wmaraci reklam

Deprem İçin Mutlaka Kullanılması Gereken 7 Uygulama

Deprem, hepimizin en büyük korkularından birisi. Özellikle İstanbul için uzmanlar ardı arkası kesilmeyen uyarılarda bulunuyorlar iken, herkesi diken üstünde bir statüye getirdi. Bazılarımız depremden korkuyor iken bazıları da ömrüm varsa ne olursa olsun yaşarım diyor. Fakat tabii ki her insan elinden geldiğince kendi önlemini alması gerekiyor. Deprem çantası gibi. Bir diğer önlem ise tabii ki gelişen teknolojimizin en büyük nimetlerinden birisi olan deprem uygulamaları. Telefonumuza kuracağımız uygulamalar sayesinde depremden birkaç saniye önce bile haberimiz olabiliyor. Şayet bir enkaz altında kalırsak bu uygulamalar sayesinde yetkililere yardım sinyali de gönderebiliyoruz. Peki en çok kullanılan ve mutlaka herkesin telefonunda olması gereken bu uygulamalar neler?

Deprem Anında Hayat Kurtaracak 7 Uygulama

Deprem için alınacak önlemler arasında yer alan deprem uygulamaları, uzmanlar tarafından da insanların kullanmaları gerektiğini söylüyorlar.

Mutlaka kullanılması gereken deprem uygulamaları ise şöyle;

Kafanızı Boşaltmanıza Yardımcı Olacak 5 Film
İlginizi Çekebilir!

Kafanızı Boşaltmanıza Yardımcı Olacak 5 Film

Alt metinlerle dolu, üzerlerine saatlerce okuma yapabildiğimiz ve sayfalarca eleştiri kaleme almak isteyeceğimiz filmler harika. Fakat konu kafa boşaltmaya geldiğinde, çok da iyi opsiyonlar olduklarını söyleyemeyiz değil mi? Peki, burad...

AFAD Acil

AFAD’ın resmi acil uygulaması olan AFAD Acil, kullanıcılarına tek tuşla yardım isteyebilme özelliği sunuyor. Enkaz altındayken veya farklı bir durumda yardıma ihtiyacınız var ise tek tuş ile AFAD yetkililerine yerinizi bildiriyorsunuz. Ayrıca internet üzerinden 112 Acil ile de görüşme imkanı sağlayan uygulama, mutlaka herkesin telefonunda bulunmalı.

112 Acil Yardım

112 Acil’in resmi uygulaması olan 112 Acil Yardım, yine AFAD Acil gibi kullanıcılarına tek tuş ile yardım isteme olanağı tanıyor. Şayet yaralı iseniz veya sağlığınız ile herhangi bir konuda yardım gerekiyor ise tek tuş ile konumunuzu ve yardım çağrınızı 112 Acil merkezine iletebiliyorsunuz.

Bridgefy

Bridgefy uygulaması kullanmak için herhangi bir internet bağlantısı gerektirmiyor. Bluetooth ile bağlantı sağlayan Bridgefy, internet ve GSM altyapılarının çökmesi durumunda Bluetooth ile kullanarak yardım çağrısında bulunma imkanı tanıyor.

Whistle Mobil Uygulaması

Whistle mobil uygulaması aslında bir tür düdük uygulaması olarak geçiyor. Oldukça yüksek ses çıkarma özelliğine sahip bu uygulama, deprem veya doğal afet sırasında size yardıma gelenlere sesinizi duyurmaya çalışıyor. Şayet yanınızda veya yakınlarınızda düdük yok ise, Whistle mobil uygulamasını kullanarak telefonunuzdan yüksek sesle düdük sesi çıkarıp yerinizi belli edebilirsiniz. Ayrıca uygulama konumunuzu yakınlarda bulunan kişilere de göndermeye imkan tanıyor.

AKUT - Güvendeyim

AKUT'un resmi yardım uygulaması olan AKUT - Güvendeyim uygulaması, internet bağlantısı gerekmeden otomatik olarak önceden belirlediğiniz kişilere iyiyim mesajı göndermeye yarıyor. Böylelikle sevdikleriniz sizin güvende ve iyi olduğunuzu anlıyor fakat bu mesaj gelmez ise yakınlarınız sizini çin yardım çağrısında bulunabiliyor.

Life360 Mobil Uygulaması

Deprem sırasında cihanızın GPS özelliğini kullanarak sevdiğiniz insanların konumlarını gösterebiliyor. Ayrıca uygulamada acil durum butonu sayesinde yardım da isteyebiliyorsunuz.

7TP Erken Uyarı

7TP Erken Uyarı uygulaması, fay hatları üzerine kurulu olan sismik hareket algılayıcı istasyonlarından veri alarak olası bir sismik harekette önceden haber verebiliyor. Uygulamanın şu ana kadar depremden 26 saniye kadar önce haber vermişliği var.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 5 / 5 (1 değerlendirme)

1 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al