lostyazilim
tr.link

Görüşlerinize İhtiyacım Var (Ciddi)

35 Mesajlar 3.112 Okunma
lstbozum
tr.link

ttw ttw ... Kullanıcı
  • Üyelik 02.04.2014
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum Aksaray
  • Ad Soyad B** H**
  • Mesajlar 536
  • Beğeniler 64 / 137
  • Ticaret 0, (%0)
Merhaba arkadaşlar,
Kısaca kendimden bahsedip konuya gireyim. Ben öğrenciyim ve hala ailemden para alıyorum haliyle. Babam ve annemler web alanındaki bilgimden ve tecrübelerimden haberdarlar. Şimdiye kadar birçok site kurdum bazıları hit buldu bazıları bulamadı ama adam akıllı bir gelir elde edemedim. Eğitim konusuna gelince dediğim gibi okuyorum ama işin sonu memurluk gibi sıradan bir mesleğe varacak. Elbette birçok kişi bir memur maaşı bile alamıyor küçümsenecek bir meslek değil ama ben böyle resmi bir işte çalışmak istemiyorum. Web alanında bir işe atılmak istiyorum. Şu anda babam da bana destek olabileceğini söylüyor.

Babam geçenlerde konuşurken ilerletebileceksen 10.000 lira civarında yatırım yapalım site falan alıp devam ettir dedi. Fiyatlara baktım aylık 1000 liraya yakın gelir getiren siteleri 10.000 liraya bulmak mümkün. Kabul etmeyi düşünmedim değil ama sonradan bir duraksadım vazgeçtim. İleride kendi paramla yaparım baba dedim. Bu işin %100 garantisi olmadığını biliyoruz. Siteyi alırım bir aksilik çıkar diye düşündüm. Bakarsınız google algoritma değiştirir batırırız siteyi. Ya da adsense ban yer. Ne bileyim mutlaka bir şey olur gibi geliyor. Siteyi alırken de sorun çıkarsa ya diye de düşündüm. Bir **************ya falan denk gelirsem.

Yani uzun lafın kısası durum böyle. Arkamda 10.000 lira civarı yatırım yapmaya hazır ve bana bu alanda tamamıyla güvenen bir ailem var. Bense dediğim durumlardan dolayı geri duruyorum bu işten. Sizce nasıl bir adım atmalıyım? Bir site alıp geliri arttırarak mı devam edeyim, bu işi bırakıp hayata devam mı edeyim ya da bu parayı farklı bir sektörde mi değerlendireyim? Fikirlerinizi bekliyorum arkadaşlar.

Düzenleme (Karar)

Hala tam emin değilim. Biraz daha düşünüp araştıracağım. Ama bir yanda da 100 liralık bir host alıp sıfırdan bu işe başlamak var. Sonuçta alacağım sitenin geliri 1 senede fiyatını ancak karşılayacak. Onun yerine sıfırdan açıp bir senede 1000 lira kazandıracak bir site yapabilir miyim diye düşünüyorum. Görüşlere açığım.

wmaraci
reklam

sacmaliyoruz sacmaliyoruz Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 09.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek programcı
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad A** B**
  • Mesajlar 832
  • Beğeniler 65 / 138
  • Ticaret 1, (%100)
ben zaten aylık 1000 tl gelir getiren siteyi 10 000 tl neden satarlar hep şaşırmışımdır.

ttw ttw ... Kullanıcı
  • Üyelik 02.04.2014
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum Aksaray
  • Ad Soyad B** H**
  • Mesajlar 536
  • Beğeniler 64 / 137
  • Ticaret 0, (%0)

sacmaliyoruz adlı üyeden alıntı

ben zaten aylık 1000 tl gelir getiren siteyi 10 000 tl neden satarlar hep şaşırmışımdır.

Piyasa böyle hocam. İlgilenemeyecek olanlar satıyor. 3 aylık geliri sabit olan sitelerin aylık kazancının 9 ya da 12 katına satılıyor genelde.

Awoor Awoor Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 30.04.2014
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Hosting Yetkilisi
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad M** O**
  • Mesajlar 291
  • Beğeniler 51 / 55
  • Ticaret 3, (%100)

sacmaliyoruz adlı üyeden alıntı

Aciliyet , Borç nedenleri ile

wmaraci
wmaraci

GokhanGok GokhanGok Karşıyakalı Kullanıcı
  • Üyelik 02.08.2014
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Bilgisayar donanım uzmanı
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad G** G**
  • Mesajlar 1232
  • Beğeniler 304 / 306
  • Ticaret 7, (%100)
Risk yoksa başarı da yoktur. Ben web sitelerim de hep riski göze almışımdır. bundan 2 sene önce aylık 750 800 tl getirisi olan siteyi aldım ve 5 ay sonra ban yedim adsenseden ki neden yedıgımı bunca zaman geçti hala ogrenemedim. Verdiğim para gitti ha kazandım ama kaybettıgım de oldu. Risk'i göze almalısın ticaret demek risk demek . Ben tek başına yaşayan bırıyım gelirim sanal uzerınden adsense genel de gelirimi destekliyor. Ve bir kaç şirketin de tasarımlarını sitelerini düzenliyorum vs vs .. Benim demem o ki eğer baban 10.000 tl sana geriye dönük vermiyor sadece ilerlemen için veriyorsa bu şansı kaçırma derim ama önce iyice araştır sor sorgula. Bol şans
KazimKislal StyLechiLd

kişi bu mesajı beğendi.

Kuva-i Kafsinkaf

BarisAyar BarisAyar WTF! Kullanıcı
  • Üyelik 29.06.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 280
  • Beğeniler 0 / 62
  • Ticaret 1, (%100)
Hocam şahsi düşüncem 10.000 lira toplanmayacak bir para değil. Geçici olarak bir işe gir kendi paranla bahsettiklerini gerçekleştir derim. Dediğiniz gibi bu işte hiçbir şey garanti değil, bakarsınız ilk gün bir talihsizlik yaşamışsınız. O parayı aileden aldığınızda ve başarısız olduğunda bir ailenize karşı da bir sorumluluk hissedeceksiniz, ama kendi paranızla batsanız da kendinize sorumlu olursunuz. Kendi bilgi ve birikimlerinize güveniyorsanız,bu işin altından kalkabilirim deyip kendinize güveniyorsanız, deneyedebilirsiniz ama ben olsam böyle bir sorumluluğun altına girip aileme karşı sorumlu olup, bir beklenti içine sokmam kimseyi.

www.hubeybi.com

ttw ttw ... Kullanıcı
  • Üyelik 02.04.2014
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum Aksaray
  • Ad Soyad B** H**
  • Mesajlar 536
  • Beğeniler 64 / 137
  • Ticaret 0, (%0)

GokhanGok adlı üyeden alıntı

Risk yoksa başarı da yoktur. Ben web sitelerim de hep riski göze almışımdır. bundan 2 sene önce aylık 750 800 tl getirisi olan siteyi aldım ve 5 ay sonra ban yedim adsenseden ki neden yedıgımı bunca zaman geçti hala ogrenemedim. Verdiğim para gitti ha kazandım ama kaybettıgım de oldu. Risk'i göze almalısın ticaret demek risk demek . Ben tek başına yaşayan bırıyım gelirim sanal uzerınden adsense genel de gelirimi destekliyor. Ve bir kaç şirketin de tasarımlarını sitelerini düzenliyorum vs vs .. Benim demem o ki eğer baban 10.000 tl sana geriye dönük vermiyor sadece ilerlemen için veriyorsa bu şansı kaçırma derim ama önce iyice araştır sor sorgula. Bol şans

Hocam dediğiniz çok doğru risk yoksa başarı da yok. Ama riske gireceğim para kendi kazancım, kendi param olmayınca bu kadar da rahat olamıyorum. Sonuçta 10 ayda o parayı yerine koyabileceğim ve korktuğum şey ya gider 5. yada 6. ayda ban yersem googledan, adsenseden. Bu bana geri adım attırıyor. Bir türlü emin olamıyorum. Diğer yandan da sizin gibi gelirimi web işlerinden kazanan biri olmak istiyorum. Kararsız kaldım. İnşallah sonu hayırlı bir yere çıkar. Şans dileğiniz için teşekkürler. :)
GokhanGok

kişi bu mesajı beğendi.

GokhanGok GokhanGok Karşıyakalı Kullanıcı
  • Üyelik 02.08.2014
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Bilgisayar donanım uzmanı
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad G** G**
  • Mesajlar 1232
  • Beğeniler 304 / 306
  • Ticaret 7, (%100)
Hocam geri adım atmayı düşünüyorsan zaten bu yolun başındayken girme hiç bu işe kendi kazancın da olsa girme derim. Yanlış anlama ama 10 12 yıllık sanal hayatımda bir çok site batırdım bir çok site yükselttim sattım eğer ben bu battığım ilk sitede geri adam atsaydın şuan türkiyenin köklü şirketlerinden birinin bilgi işlem departmanında olamazdım azmetmek başarmaktır:) Ve şunu da belirtmek istiyorum ben lise terk'im üni falan okumadım ve girdiğim tüm şirketler üni mezunu alan şirketlerdir. Ama caba azim gayret ve tecrübe üni diplomasını 2. plana sarkıtıyor :)

Kuva-i Kafsinkaf

ttw ttw ... Kullanıcı
  • Üyelik 02.04.2014
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum Aksaray
  • Ad Soyad B** H**
  • Mesajlar 536
  • Beğeniler 64 / 137
  • Ticaret 0, (%0)

Barış Ayar adlı üyeden alıntı

Hocam şahsi düşüncem 10.000 lira toplanmayacak bir para değil. Geçici olarak bir işe gir kendi paranla bahsettiklerini gerçekleştir derim. Dediğiniz gibi bu işte hiçbir şey garanti değil, bakarsınız ilk gün bir talihsizlik yaşamışsınız. O parayı aileden aldığınızda ve başarısız olduğunda bir ailenize karşı da bir sorumluluk hissedeceksiniz, ama kendi paranızla batsanız da kendinize sorumlu olursunuz. Kendi bilgi ve birikimlerinize güveniyorsanız,bu işin altından kalkabilirim deyip kendinize güveniyorsanız, deneyedebilirsiniz ama ben olsam böyle bir sorumluluğun altına girip aileme karşı sorumlu olup, bir beklenti içine sokmam kimseyi.

Benim de düşünce yapım aynen bu şekilde. Kendi param olsa batarsa da çok koymaz deyip gireceğim işe ama ailemin parasıyla çekiniyorum. 10.000 lirayı toplamak için 1 yıl aralıksız çalışmam lazım hocam. Öğrenci halimle ancak part-time iş bulabilirim o da ne kadar kazancı olduğu belli. Bir şekilde bu parayı bulursam ya da babamdan almayı göze alabilirsem bir site ile başlayıp ilerletmeyi düşünüyorum. Yani ben kazançlarımı web alanından elde etmeyi planlıyorum. İleride bir sitemi marka haline getirebilirsem benim için çok iyi olur. Ya da atıyorum bir teknoloji sitesini alıp yüksek gelir elde edecek hale getirebilirsem bir ofis açmak isterim. Ben her sabah devlet dairesine sıkıla sıkıla gitmeyi değil de seve seve ofisime gitmeyi istiyorum. Bu da sadece söylerken kolay oluyor. O seviyeye gelmek çok zor. Ne yapacağımı bilemiyorum. :o

BarisAyar BarisAyar WTF! Kullanıcı
  • Üyelik 29.06.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 280
  • Beğeniler 0 / 62
  • Ticaret 1, (%100)

GokhanGok adlı üyeden alıntı

Hocam geri adım atmayı düşünüyorsan zaten bu yolun başındayken girme hiç bu işe kendi kazancın da olsa girme derim. Yanlış anlama ama 10 12 yıllık sanal hayatımda bir çok site batırdım bir çok site yükselttim sattım eğer ben bu battığım ilk sitede geri adam atsaydın şuan türkiyenin köklü şirketlerinden birinin bilgi işlem departmanında olamazdım azmetmek başarmaktır:) Ve şunu da belirtmek istiyorum ben lise terk'im üni falan okumadım ve girdiğim tüm şirketler üni mezunu alan şirketlerdir. Ama caba azim gayret ve tecrübe üni diplomasını 2. plana sarkıtıyor :)

Hocam başladığınız projelere 10.00 lira gibi bir parayı başkasından alarak o sorumluluk altına girip mi başladınız? Yoksa düşük bütçeli siteler yapıp geliştirdiniz veya kendi paranızla mı girdiniz?

www.hubeybi.com
wmaraci
Konuyu toplam 7 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 7 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al