wmaraci reklam

Bilim Kurgu Filmleri Gerçek Mi Oluyor?

Amerika menşeli bir firma olan Napz, çığır açacak bir buluşun peşinde. Firmanın hizmet verdiği sektör uyku ve sağlık ürünleri üzerine. Bu ürünler, uyku sıkıntısı çekenlerin derdine son vererek rahat bir gece geçirmelerini sağlıyor. Şu an üzerinde çalıştıkları iş, sıradan bir ürün olmayacak. Bir biohacker olan Ontavio A. Martinez Garcia, tasarladığı bu cihaz ile rüyalarımızı hackleyerek, kontrol altına almayı hedefliyor. 

Aslında temel amaç, yorucu ve stresli geçen bir günün ardından iyi bir uyku süresi geçirmek. Tasarlanan cihaz, göz hareketlerini algılayarak gördüğünüz rüyayı kontrol altına almanızı, eğer o an bir kabus görüyorsanız bunu iyi bir rüyaya çevirmenizi sağlayacak. 

Ürün görünüş olarak göz bandı ve maske arasında bir tasarıma sahip. COCOLAB robot mühendisi Octavio Martinez García tarafından geliştirilen prototip, kişi REM uykusundayken, (Rapid Eye Movements ifadesinin baş harflerinden adını alır. Rüyalar bu evrede görülür ve nöronların işleyişi uyanık haldeki işleyişe çok yakındır. Yetişkin bir insan gecede 4 yada 5 kez REM’i yaşar.) LED ve kızılötesi sensörleri kullanarak, cihazın kişinin müdehale etmesini tetikleyecek sinyaller göndermesi ile gerçekleşecek. Garcia, “Herkesin farklı olduğu gibi, cihaz her bireye kalibre edilmesi gerekir.” açıklasında bulunmuş. Eğer bu prototip başarıya ulaşırsa, artık rüyalarımızda da yeni hayatlar kurup, bilim kurgu filmi "Inception" nı hayatımıza uyarlayabileceğiz.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al