cranbaries adlı üyeden alıntı
Bir örnek verebilirmisiniz.
Mesela
BU SAYFA için nasıl bir iç seo çalışması yapılmalı ?
zira bazı arkadaşlar normal derken bazıları site iç seo kötü diyor
anlam veremedim
M:E:B: SERTİFİKALI ibaresini kaldıramayız hocam benzerlik olduğunu biliyorum ama bu eğitimin adı bu. yani kaldırıldığında iş farklı bir noktaya geliyor.
size de sormuş olayım Mesela
BU SAYFA için nasıl bir iç seo çalışması yapılmalı ?
Hocam eğer tek bir yazı için seo yapmak isterseniz 1000 ve 2000 arası bir makale işinizi görür. Şayet bu yazı için rakipleriniz var ise üst sıralara çıkmak için tek yol kaliteli bakclink almaktır. Kaliteli backlinkten kastım ziyaretçi gönderecmeyecek yüksek prli dmoz onaylı bir backlink değildir. Kaliteli backlinkten kastım size gerçekten bu kelime üzerine ziyaretçi gönderebilecek backlinktir.
Tek bir yazı olursa hiç bir sorun olmaz ama şunu da unutmayın benzer başlıklar çoğaldığı zaman Google bu başlıklardan en faydalı olanını gösterir. Haddinden fazla çoğaldığı zaman da hiç birini göstermez.
Diğer bir konu da göstermiş olduğunuz yazıdaki anahtar kelimelerin spam listesine girmiş olmasıdır.
Şuradaki adresten bana göstermiş olduğunuz linki analiz edip spam olmuş kelimeleri görebilirsiniz. Bunun için herhangi bir seo desteğine ihtiyaç olmaz. Yinelenen kelimelerden kaçınmanız yeterlidir.
Örnek olarak size kendi sitemde olan bir sorundan bahsetmek istiyorum. Yakın zamanda Wordpress firma ve Wordpress şirket kelimelerinde ilk sıralara yerleştim. Wordpress kurumsal tema kelimesi daha çok arattırıldığı için bu kelimeyi de diğer yazılara etiket olarak kullandım. Bunu yapmadan önce Google Firma, Şirket ve Kurumsal kelimelerini eşleştirmişti kendine göre ve kurumsal kelimesinde de beni 11. sıraya yerleştirmişti. Ben fark ettiğimde kurumsal kelimesinde ilk 500'den çıkmıştım. Daha sonra farkettim ve bu etiketi kaldırdım. Şu anda Wordpress kurumsal tema kelimesinde yine 11. sıraya yerleşti.
Hocam demem o ki eğer ilk sayfaya çıkmak istiyorsanız bir şekilde o kelimeleri kısmanız gerekmekte. Ya da daha iyisini yapabilirim diyen bir arkadaşa danışın. Ben henüz benzer kelimeleri en üst sıralara çıkarabilecek kadar seo uzmanı olamadım ve görmedim de daha doğrusu. Benzer kelimeler alan adında olduğunda Google biraz göz yumabiliyor. Kendimce tahmin ettiğim ve hala uygulamadığım teoriler var. Doğruladığım zaman ancak bilgilendirebilirim. Şimdilik bundan başka yol gösterem size.