wmaraci reklam

Dijital Ürünlerinizi Fiyatlandırırken Kullanabileceğiniz 8 İpuçu

Dijital ürünlerin başarısını sadece kalite kriterine dayatmak her zaman doğru bir düşünce şekli olmayabilir. Oluşturulan dijital ürünlerin satışını etkileyecek en önemli kriter kalitesiyle birlikte dijital ürün veya dijital hizmetlerin fiyatıdır. Fiyat; ürünün kalitesini, ürünün satış sayısını ve yeni müşteriler kazanmayı etkileyen en önemli etkendir.

Dijital ürün ve hizmetlerin geleceğini belirleme konusunda bu kadar önemli olduğuna göre fiyatı yabana atmak ve mantıksız fiyatlarla piyasaya çıkmak istediğimiz sonucu alamamamıza neden olacak. Siz de dijital ürün ve hizmetleriniz için en iyi fiyatı belirlemek istiyorsanız, bu 8 ipucu fazlasıyla işinize yarayacaktır.

1- Piyasayı Bilin, Doğru Rekabeti Yapın

Fiyat belirlerken piyasanın durumunu bilmek, piyasanın durumuna göre fiyat biçmek en doğru sonuçları elde etmenize yardımcı olur. Sunduğunuz dijital ürün veya hizmetler için öncelikle piyasadaki rakiplerinizi inceleyip analiz edin, ardından rakiplerinizle aynı olmayan fiyatlandırma kullanmaya başlayın

Eğer rakiplerinizle karşılaştırıldığında sizin ürününüz veya hizmetiniz daha avantajlı ve ekstralıysa o halde fiyatınızı çok makul olacak düzeyde yüksek tutun. Bu bir nevi, ürününüzün diğerlerinden daha kaliteli olduğunu ticari biçimde ortaya koymaya yardımcı olur.

Rakiplerinize karşı gerçeki olun, kendinizi veya müşterilerinizi kadındırmanın hiç gereği yok. Ürününüz rakibinizden daha mı kötü? Kabullenin ve fiyat belirlerken bunu göz önünde bulundurarak gerçekçi ve daha düşük bir fiyat belirleyin. Kârınızdan kestiğinizi sürümden kazanabilirsiniz yalnız bu fiyatınızı tamamen öldürüp bitireceğiniz anlamına gelmiyor.

Unutmayacağız, Unutturmayacağız…
İlginizi Çekebilir!

Unutmayacağız, Unutturmayacağız…

Ölümünün 77. yılında, özlemle ve saygıyla andığımız Mustafa Kemal Atatürk’ü, tarihe kazınmış sözleriyle canladırmak, onu anlatmanın en güzel tarafı. Yaşadığı süreçte, ülkesi, milleti ve insanlık adına yaptıkları,...

2- Dereceli Fiyatlandırma Yönteminden Faydalanın

Dijital ürün ve hizmetler başta olmak üzere hayatın her alanında insanlar dereceli fiyatlandırma modeliyle zaten karşılaşıyor. Bu, onlar ve sizin için hiçte yabancı bir deneyim olmasa gerek. Ürün ve hizmetlerinizi niteliklendirin ve derecelendirin. Her derece için de ayrı bir fiyat sunun. Böylece müşterilerin sizi deneme şansı olsun.

3- Farkınızı Ortaya Koyun ve İspatlayın

Ürün ve hizmetleriniz için istediğiniz fiyatın ideal olduğunu alıcıya da ispatlamanız gerekir. Farkınızı ortaya koymalı ve yeri geldiğinde müşterilere fiyatlarınızı ispatlamalısınız. Özellikle fiyatlandırmanızın neden bu  şekilde olduğunu vurgulamanın bir yolunu bulun. Hatta dilerseniz, rakipleriniz ile sunacağınız bir karşılaştırma bile bunu sağlamanıza yardımcı olabilir.

4- Satın Almadan Önce Denemeyi Mümkün Kılın

Para kolay kazanılmıyor, bunun herkes farkında. Kolay kazanılmayan paranın bu kadar kolay harcanması da düşünülemez. İnsanlar satın alırken pişman olup olmayacaklarını düşünürler ve pişman olacakları bir şeye harcama yapmayı istemezler. Onları bu sorundan kurtarmak için deneme ürünleri veya deneme servisleri sunabilirsiniz.

Birçok firma dijital ürünlerini 3 - 7 - 30 gün ücretsiz denemeye imkan tanıyor, bazı servis sağlayıcılar da doğrudan referans göstermek yerine %50 indirimli deneme servisi sunabiliyor. Siz de bu tip bir deneme programı geliştirerek müşteri portföyünüzü kısa sürede iki katına çıkarabilirsiniz.

5- Psikolojik Fiyatlandırma Tekniklerini Kullanın

Psikolojik fiyatlandırmanın ne olduğunu gayet iyi biliyorsunuz, o halde onu bir an önce kullanmaya başlasanız iyi edersiniz. Dünyaca ünlü birçok marka dahi ürün fiyatlarında psikolojik fiyatlandırma tekniğini kullanıyor. Buna; YouTube, Netflix, Spotify, Apple gibi daha birçok popüler markayı örnek gösterebiliriz.

Fiyatınızı 10 TL yapmak yerine 9,99 TL yapmak alıcıların o ürüne daha çok ilgi duymasına yardımcı oluyor. Siz de fiyatlarınızı 10 TL - 20 TL - 50 TL yapmak yerine; 9,99 TL, 19 TL, 49 TL gibi fiyatlandırarak psikolojik rahatlatma stratejisinden faydalanabilirsiniz.

6- Ekstradan Bonus Önerin

Dijital ürünleri fiziki ürünlerden ayıran en önemli özelliklerden biri de ekstradan bonus veya indirimlerin sunulma oranının çok daha yüksek ve kolay olmasıdır. 10 Makale satıyorsanız, 1 makaleyi de bonus olarak vermeniz ya da temanızın yeni sürümünü alana eski sürümünü de vermeniz harika bir bonus örneği olabilir. Yeter ki, laf olsun torba dolsun bonuslarından vermeyin. Verdiğiniz bonusun satışa değer kattığından emin olun.

7- Geri Ödeme Garantisi Sunun

4. Maddede insanların dijital ürün ve servislere para harcarken ne kadar şüpheci olduğundan bahsetmiştik. Şimdi, o ürün veya servislerde geri ödeme garantisinin sunulduğunu düşünelim… Bu ürün veya servisi satın almak için artık beklemeye veya tasalanmaya ihtiyaçları kalır mı?

8- Fiyatı Ederiyle Sunun

Satış yaparken kullanacağınız şablonlar, internet sitenizde fiyatı gösteren kutular da en az fiyatın kendisi kadar önemli. Özensiz ve düzensiz şekilde fiyatı sunmanız geri kalan tüm 7 maddede yaptıklarınızı boşa çıkartabilir. İyisi mi, siz fiyatınız kadar fiyatı da ederiyle ve kalitesiyle sunmaya özen gösterin.

Bu 8 ipucundan sizin kullandıklarınız neler ve bir 9. ipucu ekleyecek olsaydık, sizce bu ipucu ne olurdu?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al