wmaraci reklam

Alibaba’nın Başkanı Jack Ma Yakında Görevinden Ayrılacak

Atasözü kıvamında demeçleri ve en çok da başarısızlık hikayeleriyle her internet girişimcisine rol model olmayı başaran Jack Ma, yakında Alibaba’daki görevinden ayrılacak.

Çin’in en zengin iş adamlarından biri ve Alibaba’nın Yönetim Kurulu Başkanı olan 53 yaşındaki Jack Ma, Bloomberg’e yaptığı açıklamasında yakında şirketteki görevinden ayrılacağını belirtti. Dünyanın en önemli şirketlerinden birinin yönetici koltuğunda oturan Jack Ma’nın Alibaba’dan sonraki planı ise Bill Gates’in yolunu takip etmek olacak.

Bloomberg’e ayrılışının yakında olacağını ifade eden Jack Ma, emekliye ayrılmak yerine kendi vakfının işleriyle meşgul olacağına değindi. Jack Ma için bu şaşılası bir durum değil, çünkü kendisinin zaten hali hazırda bir vakfı var. 2014 yılında kurduğu Jack Ma Vakfı Çin’in eğitim sistemine önemli katkılarda bulundu. Geçtiğimiz yıl ise öğretmenlerin eğitilmesi alanında Jack Ma 45 milyon dolarlık bağışta bulundu.

Ma, Alibaba’yı kurmadan önce İngilizce öğretmeni olarak görev alıyordu. Bloomberg’e konuşan Ma: “Bir gün, ki bugün yakındır, öğretmenliğe geri döneceğim. Bence bu Alibaba’nın CEO’su olmaktan daha başarılı olacağım bir şey.” açıklamasında bulundu.

Bu arada Jack Ma bunun bir emeklilik olmadığına da dikkat çekiyor. Microsoft’daki görevinden ayrılmadan 6 yıl önce Bill & Melinde Gates Vakfı’nı kuran Bill Gates’in bu konuda kendisine önemli bir rol model olduğunu düşünüyor.

Forbes dergisinin tahminlerine göre 39 milyar dolarlık servetiyle, Jack Ma şu an için Çin’in 2. ve dünyanın 20. en zengin insanı olma unvanına sahip.

Jack Ma, Alibaba için gerçekten kilit isimlerden biri. Ayrılma ve kendi arzularının peşinden gitme kararı ise yaşı dolayısıyla makul görünüyor. Siz ne düşünüyorsunuz?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al