lostyazilim

İnternet cafe için öneri lütfen

46 Mesajlar 11.226 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

Yunusemre Yunusemre Kabul Edilmedi Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 08.07.2012
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Adana
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 1548
  • Beğeniler 963 / 278
  • Ticaret 97, (%100)
İnternet cafe artık tutacağını sanmıyorum, çoğu evde bilgisayar var.
PS şu sıralar oldukça tutuluyor, şahsen hergün PS oynamaya gidiyorum ben.

wmaraci
reklam

Denizxcaglar Denizxcaglar Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 14.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek İnternet Girisimcisi
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad D** Ç**
  • Mesajlar 86
  • Beğeniler 25 / 5
  • Ticaret 1, (%0)

BlacKDeWiL adlı üyeden alıntı

Arkadaşım bahsettiğin cafe işini sakaryada 11 yıldır yapmaktayım. Yanlız yönetmelikleri iyi okumamışsın sanırım internet cafe ve playstation cafe bir arada olamıyor malesef. Ayrıca internet cafeler işçin şuan yok ama playstation ccafeler için eylence vergisi getirildi 10 adet playstation cihaızn varsa aylık 960 tl belediyeye eylence vergisi yatırıyorsun iyi araştır. Benim dükkanım çarşı merkezinde kiraam 1800 tl ama aylık toplam giderim 5000 ila 5500 arası değişmekte bunada teknoloji yenileme masrafları dahil değil. İşe başlarken tek masrafının kira oalcağını düşünme 24 müşteri 1 ana makinam var aylık ödediğim elektrik faturası kışın klima çalışmazken 650 yazın klima çalışırken 900 ü geçiyor mesela bu ay stopajlarda vardı muhasebeye ödediğim kdv kira stopajı kendi adıma ssk falan dfilan 1700 tl stopajların olmadığı zamanlardada 900 ile 1200 arasında değişir. Hafta sonu ailenle bi yere gidemezsin bayrmaın birinci günü sabahı dükkanı açmak zorundasın dükkanı bir arkadşaına bırakıp evine yemeğe gidemezsin(Dükkan sahibi yada Mesul müdür tahin ettiğin biri ancak dükkanda durabilir. Bunun içinde sigortasının düzenli ödenmesi gerekir). Annemi medikale boyunluk almaya götürüdm yarım saat dükkanı arkadaşa bıraktım polisler glemiş tutanak tutmuşlar 1024 tl ceza ödedim aynı gün içerde 13 yaşında bir çocuk almışlar (Yönetmelik 12 yaşından küçükler yanında vasisi veya velisiyle girebilir demektedir) Çocuğa yaşını sorduğunda polis 13 demiş ama yanında kimlik olmadığı için onuda 12 yşaından küçük çocuk vardı diyerek tutanak altına almışlar ve 984 tlde ona ödedim. Deepfreze diye bir program var biri programın türkiye haklarını satın alıp cafe cafe dolaşıyor onada yakalandık 1400 tl lisansına 1400 tl de avukat masrafı ödedik davayla felan uğraşmayalım diye. Geçen sene 5000 tl sadece bunlara ödedim. Sence ne kazandım? Yani anlayacağın bu işe bu güne kadar bulaşmadıysan hiç bulaşma. Bırak tarlan kalsın elinde elindekindende olma. Ne polisi biter ne maliyesi biter ne belediyesi biter ne kaymakamlığı biter nede valiliği herkes tepene biner. Habire yönetmelik değişir bi emniyete bağlanırsın, bi belediyeye bağlanırsın bi kaymakamlığa bağlanırsın kocanın kim olduğunu unutursun. Benden sana tavsiye bence uzak dur dostum yakma başını.

(Bir arkadaş internet cafeyle playstatioınu bir arada gördüm demiş. Yönetmelikte elektronik oyun aleti oalarak geçmektedir playstationlar ve internet cafeyle bir arada yapılamaz en büyük nedeni internet cafelerin yaş sınırlaması 12 playstation cafelerin yaş sınırı 18 dir. Ben playstationa oturtmam küçüüğü deme şansında yok yönetmelik bunu yaskalıyor bu yüzden ayrı girişi olan iki farklı dükkan olmak sozunda ayrıca playstation cafelerin tam hatırlamıyorum ama incelemek gerekir tavan yüksekliği sınırı var ne alakaysa sanırım 3.5 metreydi ama yanılıyoda olabilirim fakat 3 metrenin üzerinde bir tavann yüksekliği istenmekte bu işi ikisi bir arada yapan insanlar kaçak yolalrla yapıyorlardır ve yakalanırsa yüklü miktarda cezası var ayrıca kaldırttırılır. Yada çöyle söyliyim bizim burdada yapan var adamda 200 kadar pc var kaç playstation var bilmiyorum. Ama bunu cezası birede binede aynı cirosu yüksek olduğu için ceza geldiğinde ödüyo ve devam ediyo. Ama 20 bilgisayar 10 playstationla o cezanın altından kalkamazsın)

Hocam arastirdim tabiki ama hukuk heryerde ayni olabilir ama tolerans her yerde farklidir.

brown brown WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 28.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad H** E**
  • Mesajlar 1748
  • Beğeniler 385 / 385
  • Ticaret 27, (%96)
Saati 1 lira desek tost + meşrubat verdin desek, kar nerde?

• Üyelik 14.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad D** Ç**
  • Mesajlar 86
  • Beğeniler 25 / 5
  • Ticaret 1, (%0)

DeLi1SeY adlı üyeden alıntı

Hocam 13.000 nüfuslu bi ilçede öğrencilik yaptım. 78 mi ne kadardı masalı int. cafe vardı 10 15 20 masalı int. cafeler vardı. Sonra bilgisayarcı bi abimiz dükkanı böldü 14 masa koydu sadece şuan 2. cafesini açtı onun karşısındaki 20 masalı yerde kapattı gitti.
benim onda gördüğüm ve bence kalitesini koruyan oydu.
Masa üstü bilgisayarı sadece 1 sene kullanıyordu. 1 sene dolduktan sonra ne kadar temizde görünse klavyesine mausuna kulaklıgına varana kadar sırayla hepsini sattı. Sattıgının yerine yenisini aldı. halen durumu öyle idare etmekte gerekirse ucuz satıyor ama sıfır makina klavye maus vs koyuyordu. Halende o sekilde devam ediyor. Artık herkesin evinde net imkanıda olsa halen cafelere ihtiyaç duyulmakta. Eğer arsanda seracılık felan yapma imkanın varsa o iş daha çok kazandırır diye düşünüyorum. Ama boş sana bi getiri sağlamıyorsa hayat bi risktir. İşini temiz yaparsan 2 gün sonra tozutmassan iyi kazanırsın Rabbim rızkını ona verdiyse. Ne deyim inşallah senin için hayırlı olan ne ise o olur. Şimdiden hayırlı işler :D

Teşekkürler hocam

Ek Olarak: Arkadaşlar genel olarak herkese cevap veremedim.mobilden girdigim için Genel okuduklarima cevap vvereceğim. Burası Gazipaşa.9.000 TL kar yapan çareler var içeri gitseniz.burasi ne der cikarsiniz o derece . cafe isi bitti diyen arkadaşlara su cevabi veriyorum.her yerde bitti antalyada dahil ama burada daha 10 sene var olacak evet herkeste bilgisayar var fakat cafede multiplayer oyuna aksamlari hala CS oynamaya gidiyoruz. Araliksiz 2 oyun civari 5 saat oturuyordu. Hukukla ilgili yazilanlara burada hukuk farklı işliyor biraz diyeyim :)

Ek Olarak:

brown adlı üyeden alıntı

Saati 1 lira desek tost + meşrubat verdin desek, kar nerde?

saati 1.5 tl hocam burada devamlı müştereye kahve vermişiz 15 kuruş çok mu yani. ama gönlünü hoş tutmuuz farklılık yaratmışız. haftada 3 gün geleceğine 5 gün gelir kazanç artar.

wmaraci
wmaraci

SahinDag SahinDag Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 07.08.2012
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek İnternet Hizmetleri
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad Ş** D**
  • Mesajlar 121
  • Beğeniler 30 / 38
  • Ticaret 4, (%100)
Merhaba,

Yaklaşık 1.5 sene süresince mahmutlarda cafe işlettim tecrübelerimi sizinle paylaşayım

Biz aile olarak cafeyi işlettiğimiz için müşterimiz genellikle karışıktı genç, çocuk, kadın, erkek, yaşlı, emekli, otel personeli, asker (hafta sonları L tipi + karakolun tüm askerleri bizim cafedeydi), sezonda turist özellikle rus turist ağırlıklıydı

Bu işin iyi yönlerini öncelikle sıcak para döner yani tutturursanız günlük ciro yaparsın ve o para kasanda kalır hafa içi dışı hergün müşteri sabah 8 civarı müşteri gelmeye başlar gece 12-1 kadar dükkanın açık olur ve son birkaç müşterini zorla kaldırırsın. Marketçiler gibi 50 tane toptancıya para ayırma derdin olmaz belirli giderlerin olur mesela bizim kira senelik 10.000/euro'du biz ilk önce kira, sonra elektirik, internet ve diğer giderleri öderdik

Öncelikle iyi bir konumda iyi bir dükkan bulmalısınız dükkanınız öyle kuytu köşelerde kapalı saklı olmasın en iyi yerlerde gösterişli açık ferah bir mekan olsun bu müşteri potansiyelinizi etkiler mesela kuytu köşe yerlere bayanlar gelmez. Konumu çok önemlidir her yere yakın olmalı asker, okul, şehir merkezi herkesin bileceği bir konumda olmalı ayrıca iyi bir reklamda yapmalısın ışıklı tabela gibi

Gözüne kestirdiğin dükkanı tutmadan önce internet cafe ruhsatına uygun konumdamı diye araştırmalısın belediye kolay ruhsat vermez biz dükkanı açarken karakol komutanının evi hemen yan residenz'teymiş adamı tanımıyoruz sabah makinalarımız konyadan biosisten mng kargo ile geldi içeri istifledik toplama makinaları takıyoruz bir kahvaltı edelim dedik tam çayı içerken şortlu bir adam kapıya dikeldi ee ne olacak burası dedi, internet cafe olacak diye cevap verdik çok soğuk bir şekilde BANA SORDUNUZMU ! dedi. neyse alttan aldık bir şekilde hiç unutmam bimden aldığım beyaz peyniri simit ve çay ile yiyordum tam boğazıma dayamıştım adam o lafı ettikten sonra peyniri bir türlü yutamadım çünkü çok ağarıma gitmişti kendini mahallede g*enelev açmak isteyen biri gibi hisettim bu ilk dükkan tecrübemdir. tabi komşumuz olan komutan ile aramız zamanla iyileşti kendisi bıyık altından gülmeye başladı selamımızı alıp verdi. Ülkemizdeki toplumda internet cafelere yönelik bir önyargı var bunuda bilmenizi isterim çoğu bölgedeki cafeler camları kapalı, dışardan görünmez sığınak gibi mekanlardır böyle mekanların müşterileri genellikle pek hayırlı olmaz sürekli kavga çıkar yani siz onlardan para kazandığınızı sanarsınız fakat bir yandan sizin ömrünüzü alırlar

Çocuk meselesine gelince kanunda bir yaş sınırı var ve bizim orda düzenli olarak kaymakamlıktan 1 memur ve 1 polis kontrol ederdi her 2 haftada birdi sanırım bu kontroller yaş sorgulaması, filtre programı, dükkan açılış ruhsatları vs... Birde zamanla jandarma baskını olurdu çocuklara yaş sormalar gibi yaş altı çocuk bulunursa alıp götürür + para cezası yazar bu uygulama tüm cafelere yapılırdı

Müşteriler genellikle belirli şeyler ile uğraşırlar bunlar facebook, kamera, tavla-okey gibi oyunlar, counter, wolfteam, gibi oyunlardır he birde p*ornocu kesim vardır siz nekadar uğraşırsanız uğraşın onlar filtrede olmayan siteler üzerinden bir şekilde o içeriklere erişirler %100 engellemeniz mümkün değildir daha 2 hafta kadar önce bu yüzden karakolda ifade verdim bunun sorumluluğuda var internet sizin adınıza oluyor sabit ip adresli tip onaylı bir filtre programını kullanmanız şarttır

İçecek olarak çay, kahve ve meşrubat çeşitleri koy kola gibi belirli gazlı içecekleri koy

Gazlı ce soğuk içecekleri düzenli olarak satarsın fakat sıcak içecekler ancak satacağın tostun yanında gider.

PS ile PC aynı dükkanda çalıştırma mümkünse batar katlı bir yer tut farklı katlarda olsun. Malzemenin kötüsüne kaçma özellikle koltup iyi olsun sırf bu yüzden müşteri seni tercih eder

PC'lerde işlemci düşük olabilir fakat ekran kartın en az 1GB ve PC ile uyumlu olsun. İyi bir klima al ben araştırdım 2 tane beko 24'lük aldım fakat benim cafede 40 masa vardı bazı günler ikisi bile yetersiz gelebiliyordu. Klimadan korkma antalya sıcağında insanlar ferah yerlere kaçar

Ne diyeyim daha yazacak çok-çok şeyler var. Ahlakın geniş ise bu işe gir ama bazı şeyleri kaldıra bilmen üstün bir esnaflık anlayışın olması gerek bence yoksa sıkılırsın kafandaki saçlar sırası ile beyazlar, dökülür

Bunlar benim kişisel görüşlerim cafeciler üstüne alınmasın yaşanmış ve geçmişte kalmış tecrübelerimi paylaşmak istedim

Saygılar

Ercan DAĞ
ercanda@karincahosting.com
Engin07 Denizxcaglar

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 14.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad D** Ç**
  • Mesajlar 86
  • Beğeniler 25 / 5
  • Ticaret 1, (%0)

Şahin DAĞ adlı üyeden alıntı

Merhaba,

Yaklaşık 1.5 sene süresince mahmutlarda cafe işlettim tecrübelerimi sizinle paylaşayım

Biz aile olarak cafeyi işlettiğimiz için müşterimiz genellikle karışıktı genç, çocuk, kadın, erkek, yaşlı, emekli, otel personeli, asker (hafta sonları L tipi + karakolun tüm askerleri bizim cafedeydi), sezonda turist özellikle rus turist ağırlıklıydı

Bu işin iyi yönlerini öncelikle sıcak para döner yani tutturursanız günlük ciro yaparsın ve o para kasanda kalır hafa içi dışı hergün müşteri sabah 8 civarı müşteri gelmeye başlar gece 12-1 kadar dükkanın açık olur ve son birkaç müşterini zorla kaldırırsın. Marketçiler gibi 50 tane toptancıya para ayırma derdin olmaz belirli giderlerin olur mesela bizim kira senelik 10.000/euro'du biz ilk önce kira, sonra elektirik, internet ve diğer giderleri öderdik

Öncelikle iyi bir konumda iyi bir dükkan bulmalısınız dükkanınız öyle kuytu köşelerde kapalı saklı olmasın en iyi yerlerde gösterişli açık ferah bir mekan olsun bu müşteri potansiyelinizi etkiler mesela kuytu köşe yerlere bayanlar gelmez. Konumu çok önemlidir her yere yakın olmalı asker, okul, şehir merkezi herkesin bileceği bir konumda olmalı ayrıca iyi bir reklamda yapmalısın ışıklı tabela gibi

Gözüne kestirdiğin dükkanı tutmadan önce internet cafe ruhsatına uygun konumdamı diye araştırmalısın belediye kolay ruhsat vermez biz dükkanı açarken karakol komutanının evi hemen yan residenz'teymiş adamı tanımıyoruz sabah makinalarımız konyadan biosisten mng kargo ile geldi içeri istifledik toplama makinaları takıyoruz bir kahvaltı edelim dedik tam çayı içerken şortlu bir adam kapıya dikeldi ee ne olacak burası dedi, internet cafe olacak diye cevap verdik çok soğuk bir şekilde BANA SORDUNUZMU ! dedi. neyse alttan aldık bir şekilde hiç unutmam bimden aldığım beyaz peyniri simit ve çay ile yiyordum tam boğazıma dayamıştım adam o lafı ettikten sonra peyniri bir türlü yutamadım çünkü çok ağarıma gitmişti kendini mahallede g*enelev açmak isteyen biri gibi hisettim bu ilk dükkan tecrübemdir. tabi komşumuz olan komutan ile aramız zamanla iyileşti kendisi bıyık altından gülmeye başladı selamımızı alıp verdi. Ülkemizdeki toplumda internet cafelere yönelik bir önyargı var bunuda bilmenizi isterim çoğu bölgedeki cafeler camları kapalı, dışardan görünmez sığınak gibi mekanlardır böyle mekanların müşterileri genellikle pek hayırlı olmaz sürekli kavga çıkar yani siz onlardan para kazandığınızı sanarsınız fakat bir yandan sizin ömrünüzü alırlar

Çocuk meselesine gelince kanunda bir yaş sınırı var ve bizim orda düzenli olarak kaymakamlıktan 1 memur ve 1 polis kontrol ederdi her 2 haftada birdi sanırım bu kontroller yaş sorgulaması, filtre programı, dükkan açılış ruhsatları vs... Birde zamanla jandarma baskını olurdu çocuklara yaş sormalar gibi yaş altı çocuk bulunursa alıp götürür + para cezası yazar bu uygulama tüm cafelere yapılırdı

Müşteriler genellikle belirli şeyler ile uğraşırlar bunlar facebook, kamera, tavla-okey gibi oyunlar, counter, wolfteam, gibi oyunlardır he birde p*ornocu kesim vardır siz nekadar uğraşırsanız uğraşın onlar filtrede olmayan siteler üzerinden bir şekilde o içeriklere erişirler %100 engellemeniz mümkün değildir daha 2 hafta kadar önce bu yüzden karakolda ifade verdim bunun sorumluluğuda var internet sizin adınıza oluyor sabit ip adresli tip onaylı bir filtre programını kullanmanız şarttır

İçecek olarak çay, kahve ve meşrubat çeşitleri koy kola gibi belirli gazlı içecekleri koy

Gazlı ce soğuk içecekleri düzenli olarak satarsın fakat sıcak içecekler ancak satacağın tostun yanında gider.

PS ile PC aynı dükkanda çalıştırma mümkünse batar katlı bir yer tut farklı katlarda olsun. Malzemenin kötüsüne kaçma özellikle koltup iyi olsun sırf bu yüzden müşteri seni tercih eder

PC'lerde işlemci düşük olabilir fakat ekran kartın en az 1GB ve PC ile uyumlu olsun. İyi bir klima al ben araştırdım 2 tane beko 24'lük aldım fakat benim cafede 40 masa vardı bazı günler ikisi bile yetersiz gelebiliyordu. Klimadan korkma antalya sıcağında insanlar ferah yerlere kaçar

Ne diyeyim daha yazacak çok-çok şeyler var. Ahlakın geniş ise bu işe gir ama bazı şeyleri kaldıra bilmen üstün bir esnaflık anlayışın olması gerek bence yoksa sıkılırsın kafandaki saçlar sırası ile beyazlar, dökülür

Bunlar benim kişisel görüşlerim cafeciler üstüne alınmasın yaşanmış ve geçmişte kalmış tecrübelerimi paylaşmak istedim

Saygılar

Ercan DAĞ
ercanda@karincahosting.com

Haklısınız hocam çok teşekkür ederim görüşleriniz deneyimlerinizi aktardığınız için
SahinDag

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
Konuyu toplam 5 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 5 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al