının reklam yerleşimine ve sayısına bakın. Ne demek isteyeceğimi daha iyi anlayacaksınız.

Yoksa verdiğiniz rakamlar hiçbir şey ifade etmiyor. Bunu benden daha iyi biliyorsunuz.

Sizin arayıpta bulamadığınız kısımda
adsense reklam ücretlendirilmesi kısmı sanırım : Siteniz de reklam sayısının az olması rekabeti artıracağından kazancınız yükselebilir. En yüksek ödemeyi sitenizin kaynak kodları arasında en üst kısımda olan reklam biriminde gösteririz.
gibi bir cümle.

ama durum böyle değil söyleyeyim. Çünkü yüksek ödeme dediği kuruş hesabı. Yani diyelim ki 2 reklam koyduk. Samsung S4 reklamı ve Fiat araba reklamı çıktı.
Fiat tbm 24 krş verirken samsung s4 reklamı 23 krş veriyor. Ben telefon arayarak sitene geldim. Senin site tek reklam koymuş ve çıkan reklam Fiat araba reklamı. tıklar mıyım Hayır . sitendne çıktım bir sonraki siteye girdim
2 reklam koymuş onda da hem fiat hem s4 reklamı var. Fiat'a tıklamayacagım kesin ama S4 tıklayabilirim.
Yani sen tbm 0.23 yerine 0.24 olsun diye ugrasırken elinde ki 0.23 krş tan da oldun.

ama diğer site 0.23 kazandı. sen Hiç birşey :)
anlatmaya çalıştıgım durum budur.

DİPNOT : bu yazdıklarım asla ne kadar çok reklam o kadar cok tık anlamına gelmemeli. Sitenizi reklamla doldurursanız giren hemen çıkar. Reklam sayısını ve yerleşimini öyle yapmalısınız ki Kullanıcı bile bile o reklama tıklayacak.

wmaraci
wmaraci

sessizogretmen sessizogretmen WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 15.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek öğretmen
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 92
  • Beğeniler 14 / 19
  • Ticaret 9, (%100)
İçerik için AdSense: Yayıncılar her bir sayfaya en fazla üç İçerik için AdSense reklam birimi yerleştirebilir. Bu üç reklam biriminden en fazla biri 300x600 boyutunda olabilir. Yayıncılar her bir sayfaya, 300x600 haricindeki tüm reklam boyutlarından birden fazla reklam yerleştirebilir. Ayrıca, yayıncılar her bir sayfaya, üç İçerik için AdSense reklam birimine ek olarak, en fazla üç bağlantı birimi ve iki arama kutusu yerleştirebilir. Bu politikalar, hem masaüstü bilgisayarlar için hem de ileri teknoloji mobil cihazlar için optimize edilmiş sitelerde geçerlidir.

kaynak: https://support.google.com/adsense/answer/48182?hl=tr

Not: Bilip bilmeden insanları yanlış yönlendirmeyin. Yukarıdaki kuralı bilmeyip adsense hesabını banlatanlar var!
Adobewordpress

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 08.07.2011
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Tasarımcı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad V** Ö**
  • Mesajlar 677
  • Beğeniler 58 / 418
  • Ticaret 1, (%100)
O kadar ucu açık konuşuyorsunuz ki.

Atıyorum sitenizin sağ kısmındaki, en popüler reklam alanınızda eğer 3 tane reklam yayınlamasaydınız Samsung S4 reklamı çıkacaktı. TBM değeri 0,40 TL. Ama siz 3 tane yayınladığınız için Samsung makale sonuna, Camtasia Studio reklamı sağ tarafa çıktı. Yani site içi reklam alanları kaydı. Bu durumda ne olacak? Samsung reklamı tıklanmayıp altta kalacak.

Google reklam yayınlamasında TBM (çoktan aza) mantığı işler. Bu yüzden adamlar TO'su yüksek olanı, HTML içerisinde en üste taşıyın diyor.

Sizin anlattıklarınız ve benim anlattıklarım arasında büyük yol ayrımları var. Kullanıcılar bu yolların ikisini de deneyip kendileri için en sağlıklı olanını seçmeli. Bazı sitelerde 3 reklam kazancı arttırırken bazısında 2 reklam kazancı arttırabilir.

Ben Lisa'ya erişebildiğimde ona bana yöneltilen soruları soruyorum. "TBM nasıl arttırılır" isimli makaleyi de bu yüzden yazdık. Takipçiler bize bu soruyu yöneltti. Bizde bu konuda kendini kanıtlamış kişilere ve resmi kaynaklara göz attık.

AdSense üzerinde hiçbir şey kesin değildir. Tek tavsiyem sitenin her yerini reklam ile doldurup müdavimlerinizi küstürmemeniz. Eğer "Ben bu işi sadece para için yapıyorum, para kazanayım da onlar ne düşünüyorsa düşünsün." mantalitesindeyseniz benim önerilerimi yoksayın, yazılarımı da okumayın zaten.

Saygılarımla,

• Üyelik 23.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad A** Ö**
  • Mesajlar 2814
  • Beğeniler 382 / 974
  • Ticaret 2, (%100)

AdSense üzerinde hiçbir şey kesin değildir. Tek tavsiyem sitenin her yerini reklam ile doldurup müdavimlerinizi küstürmemeniz. Eğer "Ben bu işi sadece para için yapıyorum, para kazanayım da onlar ne düşünüyorsa düşünsün." mantalitesindeyseniz benim önerilerimi yoksayın, yazılarımı da okumayın zaten.

Saygılarımla,

Katıldıgım Önemli bir kısım.
Adobewordpress

kişi bu mesajı beğendi.

yasinatagun yasinatagun Webtisyen.com Kullanıcı
  • Üyelik 20.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek WordPress Dev.
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Y** A**
  • Mesajlar 456
  • Beğeniler 117 / 95
  • Ticaret 0, (%0)
Güzel hoş diyorsun, sayfalarıma koymayacağım reklam diyorsun da ben insanların reklamlar diye bir sayfaya girip reklamlara bakacağını veya tıklayacağını açıkcası pek düşünmüyorum. yanlış bir yol gibi geldi.

qmrelli qmrelli WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 27.08.2013
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum Ordu
  • Ad Soyad Ö** O**
  • Mesajlar 72
  • Beğeniler 2 / 4
  • Ticaret 1, (%100)

yasinatagun adlı üyeden alıntı

Güzel hoş diyorsun, sayfalarıma koymayacağım reklam diyorsun da ben insanların reklamlar diye bir sayfaya girip reklamlara bakacağını veya tıklayacağını açıkcası pek düşünmüyorum. yanlış bir yol gibi geldi.

reklamları anasayfaya koysam da tıklayan birisi olmuyor zaten. ama bu şekilde sidebara ''bize destek olmak için reklam sayfamızdaki reklamlara tıklayın'' tarzı bişe yazarak destek olmak isteyen insanlar reklamlara tıklayabilecek. diğerleri zaten tıklamayor

Zen Zen WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 20.08.2013
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Web
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 1061
  • Beğeniler 16 / 189
  • Ticaret 1, (%100)
http://sekizyirmibes.com/reklamlar/

Böyle bir sayfa oluşturmuışsun ama ne gerek vardı ki. Hiç koymasan daha iyiydi.

Adsense hesabın yakında kapatılır. Böyle bir mantığı ilk defa sende görüyorum valla... Reklamlar için kategori oluşturulur mu hiç yahu :D
yasinatagun

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
Konuyu toplam 2 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 2 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al