wmaraci reklam

Alexa’nın Tasarımı Yenilendi

Her Webmasterın zaten günde en azından bir kere Alexa’ya uğradığını biliyoruz ama yine de gözünüzden kaçtıysa veya bugün Alexa gününüzde değilseniz, sanırım Alexa’nın tasarımının yenilenmesi haberini şok geçirmeden önce bizden duymanız güzel bir haber olabilir :)

Alexa, tüm internet sitesi sahipleri için bir nevi ekonomik denge kriter kabul ediliyor. Link alıp satarken, reklam alıp verirken ve hatta site alıp satarken birçok Webmaster için Alexa fiyatın belirlenmesinde oldukça önemli bir kriter olarak kabul görüyor.

Aslında Alexa’nın tasarımını sürekli belli aralıklarla yenilemesi durumuna pek yabancı değiliz. Zira şirketin büyümeye başlamasıyla birlikte Alexa’nın görünen arayüzü neredeyse her sene tekrardan yenilenir bir hal almıştı.

Geçtiğimiz sene içerisinde birkaç kere tasarımını yenileme girişiminde bulunan Alexa bu sene de 2017’de sıkı bir giriş yapmak istemiş olmalı ki, kullanıcıları için albenili görünen yeni bir tasarımla karşımıza çıkmış. 

Yeni Tasarımda Alexa Sorgulaması Nasıl Yapılıyor?

Alexa’nın arayüzü bir genç kız gibi her geçen sene daha da oturuklaşıp güzelleşiyor. Ne var ki aynısını kullanıcı deneyimi için de söylememiz pek mümkün görünmüyor. Her yenilenen tasarımla birlikte kullanıcıların site analizlerine erişebileceği bölümün yeri farklı bir yere taşınıyor. Bu sefer bu alanın sitenin en altına taşınmış olması belki size zor zamanlar yaşatabilir.

Yeni arayüz tasarımında sorgulamalar artık sayfanın en altında “Browse Top Sites” kısmından yapılacak. Hemen bu seçeneğin yanında yer alan “Get The Extension” butonunu kullanarak da Alexa Toolbar’ı indirebilirsiniz. Eğer Alexa'nın yeni nazlı kullanıcı arayüzüyle boğuşmak istemiyorsanız, WM Aracı'nın Site Analiz aracını kullanarak Alexa sorgulaması yapabilirsiniz.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al