wmaraci reklam

Google, Chrome Kullanıcılarını Tarayıcı Virüslerinden Kurtaran Temizleme Aracını Yayınladı

Deneyimli ve dikkatli bir bilgisayar kullanıcısı olmanız tarayıcı virüsleriyle hiç karşılaşmayacağınız anlamına gelmiyor. Özellikle Windows işletim sistemi kullanıyor ve Google’ın öne çıkan internet tarayacısı Google Chrome’u kullanıyorsanız… Tarayıcı virüsleri bazen bizleri bir kuytuda kandırma yoluyla tarayıcımıza yerleşirken bazen yüklediğimiz bir yazılım sayesinde sisteme yerleşiyor. Tıpkı gerçek bir insan virüsü gibi sistemimize giren virüsler, ağzımızın tadını kaçırıyor ve kullanıcı deneyimini yerlerde sürüklemek için elinden geleni yapıyor.

Google’ın iddiasına göre Google Chrome ve Windows kullanıcıları için artık tarayıcı virüsleri büyük bir problem olmaktan çıkıyor. Geçtiğimiz ay yapılan güncelleme ile birlikte Google, Chrome’a dahili bir koruma mekanizması enjekte etmişti. Bu mekanizma, bir eklenti yoluyla tarayıcı ayarlarınız değiştirilmeye çalıştığında bir sonraki oturumunuzda yapılan değişiklikleri iptal etme teklifi sunuyordu. Google’ın yeni hamlesi olan Chrome Temizleme Aracı ise artık daha derinlere inen Adware yazılımlardan kurtulmanızı ve detaylı tarama yapmanızı sağlayacak.

Chrome Temizleme Aracı, Google’ın ESET ile olan ortaklığı sonucunda geliştirildi. Chrome kullanıcılarının sinir hastası olmaktan kurtaracak yazılım yardımıyla artık kullanıcılar tarayıcılarında zararlı yazılım ve eklentileri zahmetsizce avlayabilecek.

Yalnız aklınızda olsun; Google sunduğu bu araçla birlikte sorunların tamamen ortadan kalkacağını veya tarayıcınızın günlük gülistanlık güvenli bir tarayıcıya dönüşeceğini iddia etmiyor. Tam aksine Windows’un yazılım tehditleri açısından yol geçen hanından bir farkı olmaması nedeniyle mutlaka harici bir güvenlik yazılımı kullanmayı tavsiye ediyor.

Chrome Temizleme Aracı’na buraya tıklayarak erişebilirsiniz.

Popüler Chrome virüsleriyle son zamanlarda sizin başınız belaya girmiş miydi?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al