wmaraci reklam

2016 Yılının En Çok Kullanılan Mobil Uygulamaları

2016’ya sadece sayılı günlerin kalmış olmasıyla birlikte birçok şirket ve analiz şirketi bu yıla dair kullanım oranı istatistiklerini yayınlayarak insanların en çok nelere ilgi duyduğunu göstermeye çalışıyor. Bugün Nielsen isimli şirket tarafından açıklanan analiz raporuysa ABD ölçümlerine göre akılı cihaz kullanıcıları tarafından 2016 yılında en çok kullanılan uygulamaları gösteriyor.

Nielsen’in raporuna göre Top 10 mobil uygulamadan 3 tanesinin sahibi Facebook ve 5 tanesinin sahibi de Alphabet (Google). 9. Sırada yer alan Apple Music ve 10. sırada yer alan Amazon ise son yıllarda ışık hızıyla yol katedip, en çok kullanılan mobil uygulamalardan olmayı başaran uygulamalar oluyor. ComScore’un kısa süre önce açıkladığı analiz raporunda Snapchat’de yer alıyor olmasına karşın Neilsen’in raporunda Snapchat’i göremiyor olmamız da dikkat çekmeyi başaran önemli detaylardan biri.

Hemen aşağıda gördüğünüz ComScore’un en çok kullanılan 15 mobil uygulama listesindeyse hem sıralama biraz farklı görünüyor hem de bazı farklı servislerin de işin içerisine girdiğini görebiliriz.

Neilsen’in raporu sadece en çok kullanılan mobil uygulamalarla ilgili değil. Şirket aynı zamanda en çok kullanılan işletim sistemleri için de mini bir analiz raporu yayınladı. Analiz raporuna göre kullanıcıların %53’ü Android, %45’i iOS, %2 Windows ve %1’i BlackBerry platformlarını tercih ediyor. 

2016 Yılı için kullanım verilerinin geçtiğimiz seneye oranla birkaç servisin haricinde büyük bir değişimi yok ancak bakalım 2017 yılının sonunda hangi servisler zirvede kalmaya devam edebilecek…

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al