wmaraci reklam

Geliyoo Türkiye’de neler yaptı? (İnfografik)

264 Mesajlar 45.008 Okunma
smmexpress

BuraySavasANIL BuraySavasANIL Founder & CEO Geliyoo Kullanıcı
  • Üyelik 02.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 46 / E
  • Meslek Mühendis
  • Konum Fransa
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 543
  • Beğeniler 294 / 332
  • Ticaret 1, (%100)

ermaneray adlı üyeden alıntı

Öncelikle teşekkür ederim cevabınız için
Ama şu var sadece geliyoo.com.tr adresini almak için 10.000 tl ile geliyoo bilişimi açmak gereksiz marka tescili yapmanız yeterli olacaktı.bu arada umarım türkiyede marka tescili yapmışsinizdir. Tabi dünyadada yapmak lazim neyse

Geliyoo bilişim ltd olmanız güzel olmuş sonuçta vergi veriyoruz hepimiz a.ş.oluncada birşeyler satıp üretip kar yada zarar göstereceğiz ki devletimiz bizi mercek altına almasın.

http://www.geliyoobilisim.com/team.html
Ekip gayet sağlam gözüküyor ama sizin için geri planda olsada en alt kısımdaki reklam yöneticisi kısımları kopyala yapıştır yapmasaydiniz keşke gözden kaçmaması gereken durum bence birde sizin adınız ozgeçmişiniz olmalı sonucta Ceo sizsiniz sizin firmanizi inceleyen yatırımcı yada kullanıcı bilmeli okumalı görmeli
Diğer taraftan arge mühendislerinin açık isimleri neden yok acaba gözüme çarptı

Ama şaşırmaya devam ederek

aşağıdaki başlıkta yurt dışından çok güzel kadro yapmışsınız yıl 2012 ağustos 20 personel diye haberiniz çıkmış
http://sondakikaweb.wordpress.com/tag/geliyoo-arama-motoru/

2011 yılında üstteki haberden 8 ay önce size ait bir yazınızı gördüm yine kafam karıştı aralık 2011

http://www.bilgisayar.gen.al/f/yeni-site-ve-hizmet-tanitimi/geliyoo-geliyor-t2721.html

Yazının sonlarına doğru vallahi billahi ben Tek kisiyim Herşeyi ben Yapıyorum yazmışsınız inanın anlam veremedim yine

2010 da milyarlarca euroluk yatırım 150 personel farklı ülkeler diye haberler çıkıyor
2011 şubat ayında başka kisi Ile 10.000 tl sermaye ile geliyoo bilişim açılıyor
2011 aralikta vallahi tek kisiyim Diye YazMışsınız (Sadece birkaç arkadaş) ilavesi ile
2012 ağustosta 20 kisilik Ekip hepsi yabancı haberiniz çıkıyor
2013 Geliyoobilisim ltd olarak Edirne firmasında çalışan belirtilen argeci sayısı 6 fatih bey Ve siz ile 8 sizleri eklemiyorum iki reklamcı fatih beyin kardeşleri yanlış anlaşılmasın

Arada Gecen Zamanlarda bağış personel alımları ve çeşitli haberleri yazmadım bile

Bu degirmenin suyu Gerçekten nereden geliyor.
Geliyoo. Kaç kişilik ekip gerçekten merak ediyorum artık.

Bakın gercekten iyi niyetle soruyorum birşeyler başarmaya çalışıyorsunuz yapılmış somut bir arama motoru var
2014 diye her seferinde yazıyorsunuz tek başınıza iseniz(fatih bey ile)nasıl yapacaksiniz.

Tekrardan benim size tavsiyem 52 kişilik ekibin ceo suyum diyorsanız önce bu bilgi kirliliğini belirttiğim hataları duzeltiniz daha sonra arama motorunu geliştirmeyi deneyiniz unutmayın 2014 diye kullanıcıları umutlandiriyorsunuz buda büyük bir sözdür Mevcut hatalar devam ederse kullanıcı güveni sarsılır.
Ki ben neye inanacagimi şaşırmış durumdayım üzgünüm :(

Kusura bakmayın kafanızı ütüledim.

Kusura bakılıcak herhangi bir konu olduğunu sanmıyorum, ilk zamanlarda tek başıma bu işi yapıyordum bir çok arkadaşımdan destek aldım bilmediğim ve bilgi sahibi olmak istediğim konuları araştırarak öğrendim. Araştırmalarım yaklaşık 9 yıl sürdü 2010 yılında o sırada Amerkika'da bulunan aile dostum ve değerli kardeşim Fatih Arslan'ın da manevi ve samimi desteği ile online olarak yayına Geliyoo'yu yanlız olarak yayına açtım. İlerleyen zaman içerisinde insanların gereksiz eleştirileri ve ön yargıları ile boğuştuk, buna ister tecrübesizlik diyelim , isterseniz zamansız öten horoz. Çünkü henüz hazır değildik. 150 kişilik ekip olayının asılsız olduğunu ve büyük bir anlış anlaşılma sonucu yayınlandığını hemen hemen 20 platformda açıkladım. Aradan geçen süre içerisinde Arjantin'de Ericson'da çalışan değerli dostum Lukas ile sunucu altyapısı hazırlıklarını başlattık. Sonra bir kaç tavsiye üzerine Amerika'da bulunan bir ekip ile çalışmaya başladık. Ardından sırası ile Rusya, Çin, Hindistan geldi. 2012 yılında personel sayımız 20 yada 26 civarındaydı. Ardından ekibimizi genişletmeye karar verdim. 2013 yılı başında ekibimize gerekli departmanlarda bir kaç personel daha kattık ancak sayı o sırada yine 52 değildi sonrasında özel bir şirket ile bir anlaşma imzaladım. Güvenlik altyapıları ve sunucu hizmetleri konusunda 250,000 Euro'luk bir anlaşma. Ardından bu ekibide anlaşmamız ile bünyemize katmış olduk. 2013 yılının sonuna yaklaştığımızda Hindistan'da bulunan değerli arkadaşım Varun ile orda bir ekip kurmaya karar verdik daha uygun bütçe ile daha iyi bir ekip oluşturmak için Hindistan'da bulunan ve alanında başarılı bir şirketi satın aldım. Ardından tamamen Geliyoo'ya yoğunlaştık. Bu aşamalar esnasından bir çok konuşma bir çok görüşme ve bir çok değişiklik oldu. Her değişikliği saniye saniye paylaşamasak dahi elimizden geldiğince açık şekilde paylaşmaya özen gösterdik.

Bir çok konuyu arka arkaya sıralayarak birbiri ardındaki tutarsızlıkları yazmışsnız, meraknızı anlıyorum ancak bu merak konusu daha çok antipati oluşturmaya neden olacak şekilde sıralanmış bir dizi tutarsızlık göstergesi gibi olmuş.

Bu güne dek kaç şirket açıp kaç kişi yönettiniz bilmiyorum ancak günün 22 saati ayakta olan bir insan olarak yönetmeye çalıştığım şu anda halihazırda 52 personel bulunuyor, bunu şayet birisi yatırımcı olursa açıklamakdan sıkıntı duymam ancak ne bu forumda nede başka bir forumda personelim hakkında herhangi bir bilgi vermemin gereği olduğu düşünmüyorum.

Bunca yapılan işin kolay olduğunu sanıyorsanız inanın bana çok yanılıyorsunuz, bir çok yazı ve yayın paylaşımı o anki durumu açıklayan ifadeler içerir, şu anki durumu değil. Geldiğimiz noktaya bakılıcak olunursa oldukça iyi bir noktadayız. Neler yaptığımızı ve neleri yapmak istediğimizi rahatlıkla ve açık yüreklilik ile burdan sizlerle paylaşabiliyoruz.

İnsanların konuşmalarındaki art niyetide iyi niyetide anlayabilecek yaşta olduğumu düşünüyorum. Daha öncede yayınladığım makalede telefon numaralarım adresim ve ulaşılabilecek her türlü ayrıntılı bilgiyi burda forum kullanıcılarına ve tüm halkımıza açık olarak sundum öğrenmek istediğiniz şeyleri bir tutarsızlık listesi oluşturarak değilde sorarak öğrenmenizi daha uygun bulurdum. İyi niyetli olan bir çok arkadaşımızın yaptığı gibi.

Yayın hayatımız boyunca herşeyi doğru yaptığımızı söylemedim, mükemmel bir çalışma ortaya çıkardığımızıda söylemedim, başarılı olmak için çalıştığımızı her yazımda dile getirmeye çalıştım.

Mevlana'nın öyle güzel bir sözü varki bu konu hakkında "Kusuru örtmektmekte gece gibi ol" bizim yapamadığımız sanırım bu. Eğer bir kusur var ise bunu gizlemek yerine yada insanlara ifşa etmek yerine örtmeyi ve uygun şekilde dile getirmeyi sanırım bilmiyoruz.

Aslında hiç kimseye ve hiç bir kişiye hesap veremeyeceğim bir konu yok; hesap vermek zorunda olduğum bir konu olmadığı gibi ancak değerli görüşlerinize karşın bende elimden geldiğince sizleri aydınlatmak adına cevap veriyorum.

Dünya'da 8 milyar insan yaşıyor herkesin kafasından geçeni bilemezsiniz, insanların yaşantılarını, neler düşündüğünü, anlık değişikliklerini ve aile yaşantısını. Ancak kişi kendini bildiğinde bir çok şeyi kontrol edebiir. Ben kim olduğumu biliyorum; ne yapmak istediğimi de.

2014 yılında yayına açılacak olan Geliyoo Browser'da kayda değer bir arama motoru teknoloji olacağına emin olabilirsin. Elbetteki eksikleri olabilir ama güncellenerek daha güçlü, daha kaliteli ve daha profesyonel bir hal alacak.

Göz'ün asıl amacı nedir biliyor musunuz?
"Kusurları bulmak" eğer kusuru bulamaz ise o şey onun için "Aşk"a dönüşür. Ben şu anda kusurları teker teker görerek yaptığım çalışmadan çıkarıyorum. Onu "Aşk"a dönüştürmek için.

İşimi severek yapıyorum be işime aşık bir insanım, başarılı olacağıma Allah'ın izniyle inanıyorum. Bunu ne para, ne de birileri alay etsin diye yapıyorum. Bunu ne için yatığımı beni tanıyanların hepsi biliyor. Dilerim bir gün bunu tüm Türkiye görebilir.

Değirmenin suyu benden geliyor; çalışmalarımdan elde ettiğim tüm geliri Geliyoo'ya harcıyorum. Bunuda şirketlerimi arayarak öğrenebilirdiniz. Size açık yüreklilikle gerekli cevapları verebilirdi tüm şirket yetkilileri.

Dilerim yeterli olmuştur atladığım bir konu olursa söyleyin yine cevaplayayım.

Samimiyetiniz ve incelemeleriniz için teşekkür ediyorum.

İyi forumlar.
FathArsln

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

ermaneray ermaneray proje danışmanlığı Kullanıcı
  • Üyelik 18.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek satınalma/proje danışmanlık
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** Ç**
  • Mesajlar 2627
  • Beğeniler 77 / 644
  • Ticaret 12, (%100)

Buray Savas ANIL adlı üyeden alıntı

Kusura bakılıcak herhangi bir konu olduğunu sanmıyorum, ilk zamanlarda tek başıma bu işi yapıyordum bir çok arkadaşımdan destek aldım bilmediğim ve bilgi sahibi olmak istediğim konuları araştırarak öğrendim. Araştırmalarım yaklaşık 9 yıl sürdü 2010 yılında o sırada Amerkika'da bulunan aile dostum ve değerli kardeşim Fatih Arslan'ın da manevi ve samimi desteği ile online olarak yayına Geliyoo'yu yanlız olarak yayına açtım. İlerleyen zaman içerisinde insanların gereksiz eleştirileri ve ön yargıları ile boğuştuk, buna ister tecrübesizlik diyelim , isterseniz zamansız öten horoz. Çünkü henüz hazır değildik. 150 kişilik ekip olayının asılsız olduğunu ve büyük bir anlış anlaşılma sonucu yayınlandığını hemen hemen 20 platformda açıkladım. Aradan geçen süre içerisinde Arjantin'de Ericson'da çalışan değerli dostum Lukas ile sunucu altyapısı hazırlıklarını başlattık. Sonra bir kaç tavsiye üzerine Amerika'da bulunan bir ekip ile çalışmaya başladık. Ardından sırası ile Rusya, Çin, Hindistan geldi. 2012 yılında personel sayımız 20 yada 26 civarındaydı. Ardından ekibimizi genişletmeye karar verdim. 2013 yılı başında ekibimize gerekli departmanlarda bir kaç personel daha kattık ancak sayı o sırada yine 52 değildi sonrasında özel bir şirket ile bir anlaşma imzaladım. Güvenlik altyapıları ve sunucu hizmetleri konusunda 250,000 Euro'luk bir anlaşma. Ardından bu ekibide anlaşmamız ile bünyemize katmış olduk. 2013 yılının sonuna yaklaştığımızda Hindistan'da bulunan değerli arkadaşım Varun ile orda bir ekip kurmaya karar verdik daha uygun bütçe ile daha iyi bir ekip oluşturmak için Hindistan'da bulunan ve alanında başarılı bir şirketi satın aldım. Ardından tamamen Geliyoo'ya yoğunlaştık. Bu aşamalar esnasından bir çok konuşma bir çok görüşme ve bir çok değişiklik oldu. Her değişikliği saniye saniye paylaşamasak dahi elimizden geldiğince açık şekilde paylaşmaya özen gösterdik.

Bir çok konuyu arka arkaya sıralayarak birbiri ardındaki tutarsızlıkları yazmışsnız, meraknızı anlıyorum ancak bu merak konusu daha çok antipati oluşturmaya neden olacak şekilde sıralanmış bir dizi tutarsızlık göstergesi gibi olmuş.

Bu güne dek kaç şirket açıp kaç kişi yönettiniz bilmiyorum ancak günün 22 saati ayakta olan bir insan olarak yönetmeye çalıştığım şu anda halihazırda 52 personel bulunuyor, bunu şayet birisi yatırımcı olursa açıklamakdan sıkıntı duymam ancak ne bu forumda nede başka bir forumda personelim hakkında herhangi bir bilgi vermemin gereği olduğu düşünmüyorum.

Bunca yapılan işin kolay olduğunu sanıyorsanız inanın bana çok yanılıyorsunuz, bir çok yazı ve yayın paylaşımı o anki durumu açıklayan ifadeler içerir, şu anki durumu değil. Geldiğimiz noktaya bakılıcak olunursa oldukça iyi bir noktadayız. Neler yaptığımızı ve neleri yapmak istediğimizi rahatlıkla ve açık yüreklilik ile burdan sizlerle paylaşabiliyoruz.

İnsanların konuşmalarındaki art niyetide iyi niyetide anlayabilecek yaşta olduğumu düşünüyorum. Daha öncede yayınladığım makalede telefon numaralarım adresim ve ulaşılabilecek her türlü ayrıntılı bilgiyi burda forum kullanıcılarına ve tüm halkımıza açık olarak sundum öğrenmek istediğiniz şeyleri bir tutarsızlık listesi oluşturarak değilde sorarak öğrenmenizi daha uygun bulurdum. İyi niyetli olan bir çok arkadaşımızın yaptığı gibi.

Yayın hayatımız boyunca herşeyi doğru yaptığımızı söylemedim, mükemmel bir çalışma ortaya çıkardığımızıda söylemedim, başarılı olmak için çalıştığımızı her yazımda dile getirmeye çalıştım.

Mevlana'nın öyle güzel bir sözü varki bu konu hakkında "Kusuru örtmektmekte gece gibi ol" bizim yapamadığımız sanırım bu. Eğer bir kusur var ise bunu gizlemek yerine yada insanlara ifşa etmek yerine örtmeyi ve uygun şekilde dile getirmeyi sanırım bilmiyoruz.

Aslında hiç kimseye ve hiç bir kişiye hesap veremeyeceğim bir konu yok; hesap vermek zorunda olduğum bir konu olmadığı gibi ancak değerli görüşlerinize karşın bende elimden geldiğince sizleri aydınlatmak adına cevap veriyorum.

Dünya'da 8 milyar insan yaşıyor herkesin kafasından geçeni bilemezsiniz, insanların yaşantılarını, neler düşündüğünü, anlık değişikliklerini ve aile yaşantısını. Ancak kişi kendini bildiğinde bir çok şeyi kontrol edebiir. Ben kim olduğumu biliyorum; ne yapmak istediğimi de.

2014 yılında yayına açılacak olan Geliyoo Browser'da kayda değer bir arama motoru teknoloji olacağına emin olabilirsin. Elbetteki eksikleri olabilir ama güncellenerek daha güçlü, daha kaliteli ve daha profesyonel bir hal alacak.

Göz'ün asıl amacı nedir biliyor musunuz?
"Kusurları bulmak" eğer kusuru bulamaz ise o şey onun için "Aşk"a dönüşür. Ben şu anda kusurları teker teker görerek yaptığım çalışmadan çıkarıyorum. Onu "Aşk"a dönüştürmek için.

İşimi severek yapıyorum be işime aşık bir insanım, başarılı olacağıma Allah'ın izniyle inanıyorum. Bunu ne para, ne de birileri alay etsin diye yapıyorum. Bunu ne için yatığımı beni tanıyanların hepsi biliyor. Dilerim bir gün bunu tüm Türkiye görebilir.

Değirmenin suyu benden geliyor; çalışmalarımdan elde ettiğim tüm geliri Geliyoo'ya harcıyorum. Bunuda şirketlerimi arayarak öğrenebilirdiniz. Size açık yüreklilikle gerekli cevapları verebilirdi tüm şirket yetkilileri.

Dilerim yeterli olmuştur atladığım bir konu olursa söyleyin yine cevaplayayım.

Samimiyetiniz ve incelemeleriniz için teşekkür ediyorum.

İyi forumlar.


Tekrar merhaba
Satırları alt alta yazdım sadece sonuç alabilmek ve okuyan arkadaslarda bilgilensin geliyoo yu daha iyi tanısın diye

Yukarıda ve okuduğum diğer makalelerde hep başarılı olunmus ve tamamlanmış gibi anlatmissiniz şimdide başarmaya çalışıyorum diyorsunuz bu benim için tezattir ben açıklayıcı olmaya çalışıyorum hataları düzeltin daha iyi olur diyorum ve demeyede devam ederim çünkü tezatlarla dolu çok şey var
Ne var demeyin lütfen çünkü yazdım okuyanlarda anlamıştır

Proje =geliyoo yani geliyoo bir markadir siz bu marka ile yola çıktınız
Siz markanizi koruma altına almadan bu yola girerseniz emin olun yolda kalırsınız
Tpe türkiye patent enstitüsü marka tescili yapar
Sizin projeniz 2010 da başlamış tüm personeller mühendis uzman ve işi bilen kişiler sizin deyiminizle tum kadro çalışılıyor pazarlama marketing dahil pazarlama marketing ne iş yapar biliyoruz.
Ama bakıyorum ki 2012 yılında geliyoo için sadece 9 cu bölüm için marka başvurusu yapılmış bu benim için bir fiyasko milyon dolarlık projeniz var ama markaniz güvende bile değil.biri gelse 35 38 42 gibi bölümleri tescilleseydi ne olur biliyormusunuz
Kapatın gitsin geliyoo.com arama motorunu
Bir google bir Yandex bakın türkiyede hangi alanlarda markalarını koruma altına almışlar siz niye almadınız? Google Yandex in bilmediği sizin bildiğiniz ne var acaba ?
Artı yine ilk başvuru projelerde ismi gecmeyen kisi Adına alınmış şirketinizin adına değil oysaki ltd.şti sahibisiniz 2013 tekiler ltd adına alınmış ama yetersiz.

Ki bu başvuru sadece türkiye için bunun dünya kısmı var dünyada markanizi koruma altına aldınız mı demiyorum.
Bu bilgileri hep iyiliğiniz için veriyorum geç kalınmış ve hatalı işler bunlar
Lütfen türklerin yaptığı arama motorunun değerini bilin projenize sahip çıkın

Yarın öbür gün türklerin yapacağı arama motoruda bu kadar olur dedirtmeyin insanlara.
FathArsln kpssdelisi

kişi bu mesajı beğendi.

BuraySavasANIL BuraySavasANIL Founder & CEO Geliyoo Kullanıcı
  • Üyelik 02.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 46 / E
  • Meslek Mühendis
  • Konum Fransa
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 543
  • Beğeniler 294 / 332
  • Ticaret 1, (%100)

ermaneray adlı üyeden alıntı

Tekrar merhaba
Satırları alt alta yazdım sadece sonuç alabilmek ve okuyan arkadaslarda bilgilensin geliyoo yu daha iyi tanısın diye

Yukarıda ve okuduğum diğer makalelerde hep başarılı olunmus ve tamamlanmış gibi anlatmissiniz şimdide başarmaya çalışıyorum diyorsunuz bu benim için tezattir ben açıklayıcı olmaya çalışıyorum hataları düzeltin daha iyi olur diyorum ve demeyede devam ederim çünkü tezatlarla dolu çok şey var
Ne var demeyin lütfen çünkü yazdım okuyanlarda anlamıştır

Proje =geliyoo yani geliyoo bir markadir siz bu marka ile yola çıktınız
Siz markanizi koruma altına almadan bu yola girerseniz emin olun yolda kalırsınız
Tpe türkiye patent enstitüsü marka tescili yapar
Sizin projeniz 2010 da başlamış tüm personeller mühendis uzman ve işi bilen kişiler sizin deyiminizle tum kadro çalışılıyor pazarlama marketing dahil pazarlama marketing ne iş yapar biliyoruz.
Ama bakıyorum ki 2012 yılında geliyoo için sadece 9 cu bölüm için marka başvurusu yapılmış bu benim için bir fiyasko milyon dolarlık projeniz var ama markaniz güvende bile değil.biri gelse 35 38 42 gibi bölümleri tescilleseydi ne olur biliyormusunuz
Kapatın gitsin geliyoo.com arama motorunu
Bir google bir Yandex bakın türkiyede hangi alanlarda markalarını koruma altına almışlar siz niye almadınız? Google Yandex in bilmediği sizin bildiğiniz ne var acaba ?
Artı yine ilk başvuru projelerde ismi gecmeyen kisi Adına alınmış şirketinizin adına değil oysaki ltd.şti sahibisiniz 2013 tekiler ltd adına alınmış ama yetersiz.

Ki bu başvuru sadece türkiye için bunun dünya kısmı var dünyada markanizi koruma altına aldınız mı demiyorum.
Bu bilgileri hep iyiliğiniz için veriyorum geç kalınmış ve hatalı işler bunlar
Lütfen türklerin yaptığı arama motorunun değerini bilin projenize sahip çıkın

Yarın öbür gün türklerin yapacağı arama motoruda bu kadar olur dedirtmeyin insanlara.


Dediğimi yineliyorum bir çok makalede yaptığımız çalışmalardan ve şu anda elde ettiğimiz sonuçtan bahsettim, yani başarılı bir çalışma ortaya çıkaracağımızı anlattım.

Fransa'da Ulusal Patent için İNPİ'ye başvuru 2010 yılında yapılmıştır ve ulusal bazda Tüm Patentler alınmıtır bunu sizden çok daha önce düşündük bu konuda endişe etmenize gerek yok.

İnpi'de yapılan patent anlaşması 140 ülkeyi kapsıyor bunların içinde Türkiye'de var. Google'dan ve Yandex'den bahsetmişsiniz. Google ve Yandex'in değer hacmine bakın ve Geliyoo'nun sermayesine bakın şu anda alınması gereken tüm önlemler tarafımızca alınmış durumda bunun için bir endişeniz olmasın.

İyi forumlar

Ek Olarak:



Ek Olarak: Bizi ve gelecekte yaşayabileceğimiz sorunları düşünerek vermiş olduğunuz oneriler için teşekkür ediyorum. Bahsetmiş olduğunuz konu sanırım bu olsa gerek. Burda sadece bajsettiğiniz maddelere yer verdim diğer maddelerin olduğu döküman yaklaşıy 7 sayfa hepsini açıklamanın gereği olduğunu sanmıyorum. İlginiz için tekrar teşekkür ediyorum

İyi forumlar
FathArsln

kişi bu mesajı beğendi.

ermaneray ermaneray proje danışmanlığı Kullanıcı
  • Üyelik 18.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek satınalma/proje danışmanlık
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** Ç**
  • Mesajlar 2627
  • Beğeniler 77 / 644
  • Ticaret 12, (%100)
Hayır bahsettiğim konu maalesef bu değil
Inpi =fransa
Madrid anlaşması ve diğer anlaşmalar gereği ulusal bazda marka korunur mesela avrupada geçerli marka için ohim gibi tek bir çatı altında marka korunur tüm büyük firmalar bunu bilir ve marka korumaları vardır

Wipo ohim gibi hiç bir veri tabaninda marka başvurunuzu göremedim yukarıdaki belge
O belge Fransa ya ait sadece
 

 

wmaraci
wmaraci

BuraySavasANIL BuraySavasANIL Founder & CEO Geliyoo Kullanıcı
  • Üyelik 02.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 46 / E
  • Meslek Mühendis
  • Konum Fransa
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 543
  • Beğeniler 294 / 332
  • Ticaret 1, (%100)
Değerli erman, konuyla ilgili olarak avukatlarımla görüştüm, ısrarından ötürü bende bu konuda bilgi almak için gerekli kişileri aradım ve bana söyledikleri şu şekildeydi.

"2010 yılında yapmış olduğunuz başvuru 2011 yılında kabul görmüş ve kayıtlara geçmiştir, bu kayıt 140 ülke ile anlaşmalı olan INPI'nin merkezi kayıt sistemine işlenmiştir. Herhangi bir ülkede bu isimle bir başvru yapılmak istendiğinde direkt olarak bize bilgi geçilecektir, konuyla ilgili "Bildiri Sistemi" aktif edilmiştir. Bir ülkede bu paten kriterlerine herhangi bir kişi, kurum ve kuruluş başvuru yapacak ve hangi koşulla olur ise olsun kabul beyanını alacak olursa ilgili mercilere dava açma hakkı tamamiyle bizdedir."

İzinsiz şekilde kullanılması ile ilgili ise Fikri ve Sınai Haklar Mahkemelerince takibat yapılabilir durumdadır. Bu sistemde öncelik isim hakkı alan şirket kuruluşuna aittir. Patent başvurusu yapılmış olan şirket ile ilgili bilgilerinin Geliyoo Şirketler Grubunca patent alım işlemi durdurulabilir ve gerekli tazmin işlemleri başlatılabilir konumdadır.

Uluslararası anlaşmalar gereği açık olarak şirket isminin ihlali, kötüye kullanılması ve/veya kişilerce suistmal edilmesi ile ilgili maddelerde bu konu belirtilmektedir.

Kısacası herhangi bir ülkede Geliyoo ismine ait yapılabilecek her işlemden haberdar olacağız, bahsetmiş olduğunuz uluslararası patent enstituleri'nin konu hakkında araştırma yapmadan ve incelemede bulunmadan herhangi bir patent girişimini kabul etmesi söz konusu değildir eğer araştırma yapacak olursa geliyoo bilgilerine ulaşacaktır.

Tekrar ilginiz içinteşekkür ediyorum.

İyi forumlar

Ek Olarak:


Bu arada gerekli başvurular zaten Türkiye'de de yapılmıştır patent çalışmaları yaklaşık olarak 1 yıl içerisinde açıklandığından dolayı 09-35 henüz eklenmemiştir. Yakın zamaniçinde araştırma tamamlanarak eklenecektir. Bilgi amaçlı olarak eklemek istedim.
FathArsln

kişi bu mesajı beğendi.

FathArsln FathArsln Co-Founder - R&D Geliyoo Kullanıcı
  • Üyelik 22.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Yük. Makina Müh.
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad F** A**
  • Mesajlar 76
  • Beğeniler 448 / 28
  • Ticaret 0, (%0)
Ortada karışık olan, ya da tutarsız olan hiç bir şey aslında yok. Bugün bu cevabı yazarken 50 personelimiz, 1 saat sonra tekrar bi cevap atarken 100 yada 5 personelimiz olması durumu şuan için söz konusudur. Çünkü şuan için bahsedilen her bir personelin bordrolu çalıştuğını söylemiyoruz!!!

Biz bir yola çıkmıştık evet 1 sene sonra belki milyon dolarlık bir sistem olacak elimizde fakat bizim odaklandığımız nokta sistemi geliştirmekti evraktır, şirkettir bunlar için detaylı bir çalışma yapılmamıştı evet bu tecrübeyi 2010 dan beri geçen 3 senede edindik diyelim ve bundan sonraki adımlarımızda hem şeffaf olmaya hemde düzenli bilgi vermeye çalışıyor, eskiye dair yanlış bilinenleride düzeltiğimize inanıyoruz. Bu bilgileri başa sarıp sarıp tekrar cevaplar aramak her ne kadar iyi niyetli sorulsada itibara zarar vermektedir.

Bugüne bakmanızı rica ediyoruz! Bugün Geliyoo nerede? Ne yapıyor? Neleri yaptı?

Şimdi haftaya baktığınızda Geliyoo leventteki ofisinde olmuş olacak! Şirket Edirneden taşınıyor ve siz tekrar gelip geçen hafta edirnede yazdınız bugün istanbulda diyorsunuz derseniz eğer bu merak değil bizim söyediklerimizin itibarını zedeleme diye değerlendirebilirim çünkü burası webmasterlar için özel bir forum, şirket hukuk gibi konuların açıldığı bir kategori değildir. Tekrar tekrar 2010'a başa sarmaya gerek olmadığını 2013'ün son günlerinde 2014'te yapıacal güncellemerin müjdesini veriyorken sabır rica ettiğimizi belirtmek isteriz.

Geliyoo yeni yeni kurumsal yapısını oluşturmakta burada açılan konular Arama Motoru kategorisinde ve sistem bilgilendirmelerinin paylaşılması üzerinedir. Konunun dışındaki mevzuları bizleri arayarak herzaman öğrenebilirsiniz bizim çekincemiz olmadığı gibi sizlerinde çekinmesini istemeyiz, bu yüzden samimi şekilde kimseyi kırmadan akıllardaki her türlü soruya cevap vermeye çalışıyoruz. Aksi halde biz işimizi yapar, 3-5 tv reklamı internet reklamı ile herkes geliyoo'yu duyardı ama buna gerek duymuyoruz. Samimi şekilde burdayız, meslektaşlarımızla aynı ortamda bulunarak fikir alışverişinde bulunmaktan memnun oluyoruz.

Saygılarımızla
 

 

yeni bi teknoloji Geliyoo ..

3525 3525 WM Aracı Anonim Üyelik
  • Üyelik 27.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Konum
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 2967
  • Beğeniler 1073 / 440
  • Ticaret 0, (%0)
Ağabey inşallah tutar projeniz, tamamen arkanızdayız.
FathArsln

kişi bu mesajı beğendi.

shateiel shateiel Biologist Kullanıcı
  • Üyelik 03.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Biyolog
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad D** K**
  • Mesajlar 1703
  • Beğeniler 659 / 509
  • Ticaret 9, (%100)
Merak ettiğim bir şey var kaç farklı dilde hizmet veriyorsunuz?

Arama motoru sayfası ingilizce
Forum ingilizce türkçe her taraf karışık
E-okul türkçe
Müzik ingilizce
Question ismi ingilizce içerik türkçe

Anlamadım sayfa içeriğinizi. :confused:
BuraySavasANIL FathArsln

kişi bu mesajı beğendi.

ermaneray ermaneray proje danışmanlığı Kullanıcı
  • Üyelik 18.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek satınalma/proje danışmanlık
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** Ç**
  • Mesajlar 2627
  • Beğeniler 77 / 644
  • Ticaret 12, (%100)
burak bey anlatamadigim sizinde es gectiginiz husus
ustune basa basa diyorum avrupa birligini kapsayan marka tescil kurumuna hic bir basvurunuz yok siz sadece fransadan basvuru yapmissiniz gelip birisi almanyadan italyadan ispanyadan vs geliyoo adini tescil edip mesela 35 ci madde olarak basvurursa siz o ulkeye basvuru yapmadigniz icin geliyoo ismi ile ilgili bir civi cakamazsiniz o tescili alan kisi size her turlu davada acar kazanirda yil 2014 olmus neden bahsettigim ulusal patent birliklerine basvurmadiniz basvurmamayi savunuyorsunuz
avukatlariniz eminim herseye hakimlerdir biliyorlardir
ama bende yasalari biliyorum markaniz korumasiz turkiyede almaniz gereken daha 5 bolum var.

ohim e bakin arama yapin google yandex tum markalarini patentlemis ulusal patent merkezlerinde arastirin sizde kendi gozunuzle gorun ben sizin iyiliginiz icin diyorum tekrardan anlayin artik

Ek Olarak:

FathArsln adlı üyeden alıntı

Ortada karışık olan, ya da tutarsız olan hiç bir şey aslında yok. Bugün bu cevabı yazarken 50 personelimiz, 1 saat sonra tekrar bi cevap atarken 100 yada 5 personelimiz olması durumu şuan için söz konusudur. Çünkü şuan için bahsedilen her bir personelin bordrolu çalıştuğını söylemiyoruz!!!

Biz bir yola çıkmıştık evet 1 sene sonra belki milyon dolarlık bir sistem olacak elimizde fakat bizim odaklandığımız nokta sistemi geliştirmekti evraktır, şirkettir bunlar için detaylı bir çalışma yapılmamıştı evet bu tecrübeyi 2010 dan beri geçen 3 senede edindik diyelim ve bundan sonraki adımlarımızda hem şeffaf olmaya hemde düzenli bilgi vermeye çalışıyor, eskiye dair yanlış bilinenleride düzeltiğimize inanıyoruz. Bu bilgileri başa sarıp sarıp tekrar cevaplar aramak her ne kadar iyi niyetli sorulsada itibara zarar vermektedir.

Bugüne bakmanızı rica ediyoruz! Bugün Geliyoo nerede? Ne yapıyor? Neleri yaptı?

Şimdi haftaya baktığınızda Geliyoo leventteki ofisinde olmuş olacak! Şirket Edirneden taşınıyor ve siz tekrar gelip geçen hafta edirnede yazdınız bugün istanbulda diyorsunuz derseniz eğer bu merak değil bizim söyediklerimizin itibarını zedeleme diye değerlendirebilirim çünkü burası webmasterlar için özel bir forum, şirket hukuk gibi konuların açıldığı bir kategori değildir. Tekrar tekrar 2010'a başa sarmaya gerek olmadığını 2013'ün son günlerinde 2014'te yapıacal güncellemerin müjdesini veriyorken sabır rica ettiğimizi belirtmek isteriz.

Geliyoo yeni yeni kurumsal yapısını oluşturmakta burada açılan konular Arama Motoru kategorisinde ve sistem bilgilendirmelerinin paylaşılması üzerinedir. Konunun dışındaki mevzuları bizleri arayarak herzaman öğrenebilirsiniz bizim çekincemiz olmadığı gibi sizlerinde çekinmesini istemeyiz, bu yüzden samimi şekilde kimseyi kırmadan akıllardaki her türlü soruya cevap vermeye çalışıyoruz. Aksi halde biz işimizi yapar, 3-5 tv reklamı internet reklamı ile herkes geliyoo'yu duyardı ama buna gerek duymuyoruz. Samimi şekilde burdayız, meslektaşlarımızla aynı ortamda bulunarak fikir alışverişinde bulunmaktan memnun oluyoruz.

Saygılarımızla


fatih bey sizede selamlar
size bir sorum olacak yazmissiniz dikkatimi cekti
biz isimizi yapar tv ye 3 5 reklam verir geliyoo yu duyururduk demissiniz farzedin boyle bir is yaptiniz sonuc ne olurdu ?

arama motorunun durumu ortada hep bitmemis dediginiz bir projeyi reklam yapmak ne kadar akillica ziyaret eden webmaster arkadaslarin karsilastiklari sorunlarda ortada eminim paylasilmayan daha bir cok eksik vardir sizde biliyorsunuzdur
benim tavsiyem tv radyo gazete gibi yerlere sakin reklam vermeyin bir eksi sozluk klasigi olur gidersiniz yine.
kpssdelisi

kişi bu mesajı beğendi.

aHoruz aHoruz Bilir Kişi Kullanıcı
  • Üyelik 27.03.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Sınıf Öğretmeni
  • Konum Adana
  • Ad Soyad A** H**
  • Mesajlar 836
  • Beğeniler 424 / 347
  • Ticaret 23, (%96)

shateiel adlı üyeden alıntı

Merak ettiğim bir şey var kaç farklı dilde hizmet veriyorsunuz?

Arama motoru sayfası ingilizce
Forum ingilizce türkçe her taraf karışık
E-okul türkçe
Müzik ingilizce
Question ismi ingilizce içerik türkçe

Anlamadım sayfa içeriğinizi. :confused:


Ben de şu geliyoo neymiş ne değilmiş diye iyice bakayım dedim, piyasadaki tüm scriptleri toplayıp her birine subdomain açıyorlar, muhtemelen birkaçı da w-arez. Bu şekilde reklam yaparak da üye toplamaya çalışıyorlar. 2014te bambaşka olucaz dediler, bilmem ne kodlama teknolojisi kullanıcaz falan filan işte. o süslü sözlere inanıp desteklemiştik, fakat böyle komiklikleri gördükten sonra geliyoo'dan bir cacık olmaz diyorum.

http://question.geliyoo.com/ bu sayfada adamlar spam yapıyorlar, bir de arama motoru olacaklar, fiyasko. Forum sayfası; fiyasko. Vız; fiyasko. Arama motoru; biraz araştırdım altyapısını buldum kendileri kodlamamış. 3-5 edit okadar. Yani o da fiyasko.

Proje Türk yapımıymış, kaç satır kod yazdınız acaba? Daha açık sorayım, kod yazmayı biliyor musunuz?
shateiel Rekomedya

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
Konuyu toplam 2 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 2 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al