Escalous teşekkür ederim. Sen de daha gençmişsin. Bende hayat hikayesi çok.
Öncelikle belirteyim övünmeyi sevmem. Hiç sevmemiştim zaten. Çocukluğumdan bu yana yaşıtlarıma ve küçüklere çevremde örnek gösterildim. o yüzden hakkımda konuşulmasını, izlenmeyi sevmiyorum. Özgürce yaşamayı seçtim ben.
Yazıyorum çünkü küçüklüğümden bu yana başarılı insanların hayatlarını okudum. Örnek yaşamlar vardı hepsinde.
orta okulda resim öğretmenim "iş" teklif etti bana. "Gel seni sanat okuluna göndereyim, bir yandan okur bir yandan beraber resim çalışmaları yaparız" dedi. çalışmalar afiş çalışmalarıydı.
"Üniversite okumak istiyorum" diyerek nazikçe reddettim. Resimi çok seviyorum halen.
Üniversiteden mezun olurken hocalar komisyon kurup bizi 4 yıldan sorguya çekerlerdi. Onların sonucuna göre mezun olabilirdik.
Sözlü sınava girdim sorduğu sorulardan bazıları hiç anlatılmamıştı. Ancak çoğuna cevap verdim. iki soruyu dün gibi hatırlıyorum.
1. Uzay roketlerinde hangi yakıt kullanılır?
2. Çatal kaşık bıçakların arkasında yazan 11/10 ne demektir?
İki soruda derslerde anlatılmadı, anlatılmazda zaten. Teknik konular. Cevapladım haliyle..
1. toz Aluminyum
2. nikel krom oranları
Sınav sonrası bölümden ilk mezun olan bendim. Haziran ayında, diğer arkadaşların hepsi eylül mülakatına kaldı. Hocalar sınav çıkışında ortaklaşa;
"Üniversitede kal, araştırma görevlisi ol" dediler.
Tabi yıllardır ailemden para aldığım için işe ihtiyacım vardı.
"Benim çalışmam lazım, 2 sene daha okuyup evden para alamam, hem kardeşim de üniversite okuyor" diyerek nazikçe reddettim.
Okul bitti iş hayatına başladık.
2005 yılında eşimle arkadaşlığımız başladı. 2011 yılında evlendik. Eşim ilk okul mezunuydu. ortaokulu ve liseyi dışarıdan kendi imkanı ile okudu. Söz verdim "Üniversiteye gitmek istersen, imkanım olursa göndereceğim" dedim. Evlendik, 6 ay sonra Çanakkale'de üniversiteye başladı. Başta ailem karşı çıktı "evli kadın dışarıda kendi başına okur mu?" diye.
Babama dedim ki;
"Ailem hakkında kararları ben veririm, eşim üniversiteye gidip okuyacak. Eşimin hayalini elinden alamam"
2 yıllık okulu okul 2.si olarak bitirdi. kaymakamdan diplomasını aldı. O sene Çanakkale'ye taşınmaya karar verdik.
Hayallerinizin peşinden gidin. Ama gerçekleri unutmayın.
17 yaşında izmirde üniversiteye kaydımı kendim yaptırdım. Her aşamasıyla kendim uğraştım. Tek başımaydım. Bölümüm astronomi ve uzay bilimleri "Çocukluk hayalim" Ne varki ülkemizde "Bilime" yatırım yapılmıyor. Hızla orta doğu ülkesi oluyoruz. İş imkanı olmayınca bıraktım. Çevremdekiler "okuyamadı" demesi diye eve dönmedim. 2. sene İzmirde üniversiteye hazırlandım tek başıma. Sonra metalurji ve Malzeme Mühendisliğini sadece iş imkanı olduğu için tercih ettim.
Halen hayalimin peşindeyim. Ölene kadar. Bu yaşıma kadar binden fazla kitap okudum. Tek gurur kaynağımdır. Tek övüncümdür. Param olmasa da kredi kartı ile alırım kitap, o da olmadı kütüphaneden. Korsan kitap almam asla... Yazana saygım var. Çünkü zor işi hayal kurmak ve yazmak.
Cümleten iyi forumlar...