lostyazilim
tr.link

DigitalOcean ile başlangıç hakkında

39 Mesajlar 8.025 Okunma
lstbozum
tr.link

Batuhan Batuhan Kendine webmaster Kullanıcı
  • Üyelik 08.05.2011
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad B** B**
  • Mesajlar 3455
  • Beğeniler 783 / 1009
  • Ticaret 1, (%100)
Cevap veren herkese tekrar tekrar teşekkürler. Gün içerisinde ödemeyi gerçekleştirip bir süre kullanacağım, deneyimlerimi de gelecekte bu tereddüttü yaşayan arkadaşlar için paylaşırım :)

wmaraci
reklam

Mrtcn Mrtcn PrismaCSI Kullanıcı
  • Üyelik 06.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Cyber Sec & Project Manager
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** G**
  • Mesajlar 3356
  • Beğeniler 481 / 1987
  • Ticaret 10, (%100)
Panelsiz kullananların diyarı digitalocean ben sırf bu yüzden digitalocean kullanırım hep 512 mb ram 45k hite rahat dayanıyor sadece hat sıkıntım oluyor.Panel işine girme sıkıntı çekmezsin...

xFeyz xFeyz creative solutions Kullanıcı
  • Üyelik 05.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek developer
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad F** Ö**
  • Mesajlar 704
  • Beğeniler 195 / 222
  • Ticaret 8, (%100)

Mrtcn adlı üyeden alıntı

Panelsiz kullananların diyarı digitalocean ben sırf bu yüzden digitalocean kullanırım hep 512 mb ram 45k hite rahat dayanıyor sadece hat sıkıntım oluyor.Panel işine girme sıkıntı çekmezsin...

512MB RAM? 45K Hit?

EFSANE! | omerbeyoglu.me

Mrtcn Mrtcn PrismaCSI Kullanıcı
  • Üyelik 06.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Cyber Sec & Project Manager
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** G**
  • Mesajlar 3356
  • Beğeniler 481 / 1987
  • Ticaret 10, (%100)

xFeyz adlı üyeden alıntı

512MB RAM? 45K Hit?

evet ama hersey cachede cacheyi silmeye kalktımı site kilit o yüzden yarısını sile sile ilerleniyor.zaten geçen ayda 2 gb lik pakete geçildi kullanmasını bilene digitalocean iyidir anlatmak istediğim bu :)

wmaraci
wmaraci

TuralAbiyev TuralAbiyev root@localhost ~ / Kullanıcı
  • Üyelik 17.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Network & Linux/UNIX
  • Konum Rusya
  • Ad Soyad T** A**
  • Mesajlar 4146
  • Beğeniler 0 / 1357
  • Ticaret 89, (%100)
Kurulum ve benzeri işlemler için yardım lazım olursa yazabilirsin.

chaosen chaosen WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 09.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 48 / E
  • Meslek Programcı
  • Konum Hatay
  • Ad Soyad G** D**
  • Mesajlar 44
  • Beğeniler 8 / 14
  • Ticaret 0, (%0)
DigitalOcean Ocak 2014 yılına kadar üye olan herkese limitsiz bant genişliği hakkı verdi (grandfathering). Yani ne kadar harcadıklarını ölçmüyorlar. Ancak yeni üyeler grandfather olamıyor ve limiti aştıklarında GB başına 2 cent ödüyorlar.

Bu saçma ve haksız uygulama karşısında alternatif olarak Linoıde buldum.
Linode tüm sunucularda SSD kullanıyor. BEnchmarklarde DigitalOcean'dan iyidir. Fiyat olarak aynıdır + daha fazla bant genişiliği verir.

Eğer linode beğenmezsen 2. önerim. OVH, sınırsız bant genişliği ile birlikte çok ucuz ve kaliteli sunucularıyla ünlüdür.... Tek şartları adult içerik olmayacak.

• Üyelik 17.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Konum Rusya
  • Ad Soyad T** A**
  • Mesajlar 4146
  • Beğeniler 0 / 1357
  • Ticaret 89, (%100)

chaosen adlı üyeden alıntı

DigitalOcean Ocak 2014 yılına kadar üye olan herkese limitsiz bant genişliği hakkı verdi (grandfathering). Yani ne kadar harcadıklarını ölçmüyorlar. Ancak yeni üyeler grandfather olamıyor ve limiti aştıklarında GB başına 2 cent ödüyorlar.

Bu saçma ve haksız uygulama karşısında alternatif olarak Linoıde buldum.
Linode tüm sunucularda SSD kullanıyor. BEnchmarklarde DigitalOcean'dan iyidir. Fiyat olarak aynıdır + daha fazla bant genişiliği verir.

Eğer linode beğenmezsen 2. önerim. OVH, sınırsız bant genişliği ile birlikte çok ucuz ve kaliteli sunucularıyla ünlüdür.... Tek şartları adult içerik olmayacak.

Linode yeni güncellemesi ile 10 dolarlık paketi digital ile aynı fiyata getirmiş. Fakat linode de ssd 24 gb digitaloceanda ssd 30 gb.

Ben digitali daha çok tercih ederim. Referans sistemi ile hesabımdaki bakiye bir kaç yüz doların üzerinde. Linode bu şansı veriyormu? Bence vermez. Ovh güzeldir fakat ovh nin bir çok paketinde trafiki geçtiğin anda net hızı 10 mbite düşüyor sunucuda. Buda çok saçma.

DigitalOcean Ocak 2014 yılına kadar üye olan herkese limitsiz bant genişliği hakkı verdi (grandfathering). Yani ne kadar harcadıklarını ölçmüyorlar. Ancak yeni üyeler grandfather olamıyor ve limiti aştıklarında GB başına 2 cent ödüyorlar. Hocam bunu nerden okudunuz?

• Üyelik 09.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 48 / E
  • Meslek Programcı
  • Konum Hatay
  • Ad Soyad G** D**
  • Mesajlar 44
  • Beğeniler 8 / 14
  • Ticaret 0, (%0)

Tural Abiyev adlı üyeden alıntı

Linode yeni güncellemesi ile 10 dolarlık paketi digital ile aynı fiyata getirmiş. Fakat linode de ssd 24 gb digitaloceanda ssd 30 gb.

Ben digitali daha çok tercih ederim. Referans sistemi ile hesabımdaki bakiye bir kaç yüz doların üzerinde. Linode bu şansı veriyormu? Bence vermez. Ovh güzeldir fakat ovh nin bir çok paketinde trafiki geçtiğin anda net hızı 10 mbite düşüyor sunucuda. Buda çok saçma.

DigitalOcean Ocak 2014 yılına kadar üye olan herkese limitsiz bant genişliği hakkı verdi (grandfathering). Yani ne kadar harcadıklarını ölçmüyorlar. Ancak yeni üyeler grandfather olamıyor ve limiti aştıklarında GB başına 2 cent ödüyorlar. Hocam bunu nerden okudunuz?

Evet Linode fiyatları güncellemiş, DO ile aynı yapmış. Ben yine de DO nun grandfather olayını protesto için onları hep liste dışı tutuyorum. Ancak eğer treni kaçırmamış olsaydım, Ocak ayı öncesi kesinlikle DO alırdım. Çünkü DO nun sunucu ayarları için dökümantasyonunu seviyorum. Mesela Debian üzerinde Rails + Unicorn + Nginx mi kurmak istiyorum, ilk baktığım yer DO oluyor. Adamlar akla gelecek hemen her türlü konfigürasyonu ya da kurulumu anlatmış. Bu da kullanıcıya müthiş kolaylık sağlıyor.

OVH sistemi bence iyi, nedenini şöyle açıklayayım. Diyelim limiti aştık..Limit aşım ücreti yerine, hız düşürmeyi tercih ederim. 10 Mbit aylık 3.3 TB bant genişliğine denk gelir. Eğer bunu öteki şekilde ödeseyfim 3300 GB x 0,02 USD = 66 dolar para ödeyecektim...Ayrıca adamlar limit aştığımda bana 3.3 TB ücretsiz hak veriyorken DO ve Linode bana bu 3TB bant genişliğini 20 dolarlık pakette veriyor.

Ben sunucu alırken 2 şeye dikkat ediyorum

1-Bant genişliği fiyat politikası nedir?
2-DDOS koruması var mı? Nasıl bir koruma sağlar. Ücretli mi ücretsiz mi?

Çok detaya girmeyeceğim. Ancak OVH nin DDOS koruması da iyidir.

• Üyelik 17.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Konum Rusya
  • Ad Soyad T** A**
  • Mesajlar 4146
  • Beğeniler 0 / 1357
  • Ticaret 89, (%100)

chaosen adlı üyeden alıntı

Evet Linode fiyatları güncellemiş, DO ile aynı yapmış. Ben yine de DO nun grandfather olayını protesto için onları hep liste dışı tutuyorum. Ancak eğer treni kaçırmamış olsaydım, Ocak ayı öncesi kesinlikle DO alırdım. Çünkü DO nun sunucu ayarları için dökümantasyonunu seviyorum. Mesela Debian üzerinde Rails + Unicorn + Nginx mi kurmak istiyorum, ilk baktığım yer DO oluyor. Adamlar akla gelecek hemen her türlü konfigürasyonu ya da kurulumu anlatmış. Bu da kullanıcıya müthiş kolaylık sağlıyor.

OVH sistemi bence iyi, nedenini şöyle açıklayayım. Diyelim limiti aştık..Limit aşım ücreti yerine, hız düşürmeyi tercih ederim. 10 Mbit aylık 3.3 TB bant genişliğine denk gelir. Eğer bunu öteki şekilde ödeseyfim 3300 GB x 0,02 USD = 66 dolar para ödeyecektim...Ayrıca adamlar limit aştığımda bana 3.3 TB ücretsiz hak veriyorken DO ve Linode bana bu 3TB bant genişliğini 20 dolarlık pakette veriyor.

Ben sunucu alırken 2 şeye dikkat ediyorum

1-Bant genişliği fiyat politikası nedir?
2-DDOS koruması var mı? Nasıl bir koruma sağlar. Ücretli mi ücretsiz mi?

Çok detaya girmeyeceğim. Ancak OVH nin DDOS koruması da iyidir.

OVH nin ddos koruması gayet iyi. Ve sunucuları da kaliteli. Fakat bazı şeyleri eksik kalıyor. Digitaloceanda her türlü ayarlar anlatılmış ve her tülrü yardımcı oluyorlar. Ayrıca irc chat gibi sistemide var 7x24 üyeler ordan konuşuyor. Ben uzum zamandır do kullanırım ve gayette memnunum. Dediğim gibi uzun zaman önce alırken sadece 1 defa 10 dolar yüklemiştim ve 10 dolar bonus. Kalan tüm aylar boyunca ve şimdi bakiye ref üzeridnen geldi. Ve çok büyük para bu :) bu yüzden vazgeçmem.

• Üyelik 09.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 48 / E
  • Meslek Programcı
  • Konum Hatay
  • Ad Soyad G** D**
  • Mesajlar 44
  • Beğeniler 8 / 14
  • Ticaret 0, (%0)
DO Grandfathering olayı kendi websitelerinden..Bunu çok kişi bilmiyor :)

https://www.digitalocean.com/company/blog/bandwidth-pricing-introduced/

We're so grateful for all of our early adopters and wanted to say thanks by grandfathering current DigitalOcean accounts so they will receive free bandwidth FOREVER!

For everyone else, DigitalOcean will be introducing bandwidth pricing. Plans start with 1TB of bandwidth and will increase incrementally. Once the monthly transfer limit has been exceeded, it is only 2 Cents per GB thereafter.

Ocak ayı yapılan bu duyuruda o ana kadar DO da herhangi bir host almış herkes ömür boyu Grandfather hakkı kazandı... Ancak yeni üyelerin o hakkı yok. Onun yerine 2 cent ödeyecekler

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al