wmaraci reklam

Efsaneler Ölmez Şekil Değiştirir: Mavi Ekran Hatası Yeşil Oldu!

Microsoft Windows işletim sistemlerinde ilk defa Windows NT ve Windows 98 sürümleriyle birlikte kullanılmaya başlanan, Windows XP ile birlikte dünya çapında tanınan en popüler bilgisayar hatası mavi ekran veya namı diğer Blue Screen of Death (BSOD) artık tarih oluyor.

Tabii, efsaneler ölmez sadece şekil değiştirir. Microsoft’da efsaneyi terk etmeyip onu yeşiliyle değiştirmeye karar vermiş görünüyor. Microsoft’un proje yöneticisi olan Matthijs Hoekstra, Twitter hesabından geçtiğimiz gün yaptığı açıklamayla, birçok yeni değişim olacağının ipucunu vermişti ancak mavi ekranın yeşil olması galiba Windows kullanıcılarının ilgileneceği en son ipuçlarından biriydi.

Twitter üzerinde @Chris123NT isimli kullanıcının yayınlamış olduğu yeşil ekrana dair görüntüyse mavi ekranın resmen tarih olduğunun en büyük ispatlarından biri. Matthijs tarafından yapılan açıklamaya göreyse yeşil ekran hatası sadece Insider yapılarına özel olarak oluşturulmuş. Yani Insider’a üye olan arkadaşlar yeni efsane olan yeşil ekran hatası Green Screen of Death (GSOD) ile yakın zamanda karşılaşabilirler.

Microsoft, Windows 8 ile birlikte QR kodu sistemini mavi ekranlara adapte etmiş ve hataları çözüme ulaştırma konusunda önemli yol kat etmeyi başarmıştı GSOD ile bu deneyim daha bir üst seviyeye ulaştırılacaktır. 

Bu haberin üzerine temennimiz o ki, Windows kullanıcıları ilerleyen yıllarda GSOD görmek zorunda kalmasın :)

R.I.P- BSOD / Mavi Ekran Hatası

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 3 / 5 (1 değerlendirme)

1 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al