wmaraci reklam

Booking’den Sonra Trivago ve Tripadvisor de Topun Ucunda!

Geçtiğimiz gün TÜRSAB’ın Booking.com’a açtığı dava sonucunda büyük kapışma sona ermiş ve savaşın galibi TÜRSAB tarafı olmuştu. Bitti mi, elbette bitmedi! Booking.com’un hezimetinden sonra şimdi de topun ucunda Trivago ve Tripadvisor var.

Bugün Dünya Gazetesi’nde çıkan habere göre TÜRSAB’ın Booking.com zaferi bu alanda çalışan internet siteleri için büyük bir emsal teşkil ediyor. Yani, kısa süre sonra TÜRSAB, Trivago ve Tripadvisor için de aynı savaşı başlatarak mevzuyu mahkemeye salonlarına taşıyabilir. TÜRSAB’ın Genel Sekreteri, Çetin Gürcün, booking.com emsalini trivago.com ve tripadvisor.com için de göndereceklerinin de altını çizmiş.

Yasal süreçten yara almadan çıkan TÜRSAB şimdilik buraların tek hakimi gibi görünüyor. Eğer Booking.com’un yaptığı haksız rekabeti trivago ve tripadvisor da yaparsa, dutluk olan buralar yerini kurtlara bırakabilir. Bu alanda hizmet veren firmalar eğer TÜRSAB tarafından yapılan uyarıları sallamazsa kısa süre sonra Trivago ve Tripadvisor ve daha bir çoğunu topun ucunda göreceğiz.  

İyi de Being’ciğim, nedir bu rekabet mevzusu diyecek olursanız, Çetin Gürcün bu konu hakkında da bir açıklama yapmış. Açıklamayı olduğu gibi aktarmamız rekabet şartlarının nasıl ihlal edildiğini anlamanıza yardımcı olacaktır;

Booking.com dünyaca ünlü bir oluşum, Türkiye'de bu gücünü kullanarak otellerle sözleşme imzalamak için yüzde 50 komisyon ve belli sayıda oda kontenjanı gibi garantiler istiyordu. Bunun sonucunda elindeki odaları kullanarak en ucuz fiyatı gösterip düşük fiyat garantisi veriyordu. Rekabet Kurulu bu yönde bir ceza kesti ancak yeterli olmadı. Biz de meslek örgütü olarak bu konuda bir savaş başlattık. Bu tamamen kendi işletmecilerimizi korumaya yönelik bir girişim. İlk olarak algı oluşması amacıyla sadece booking.com için başvurduk. Çünkü dünya genelinde bilinen bir site. Ancak bu karardan sonra hepsi kendi üstüne düşeni yapacak, yapmak zorunda.”

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al