wmaraci reklam

En Yaratıcı ve Etkileyici 404 Hatası Sayfa Tasarımları

İnternet siteleri kullanıcıya istediğini verme konusunda genelde başarılı olsa da bazen baltayı taşa sallayabiliyor. Ziyaretçiler aradığı içeriği ulaşmak isterken paaaat diye ekrana zıplayan 404 sayfalarıyla karşılaşınca ister istemez sinirleri zopluyor ve vaktini boşa harcadığı hissine kapılıyor. Sitemizin kullanıcı deneyimi açısından 404 sayfalarının antipatik sonuçlar doğuracağı kesin.

Ziyaretçiyi eziklemeden ve sinir bozucu bulunamadı hatalarıyla uğralamadan önce kullanabileceğimiz son bir kozumuz daha var. O da kullanıcıya bazen espritüel bazen ise kreatif yaklaşarak sayfanın bulunamadığını bildirmek ve ziyaret edebileceği alternatiflerden bahsetmek. Kısacası “Bu sayfa yok.” demek yerine “Ya kanka sen buralara kadar geldin ama biz o işi bıraktık. Bak şunlar var, işini görmez mi?” demek kullanıcının gönlünü hoş tutmamıza yardımcı oluyor.

Kullanıcılarınızın kafasının tasını attırmak yerine kullanıcı deneyimini iyileştirmeye odaklananlardansanız işte ilham alabileceğiniz topu direkten çevirip 404 şansını en iyi şekilde kullanan internet siteleri;

1- Hatasız Kul Olmaz - Anonim

Orhan Baba’nın efsane şarkısına gönderme yapan bir 404 sayfasının eline hangi sayfa su dökebilir ki? Bir de navigasyon linklerin derya olduğu bir 404 sayfası yapılırsa o zaman kullanıcılar hatanızla bile sizi sever sizi.

Alexa’nın Tasarımı Yenilendi
İlginizi Çekebilir!

Alexa’nın Tasarımı Yenilendi

Her Webmasterın zaten günde en azından bir kere Alexa’ya uğradığını biliyoruz ama yine de gözünüzden kaçtıysa veya bugün Alexa gününüzde değilseniz, sanırım Alexa’nın tasarımının yenilenmesi haberini şok geçirmeden önce...

2- Fare mi O? - Onedio

Başarılı içerik platformu Onedio’nun 404 sayfası Türkiye’deki internet kullanıcılarının tüm ihtiyaçları düşünülerek yeteri dozda espri katılarak hazırlanmış. Navigasyon linkleri ise oldukça başarılı kullanılmış.

3- Şu Dünyada Kim Aradığını Bulabilmiş Ki? - Biletix

Harika bir mizahla 404 sayfasını şekillendiren Biletix’in 404 sayfası kullanıcı deneyimine kadercilik doğrultusunda bir bakış atmanıza yardımcı atıyor ve diyor ki boşver; şu dünyada kim aradığını bulabilmiş ki sanki?

4-04 Kere Aradık Bulamadık - KayalarGrup

404 kere aramışlar, yetmemiş eşe dosta hatta köşedeki manava bile sormuşlar ama aranan sayfayı yine de bulamamışlar. Hayır, sayfayı gören bilen varsa hem ziyaretçiye hem sitenin Webmaster’ına haber versin.

5- Sen Çok Yanlış Gelmişsin Canısı - Webtekno

Popüler teknoloji sitesi Webtekno da kendine özel bir 404 sayfasına sahip. Mizahi yaklaşımlı 404 sayfasında ayrıca Pulp Fiction filminden efsane bir animasyon karesi yer alıyor.

6- Aradığınız Droidler Burada Değil - CHIP

Teknolojinin göbek taşından geçip gelen CHIP, detaycılığı elden bırakmayarak Star Wars temalı bir 404 sayfasıyla kullanıcılarının karşısına çıkmayı seviyor. İşin mizah boyutu biraz daha arttırılabilirmiş ancak bu haliyle de harika olduğunu kabul etmeliyiz.

7- Kayıp Hikayeleri - NPR

NPR’nin 404 sayfası yabancı sulara açıldığımızda en iyi 404 sayfalarından biri olarak karşımıza çıkıyor. NPR, 404 sayfasında ikonik hale gelen kayıp valiz, kayıp şehir vb. hikayeleri paylaşıyor. Ziyaretçiyi sayfada tutmak için daha zekice bir yöntem olabilir mi?

8 - Sayfadaki Delik - CSS-Tricks

Bir CSS portalı olan CSS-Tricks’in bulunamadı sayfasın sizi tam ortasından yırtılmış ve ardında CSS kodları görünen bir sayfa bekliyor. Navigasyon açısından başarılı olmadığı kesin fakat tasarım ve kreatiflik açısından CSS-Tricks başarılı bir 404 sayfasına sahip.

9- Hınzır Legolar - LEGO

Çocuk yetişkin demeden ürünleriyle herkesin yaratıcı tarafını ortaya çıkarmak isteyen LEGO’dan yalın bir 404 sayfası beklenemezdi. LEGO’nun 404 sayfasında sayfanın fişini çeken bir LEGO oyuncağı dikkat çekiyor.

10- Burası Orası Değil - GitHub

Geliştiricilerin kutsal kaynağı GitHub’ın da özelleştirilmiş bir 404 sayfası var. Ulaştığınız sayfanın aradığınız sayfa olmadığını tatlı bir şekilde belirten GitHub, üstüne üstlük bir de arama yardımcısıyla aradığınız sayfayı veya alternatiflerini bulmanıza yardımcı oluyor.

11- Dur, Sevgili İnternet Yolcusu - OrangeCoat

OrangeCoat adında bu Web tasarım firmasının 404 sayfası eski tarz görünüyor fakat kuşkusuz en faydalı 404 sayfalarından biri. Oklar yardımıyla aradığınızı bulmanıza yardımcı olan 404 sayfası yolunu kaybeden ziyaretçiler için düşünülmüş yardım sever bir konsept.

12- Kayıp Aranıyor! - Good Dog Design

Bir tasarım firması olan Good Dog Design, köpek temalı kurumsal kimliğine uygun bir 404 sayfası hazırlayarak 404’ü vurgulamış. Kayıp köpek ilanı şeklinde tasarlanan sayfa kreatif ve kullanıcıya yolunu bulması için yardımcı oluyor. Haa yok ben sayfayı koklayarak bulurum derseniz ona da karışmıyorlar.

13- Sherlock Holmes & Watson - Distilled's Babbling

Bir online pazarlama şirketi olan Distilled's Babbling; “404’e düşen sayfayı biz bulamadık, aham da Sherlock Holmes ve Watson’ın soruşturması” diyerek ziyaretçiyi ve ne yapması gerektiği hakkında bilgi veriyor. Elementary Watson!

14- Martı Aldı Götürdü ama Galiba Yedi Geri Getirmedi - Bit.ly

Siz benim uzun uzadıya başlık attığıma bakmayın. Popüler link kısaltma servisi Bit.ly’nin harika bir 404 sayfası var. Kayıp sayfayı ölü bir balığa benzeten Bit.ly animasyon dolu ve kullanıcıyı bilgilendiren bir 404 sayfasıyla öne çıkmayı başarıyor.

15- Battı Gemi Yan Gider - Vasa Müzesi

İsviçre’de yer alan Vasa denizcilik müzesinin 404 sayfasında bayrak çekip batmaya yüz tutan bir gemiye yer veriliyor. Bu sayfada bir şeylerin fena halde ters gittiği kesin.

Listemizdeki 404 sayfalarının her birinin kullanıcı deneyimine pozitif bir katkı sunacağı kesin. Sizin favori 404 sayfanız nedir?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al