lostyazilim

DigitalOcean ile başlangıç hakkında

39 Mesajlar 7.967 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

TuralAbiyev TuralAbiyev root@localhost ~ / Kullanıcı
  • Üyelik 17.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Network & Linux/UNIX
  • Konum Rusya
  • Ad Soyad T** A**
  • Mesajlar 4146
  • Beğeniler 0 / 1357
  • Ticaret 89, (%100)

chaosen adlı üyeden alıntı

DO Grandfathering olayı kendi websitelerinden..Bunu çok kişi bilmiyor :)

https://www.digitalocean.com/company/blog/bandwidth-pricing-introduced/

We're so grateful for all of our early adopters and wanted to say thanks by grandfathering current DigitalOcean accounts so they will receive free bandwidth FOREVER!

For everyone else, DigitalOcean will be introducing bandwidth pricing. Plans start with 1TB of bandwidth and will increase incrementally. Once the monthly transfer limit has been exceeded, it is only 2 Cents per GB thereafter.

Ocak ayı yapılan bu duyuruda o ana kadar DO da herhangi bir host almış herkes ömür boyu Grandfather hakkı kazandı... Ancak yeni üyelerin o hakkı yok. Onun yerine 2 cent ödeyecekler

Bundan haberim yoktu. Bant genişliği aşıldığında galiba 1gb için 2 cent ödenecek. Peki eski üyelerde 1tb paket aşılsa 2-3 tb kullanılsa ödeme yapılmayacakmı ücretsizmi?

wmaraci
reklam

chaosen chaosen WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 09.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 48 / E
  • Meslek Programcı
  • Konum Hatay
  • Ad Soyad G** D**
  • Mesajlar 44
  • Beğeniler 8 / 14
  • Ticaret 0, (%0)
Hayır. Eski üyeler 100 TB kullansa bile ücretsiz. Ben niye bu kadar isyan ediyorum sanıyorsunuz :)

DO ilk kurulduğunda limit aşımları ölçmüyordu, çünkü henüz o yazılıma sahip değillerdi. Sistemi tamamladıktan sonra limit aşımı için 2 cent fiyat biçtiler. O güne kadar üye olmuş olanlar hep ücretsiz kullandıkları için onları üzmemek adına grandfather yaptılar.

• Üyelik 17.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Konum Rusya
  • Ad Soyad T** A**
  • Mesajlar 4146
  • Beğeniler 0 / 1357
  • Ticaret 89, (%100)

Hayır. Eski üyeler 100 TB kullansa bile ücretsiz. Ben niye bu kadar isyan ediyorum sanıyorsunuz :)

DO ilk kurulduğunda limit aşımları ölçmüyordu, çünkü henüz o yazılıma sahip değillerdi. Sistemi tamamladıktan sonra limit aşımı için 2 cent fiyat biçtiler. O güne kadar üye olmuş olanlar hep ücretsiz kullandıkları için onları üzmemek adına grandfather yaptılar.

Verdiğiniz link bu ocak değil 2013 yılının yani geçen yıl ocak ayına kadar olanlara ait.

Benim 2014 ocak ayına olan bir hesabım var. Bununla ilgili yazdım bakın adamlar ne yazdı. İngilizce anlıyorsunuz umarım.

Hello,

At this time, traffic statistics are not yet available. Until these statistics are readily available to you, we will not process any charges for any additional transfer beyond your Droplet plan. However as your account was created after the date that article was posted you are not included. We sincerely apologize for any inconvenience.

If we may be of any further assistance, please do let us know.

Let us know if you have any questions,

• Üyelik 09.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 48 / E
  • Meslek Programcı
  • Konum Hatay
  • Ad Soyad G** D**
  • Mesajlar 44
  • Beğeniler 8 / 14
  • Ticaret 0, (%0)

Tural Abiyev adlı üyeden alıntı

Verdiğiniz link bu ocak değil 2013 yılının yani geçen yıl ocak ayına kadar olanlara ait.

Benim 2014 ocak ayına olan bir hesabım var. Bununla ilgili yazdım bakın adamlar ne yazdı. İngilizce anlıyorsunuz umarım.

Hello,

At this time, traffic statistics are not yet available. Until these statistics are readily available to you, we will not process any charges for any additional transfer beyond your Droplet plan. However as your account was created after the date that article was posted you are not included. We sincerely apologize for any inconvenience.

If we may be of any further assistance, please do let us know.

Let us know if you have any questions,

Ocak 2013'te anons ettikten sonra yaza kadar eski üyeleri grandfather'a geçirdiler(otomatik olarak). İnsanlar grandfather olayını duyup geldiği için yeni üye olmalarına rağmen istekte bulunmaları halinde grandfather yapıldı (otomatik değil, istek üzerine). En son grandfather olan kişi 2013 ün son ayındaydı. Sonra kimseyi grandfather yapmadılar, zaten yeni üye olanlar grandfather bilmiyor bile.. Size yazılan mailde de "Hesabınız o yazının tarihinden sonra yaratıldığı için grandfather değildir" demiş.

EDİT:
Ben bu yazdığımı teyit edecek o mesajı bulamadım. O yüzden Ocak 2013 itibarıyle son buldu kabul edelim, belki ben yanlış hatırladım. Ama bitti, kaçtı o tren :) Şu an tek alternatif DO + Cloudflare. Hem DDOS koruması da veriyor

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 17.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Konum Rusya
  • Ad Soyad T** A**
  • Mesajlar 4146
  • Beğeniler 0 / 1357
  • Ticaret 89, (%100)

Ocak 2013'te anons ettikten sonra yaza kadar eski üyeleri grandfather'a geçirdiler(otomatik olarak). İnsanlar grandfather olayını duyup geldiği için yeni üye olmalarına rağmen istekte bulunmaları halinde grandfather yapıldı (otomatik değil, istek üzerine). En son grandfather olan kişi 2013 ün son ayındaydı. Sonra kimseyi grandfather yapmadılar, zaten yeni üye olanlar grandfather bilmiyor bile.. Size yazılan mailde de "Hesabınız o yazının tarihinden sonra yaratıldığı için grandfather değildir" demiş.

Ben ama adamlara farklı biçimde sordum. Benim bu yazıdan sonra üye oldum, ve bu ödeme politikasına dahilmiyim yazdım. Her gb için 2 cent ödeme yapacakmıyım dedim. Adamda makale yayınlandıktan sonra üye olmuşsunuz fakat siz ödeme politikasına dahil değilsiniz ve ödeme alınmayacak.

• Üyelik 09.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 48 / E
  • Meslek Programcı
  • Konum Hatay
  • Ad Soyad G** D**
  • Mesajlar 44
  • Beğeniler 8 / 14
  • Ticaret 0, (%0)

Ben ama adamlara farklı biçimde sordum. Benim bu yazıdan sonra üye oldum, ve bu ödeme politikasına dahilmiyim yazdım. Her gb için 2 cent ödeme yapacakmıyım dedim. Adamda makale yayınlandıktan sonra üye olmuşsunuz fakat siz ödeme politikasına dahil değilsiniz ve ödeme alınmayacak.

Biraz garip bir mail atmışlar. Şu an trafik istatistikleri kullanılabilir durumda değil, kullabılabilir duruma gelene kadar da sizden hiçbir ücret alınmayacak gibi.

EDİT:
Şu linke göre Şubat 2014 itibariyle halen daha ölçmüyorlar, daha da ölçmüyor olabilirler size atılan maile bakarsak. Demek ki sistemi tam oturtamadılar. DO mu alsam ne yapsam :)

https://www.digitalocean.com/community/questions/where-can-i-see-the-used-traffic-of-my-vps

• Üyelik 17.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Konum Rusya
  • Ad Soyad T** A**
  • Mesajlar 4146
  • Beğeniler 0 / 1357
  • Ticaret 89, (%100)

Biraz garip bir mail atmışlar. Şu an trafik istatistikleri kullanılabilir durumda değil, kullabılabilir duruma gelene kadar da sizden hiçbir ücret alınmayacak gibi.

EDİT:
Şu linke göre halen daha ölçmüyorlar. Demek ki sistemi tam oturtamadılar. Do mu alsam ne yapsam :)

https://www.digitalocean.com/community/questions/where-can-i-see-the-used-traffic-of-my-vps

Aynen hala gb başına ödeme tutulmuyor. Veya bazı kişilerde olabilir. Çünkü ben genel olarak sormadım. Benim hesap diye sordum ve onlarda siz bu ödeme politikasına dahil değilsiniz dediler. Belkide kullandığım para veya hesaptaki bakiye, aktiflik rol oynuyordur.

Yeniden sordum.

So I will not be pay 2 cents per GB. Right?

Cevaplandı.

Yes, that is correct. You will NOT pay until we make the change to start charging.

Let us know if you need anything else.
xFeyz chaosen

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 09.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 48 / E
  • Meslek Programcı
  • Konum Hatay
  • Ad Soyad G** D**
  • Mesajlar 44
  • Beğeniler 8 / 14
  • Ticaret 0, (%0)
Bak bu güzel haber. Bir tane DO açacağım hemen. Eğer ki şu 2 cent olayını tam olarak hayata geçirirlerse belki sen ben gibi 2014 te üye olanları da grandfather yapabilirler. Denemek lazım.

• Üyelik 17.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Konum Rusya
  • Ad Soyad T** A**
  • Mesajlar 4146
  • Beğeniler 0 / 1357
  • Ticaret 89, (%100)

Bak bu güzel haber. Bir tane DO açacağım hemen. Eğer ki şu 2 cent olayını tam olarak hayata geçirirlerse belki sen ben gibi 2014 te üye olanları da grandfather yapabilirler. Denemek lazım.

Hemen denemelisin refimden üye olarak :D şaka bi yana denemeni tavsiye ederim gb başına 2 cent olayı yok. Detaylıca sordum soruşturdum destek ekibinden. İyi forumlar. Arkadaşında konusunu bu hale soktuk kusura bakmasın.

• Üyelik 09.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 48 / E
  • Meslek Programcı
  • Konum Hatay
  • Ad Soyad G** D**
  • Mesajlar 44
  • Beğeniler 8 / 14
  • Ticaret 0, (%0)

Hemen denemelisin refimden üye olarak :D şaka bi yana denemeni tavsiye ederim gb başına 2 cent olayı yok. Detaylıca sordum soruşturdum destek ekibinden. İyi forumlar. Arkadaşında konusunu bu hale soktuk kusura bakmasın.

Ama şimdi o arkadaş benim gibi ücretler sayfasında şunu görüyordu

Additional bandwidth transfer is only 2¢ per GB

En azından bu ücretin şimdilik kesilmediğini öğrendik.
Size de iyi forumlar.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al