lostyazilim
tr.link

Wordpress Tema Türkçeleştirmesi Nasıl Yapılır ?

10 Mesajlar 2.427 Okunma
acebozum
tr.link

MertEren MertEren WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 19.03.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Bilgisayar Programcılığı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** E**
  • Mesajlar 312
  • Beğeniler 27 / 50
  • Ticaret 2, (%100)
Merhaba arkadaşlar,
wplocker.com gibi sitelerden indirdiğimiz premium temaları nasıl türkçeleştirebiliriz.
Bunu video yada farklı yöntemlerle anlatabilecek birisi varmı ?

elektronikssl
webimgo

Alphabet Alphabet WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 10.02.2011
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek -
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad Ö** Ö**
  • Mesajlar 1432
  • Beğeniler 146 / 287
  • Ticaret 33, (%100)
Biraz wp bilgin olsa yeterli.Örneğin sitenin sağ tarafındaki sütunda yer alan bir ibareyi sidebar.php den yapılacağını bilmelisin.
Kısaca çevirelecek yerlerin hangi dosyada olduğunu tespit ettikten sonra gerek manuel gerek notepad gibi editör programı yardımıyla istediğin kısımları Türkçeleştirebilirsin.

Burada
bir arkadaş kısa bir şekilde anlatılmış.Hatta türkçeleştirme sonrası çıakcak hatların da çözümünü sunmuş.
Ayrıca yorumları da okumanı tavsiye ederim.

MertEren MertEren WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 19.03.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Bilgisayar Programcılığı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** E**
  • Mesajlar 312
  • Beğeniler 27 / 50
  • Ticaret 2, (%100)

Ömer Burak adlı üyeden alıntı

Biraz wp bilgin olsa yeterli.Örneğin sitenin sağ tarafındaki sütunda yer alan bir ibareyi sidebar.php den yapılacağını bilmelisin.
Kısaca çevirelecek yerlerin hangi dosyada olduğunu tespit ettikten sonra gerek manuel gerek notepad gibi editör programı yardımıyla istediğin kısımları Türkçeleştirebilirsin.

Burada
bir arkadaş kısa bir şekilde anlatılmış.Hatta türkçeleştirme sonrası çıakcak hatların da çözümünü sunmuş.
Ayrıca yorumları da okumanı tavsiye ederim.

Teşekkürler Hocam.Tabiki yorumlarını okurum onlar benim için değerli :)

Ek Olarak: Ama bu işin videolu anlatımı olsa.Mesela premium themayı nasıl sitemizde düzgün bir şekilde aktif edip türkçeleştirebiliriz ?

Alphabet Alphabet WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 10.02.2011
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek -
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad Ö** Ö**
  • Mesajlar 1432
  • Beğeniler 146 / 287
  • Ticaret 33, (%100)

Mert Eren adlı üyeden alıntı

Teşekkürler Hocam.Tabiki yorumlarını okurum onlar benim için değerli :)

Ek Olarak: Ama bu işin videolu anlatımı olsa.Mesela premium themayı nasıl sitemizde düzgün bir şekilde aktif edip türkçeleştirebiliriz ?

Bunun için baştan sona bir videolu özgün bir çalışması yapılması gerekir.Yapmak isteyen arkadaş olursa burada paylaşır.

Burada 4 dakikaya yakın bir video var. En azından mantığını anlamış olursun.

[M]http://www.dailymotion.com/video/x68syd_notepad-ile-wordpress-tema-turkceleytirme_webcam[/M]

Zaten bunun için baştan sona kadar bir videolu anlatıma gerek yok.Çünkü editleyeceğin temadan temaya değişir.Kimelerini yazı olarak değiştirmen gerekir kimilerinin bazı yerleri resim halindedir onları baştan ps ile düzenlemen gerekir vs.
Zaten yukarıda verdiğim materyaller yeter artar bile.Tema dosyalarına girip sitedeki ing. kısımları bulup editlyeceksin.Bu kadar basit;)

Son olarak türkçeleştireceğin dosyayı önceden yedekle.Ya da localhostta çalış.Sağlıklı bir şekilde çeviri bittikten sonra.Hostuna yüklersin.
Selametle...

Konuyu bilgi arşivine taşıdım.Buraya daha uygun gibi.

wmaraci
wmaraci

AlpEreN AlpEreN Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 28.03.2011
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Öğretmen
  • Mesajlar 633
  • Beğeniler 0 / 3
  • Ticaret 0, (%0)
Aslında tema türkçeletirme ayrı bilgi gerektirmiyor. Ömer Burak'ın de dediği gibi neyin nerde olduğunu bilmen yeterli.

Örneğin:

Yazılarınızda "Posted by" diye bir ifade varsa bunu (genellikle) single.php dosyasından hallediyoruz.

Sonra tema editöründe "Posted by" ifadesini gördüğümüz yere "Yazar:" kelimesi ile değiştiriyoruz. Ayrıca video da gayet açık ve anlaşılır olmuş.

Saygılarımla...

MooseMordecai MooseMordecai Kişisel düşünceler Kullanıcı
  • Üyelik 30.03.2011
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek
  • Mesajlar 96
  • Beğeniler 0 / 1
  • Ticaret 0, (%0)
Bende geçen hafta Wordpress'e premium tema yükledim. Aynı sorunu bende yaşadım. Sana 2 tane yol söyleyeceğim:

1.0 Özellikle Notepad++ programını kullanarak temandaki dosyalara utf-8 ile kodlanmalarını ayarlayabilirsin. Bu işlem hem vaktini alır hem de neredeyse tüm php uzantılı dosyalara uygulayacağın için hata yapma oranı yüksektir.

2.0 Ben bu işlemden olumlu sonuç alamadım. Sonra farkettim ki İngilizce Wordpress kurmuşum. Türkçe sitesinden Wordpress Türkçe indirdim. Hostumun içindekini, veritabanımı sil baştan değiştirdim. Artık yüklediğim yabancı Premium temalar Türkçeyi destekliyor.

Sonuçta,
Sorun : Wordpress'in Türkçe olarak tanıtılmaması.
Çözüm : Türkçe Wordpress yüklendi ve dil sorunu çözüldü.

Umarım faydalı olur, iyi çalışmalar.

Bariswp Bariswp ZM Kullanıcı
  • Üyelik 27.03.2011
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek ZM
  • Konum Adana
  • Ad Soyad A** D**
  • Mesajlar 2267
  • Beğeniler 316 / 445
  • Ticaret 15, (%100)
en kolay yol notpad++ kullanmak tabi Türkçeye çevirdiğin dosyalaru utf-8 e çevirmezsen servera attığında sorun yaşıyabilirsin o yüzden dikkat et

Vayz Vayz Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 13.02.2011
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek Öğrenci
  • Mesajlar 112
  • Beğeniler 0 / 0
  • Ticaret 0, (%0)
Bence notepad la bile yapabilirsin.

isodmin isodmin Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 13.01.2011
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Waiter / Writer / Webmaster
  • Konum Suudi Arabistan
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 905
  • Beğeniler 223 / 159
  • Ticaret 4, (%100)
Evet notepad en basit hali ancak ben wordpress admin panelinden, editörden düzenliyorum.

AlpEreN AlpEreN Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 28.03.2011
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Öğretmen
  • Mesajlar 633
  • Beğeniler 0 / 3
  • Ticaret 0, (%0)

isoNehir adlı üyeden alıntı

Evet notepad en basit hali ancak ben wordpress admin panelinden, editörden düzenliyorum.

Evet kardeşim haklısın.. Fakat ben sunucumuza script güvenliği açısından editleme yapılan sayfada