ttw
...
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
öğrenci
-
-
Ad Soyad
B** H**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Merhaba arkadaşlar,
Kısaca kendimden bahsedip konuya gireyim. Ben öğrenciyim ve hala ailemden para alıyorum haliyle. Babam ve annemler web alanındaki bilgimden ve tecrübelerimden haberdarlar. Şimdiye kadar birçok site kurdum bazıları hit buldu bazıları bulamadı ama adam akıllı bir gelir elde edemedim. Eğitim konusuna gelince dediğim gibi okuyorum ama işin sonu memurluk gibi sıradan bir mesleğe varacak. Elbette birçok kişi bir memur maaşı bile alamıyor küçümsenecek bir meslek değil ama ben böyle resmi bir işte çalışmak istemiyorum. Web alanında bir işe atılmak istiyorum. Şu anda babam da bana destek olabileceğini söylüyor.
Babam geçenlerde konuşurken ilerletebileceksen 10.000 lira civarında yatırım yapalım site falan alıp devam ettir dedi. Fiyatlara baktım aylık 1000 liraya yakın gelir getiren siteleri 10.000 liraya bulmak mümkün. Kabul etmeyi düşünmedim değil ama sonradan bir duraksadım vazgeçtim. İleride kendi paramla yaparım baba dedim. Bu işin %100 garantisi olmadığını biliyoruz. Siteyi alırım bir aksilik çıkar diye düşündüm. Bakarsınız google algoritma değiştirir batırırız siteyi. Ya da adsense ban yer. Ne bileyim mutlaka bir şey olur gibi geliyor. Siteyi alırken de sorun çıkarsa ya diye de düşündüm. Bir **************ya falan denk gelirsem.
Yani uzun lafın kısası durum böyle. Arkamda 10.000 lira civarı yatırım yapmaya hazır ve bana bu alanda tamamıyla güvenen bir ailem var. Bense dediğim durumlardan dolayı geri duruyorum bu işten. Sizce nasıl bir adım atmalıyım? Bir site alıp geliri arttırarak mı devam edeyim, bu işi bırakıp hayata devam mı edeyim ya da bu parayı farklı bir sektörde mi değerlendireyim? Fikirlerinizi bekliyorum arkadaşlar.
Düzenleme (Karar)
Hala tam emin değilim. Biraz daha düşünüp araştıracağım. Ama bir yanda da 100 liralık bir host alıp sıfırdan bu işe başlamak var. Sonuçta alacağım sitenin geliri 1 senede fiyatını ancak karşılayacak. Onun yerine sıfırdan açıp bir senede 1000 lira kazandıracak bir site yapabilir miyim diye düşünüyorum. Görüşlere açığım.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
programcı
-
-
Ad Soyad
A** B**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
ben zaten aylık 1000 tl gelir getiren siteyi 10 000 tl neden satarlar hep şaşırmışımdır.
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Bilgisayar donanım uzmanı
-
-
Ad Soyad
G** G**
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
Risk yoksa başarı da yoktur. Ben web sitelerim de hep riski göze almışımdır. bundan 2 sene önce aylık 750 800 tl getirisi olan siteyi aldım ve 5 ay sonra ban yedim adsenseden ki neden yedıgımı bunca zaman geçti hala ogrenemedim. Verdiğim para gitti ha kazandım ama kaybettıgım de oldu. Risk'i göze almalısın ticaret demek risk demek . Ben tek başına yaşayan bırıyım gelirim sanal uzerınden adsense genel de gelirimi destekliyor. Ve bir kaç şirketin de tasarımlarını sitelerini düzenliyorum vs vs .. Benim demem o ki eğer baban 10.000 tl sana geriye dönük vermiyor sadece ilerlemen için veriyorsa bu şansı kaçırma derim ama önce iyice araştır sor sorgula. Bol şans
2 kişi bu mesajı beğendi.
Kuva-i Kafsinkaf
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
öğrenci
-
-
Ad Soyad
B** A**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Hocam şahsi düşüncem 10.000 lira toplanmayacak bir para değil. Geçici olarak bir işe gir kendi paranla bahsettiklerini gerçekleştir derim. Dediğiniz gibi bu işte hiçbir şey garanti değil, bakarsınız ilk gün bir talihsizlik yaşamışsınız. O parayı aileden aldığınızda ve başarısız olduğunda bir ailenize karşı da bir sorumluluk hissedeceksiniz, ama kendi paranızla batsanız da kendinize sorumlu olursunuz. Kendi bilgi ve birikimlerinize güveniyorsanız,bu işin altından kalkabilirim deyip kendinize güveniyorsanız, deneyedebilirsiniz ama ben olsam böyle bir sorumluluğun altına girip aileme karşı sorumlu olup, bir beklenti içine sokmam kimseyi.
www.hubeybi.com
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Bilgisayar donanım uzmanı
-
-
Ad Soyad
G** G**
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
Hocam geri adım atmayı düşünüyorsan zaten bu yolun başındayken girme hiç bu işe kendi kazancın da olsa girme derim. Yanlış anlama ama 10 12 yıllık sanal hayatımda bir çok site batırdım bir çok site yükselttim sattım eğer ben bu battığım ilk sitede geri adam atsaydın şuan türkiyenin köklü şirketlerinden birinin bilgi işlem departmanında olamazdım azmetmek başarmaktır:) Ve şunu da belirtmek istiyorum ben lise terk'im üni falan okumadım ve girdiğim tüm şirketler üni mezunu alan şirketlerdir. Ama caba azim gayret ve tecrübe üni diplomasını 2. plana sarkıtıyor :)
Kuva-i Kafsinkaf