wmaraci reklam

Chrome'un Gizli Özelliklerini Açığa Çıkarın

Google Chrome tarayıcısında, belki de çok az kişinin bildiği bir ayar mevcut. Bu ayarın adı flags. Flags özelliği ile Chrome tarayıcınız üzerinde bir çok deney gerçekleştirmeniz mümkün kılınıyor. Chrome flags ile tarayıcınızı daha iyi bir deneyim için kendinize göre özelleştirebiliyorsunuz. 

Öncelikle Chrome tarayıcınızı açıp, adres çubuğuna "chrome://flags" yazın. 

Karşınıza açılan sayfada bir uyarı ve altında da bir çok özellik hakkında liste gelecektir. Bu uyarıyı biz de tekrarlayalım. “Bu deneysel özellikler zaman zaman değişebilir, bozulabilir veya kullanımdan kaldırılabilir. Bu deneylerden herhangi birini açtığınızda tarayıcınızın aniden yanmaya başlaması mümkün olduğundan, başınıza gelebilecekler konusunda kesinlikle hiçbir garanti vermeyiz. Şaka bir yana, tarayıcınız tüm verilerinizi silebilir ya da güvenliğiniz ve gizliliğiniz beklenmedik şekillerde riske girebilir. Etkinleştireceğiniz her deney bu tarayıcının tüm kullanıcıları için etkin hale gelecektir. Lütfen dikkatle ilerleyin. Chrome'daki etkileyici, yeni özellikler ilginizi çekiyor mu? chrome.com/beta adresinden beta kanalımızı deneyin.” 

Sizin için burada vereceğimiz örnekler, bu tarz bir sıkıntılar oluşturmayacaktır. Daha fazla deney için, araştırmalarınızı yapıp, Chrome tarayıcınızı kendinize özel ayarlayıp kullanabilirsiniz.

Tarayıcı üzerinde açmış olduğunuz ve içerisinde ses barındıran içerikleri kolayca sessize almanız için chrome://flags sayfası üzerindeyken arama çucuğunu açın. (Windows için CTRL+F, Mac OS için COMMAND+F). Arama kısmına, eğer tarayıcınızı Türkçe kullanıyorsanız “sekme sesini kapatma”, İngilizce kullanıyorsanız “tab audio mute” olarak yazın. Sonrasında listedeki eşleşen özelliğe gelerek etkinleştir deyin ve tarayıcınızı yeniden başlatın.

Flags listesi üzerinde bu defa “kafes iş parçacığı” kelimesinde arama yapın.(İngilizce kullananlar için “ Number of raster threads”). Açılır menüden 4’ü seçin ve tarayıcınızı yeniden başlatın. Bu özellik sayesinde internet sayfasında açılan resimler, artık daha hızlı yüklenecektir. 

Bunun gibi deneyi yapılacak daha bir çok özellik mevcut. Kısa süre önce deneyen, kullanıcıların işine yarayacak ve işleri kolaylarştıracak önerileriniz var ise, yorum kısmında tüm üyelerimiz için paylaşabilirsiniz. Ayrıca yaptığınız değişiklikleri, sayfanın sağ üst kısmında bulunan ayarları sıfırla kısmından geri alabilirsiniz. Özellikler hakkında daha detaylı bilgi almak için https://sites.google.com/site/chromeoswikisite/home/what-s-new-in-dev-and-beta/flags-and-plugins adresini ziyaret edebilirsiniz.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al