wmaraci reklam

Daha Az Sekme Kullanmayı Alışkanlık Haline Getiren Chrome Eklentisi; Tabagotchi

Aynı anda birden fazla işle uğraşmak, yani multitasking’in müptelası olduysanız, bu Google Chrome eklentisiyle sizi tedavi edebiliriz. Aynı anda veya eş zamanlı olarak birden fazla işe odaklanma olarak açıklayabileceğimiz Multitasking verimli bir çalışma biçimi gibi görünse de bilim insanları bunun tam aksini savunuyor.

Bilim insanlarına göre Multitasking biçiminde çalışmak daha çabuk yıpranmamıza ve çalışmalarımızın veriminin düşmesine neden oluyor. Aynı anda eş zamanlı olarak farklı işlerin peşinden koşturduğumuz için ekstradan bonus olarak stres handikapı cebe inmiş oluyor. İlk başta insana kendini önemli biriymiş gibi hissettiren Multitasking, kısa süre sonra negatif etkilerini gün ışığına çıkararak sararıp solmanıza neden oluyor.

Eğer gününüzün ve işinizin büyük bölümü itibariyle internet tarayıcılarını kullanmak zorunda kalanlardansanız, Google Chrome için geliştirilen tematik eklenti Tabagotchi size bu kötü alışkanlığınızı geride bırakmanız için yardımcı olabilir.

Bir Nevi Sanal Bebek

Tabagotchi eklentisinin işlevi oldukça basit. Oyunlaştırılmış bir deneyim sunan Tabagotchi, Google Chrome’u kullandığınız süre boyunca size eşlik edecek renkli kişilik bir arkadaş sunuyor. Bu arkadaşınızın hayatta kalması ve eklenti cennetine gitmesini engellemek için sekme sayınızı belli bir oranda tutmanız gerekiyor.

Açtığınız internet sekmelerinin her biri Tabagotchi’nin petinden belli oranda sağlık puanı götürüyor. Tabagotchi az sekmeyle çalıştığınızda mutlu olurken, sekmelerinizin sayısı arttıkça hüzünlenip kederleniyor.  Eğer çok fazla internet sekmesi açmaya devam ederseniz sizi uyararak açtığınız sekmelerin sayısını düşürmenizi istiyor. Tarayıcınızdaki açık sekmelerin sayısını düşürmediğinizde Tabagotchi’nin sağlık durumu kötüye gidiyor ve en sonunda trajedik bir son ile Tabagotchi eklenti cennetine gidiyor.

Ücretsiz bir Google Chrome eklenti olan Tabagotchi, bence çok fazla sekmeyle çalışma alışkanlığını geride bırakmak isteyen webmaster’lar için ilaç olabilir.

❱❱ Tabagotchi’ye Google Chrome mağazasından ulaşmak için tıklayınız.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al