wmaraci reklam

BDDK Kredi ve Banka Kartlarını Tüketici Onayına Alma Kararını Yıl Sonuna Erteledi!

BDDK’nın tüm kredi ve banka kartlarını kullanıcıları onayına alma ve internet alışverişlerine kapatma fikri suya düştü. 17 Ağustos 2017 tarihinde uygulanmaya başlanacak olan karar, BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben’in açıklaması üzerine 1 Ocak 2018 tarihine kadar ertelendi.

Açıklamayı bizzat yapan BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben; "E-ticarette herhangi bir yavaşlamaya sebebiyet vermemek için hem bankalarımızın görüşlerini hem de gelen taleplerini aldık ve kurul olarak bu süreyi 31 Aralık 2017'ye kadar uzattık.” açıklamasında bulundu. Doğal olarak normalde kullanıcı onayı olmadan internet alışverişlerinde kullanılamayacak olan kredi ve banka kartları 2017’ye kadar yapılan yasal değişikliklerden etkilenmeyecek.

BDDK’nın aldığı karardan sonra yeni alınan banka ve kredi kartlarının internet alışverişlerinde kullanılabilmesi için müşteri onayının alınması gerekecek. Karar uzatıldı fakat BDDK ve bankalar onay işinin pabucunu tümüyle dama atmış değiller. Uzatılan 4 aylık süreçte hala bankanızı arayarak kartlarınızın internet alışverişlerinde kullanılması onayını verebilirsiniz. Eğer 4 ay boyunca bu değişikliği yapmazsanız 1 Ocak 2018’den itibaren kartınız internet alışverişlerine kapatılacak. Kapatılan kartınızı internet alışverişine tekrardan açtırmanız için ise bankanıza müşteri onay vermeniz gerekecek.

Son bir hatırlatma; nasıl olsa kartların tümü auta çıkacak diye otomatik yenileme talimatlarınızı düzenlemeyi es geçtiyseniz, gün sona ermeden el atsanız iyi olur.

Sayımızı öğrenmek amacıyla bir de size soralım, yarın uygulanmaya başlanacak karar öncesi siz kartlarınızı bankanızı arayarak müşteri onayı ile internet alışverişlerine açtırmış mıydınız?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al