wmaraci reklam

Google Sıkıcı Verilerden Görsel Karşılaştırmalar Oluşturabilen GIF Aracını Yayınladı

Detaylara takıntılı servis Google, veri karşılaştırması işini bi tık eğlenceli hale getirmek ve verilerin Giphy’si olmak için yeni aracı Data Gif Maker’ı yayına aladı. Google’ın veri editörü Simon Roger’ın söylediğine göre; başta blog yazarları ve haberciler olmak üzere birçok kişi içeriklerini oluştururken rakamları ve değerleri karşılaştırmak durumunda kalıyor. Ne var ki, yazıyla yapılan bu karşılaştırmalar rakamları etkileyici birer veri olmaktan çıkartıp sıkıcı matematik kupürlerine dönüştürüyor. 

Google’ın yeni Data GIF Maker isimli aracı topu bu sahnede göğsüne alıp yumuşatacak ve içerik oluşturucuları için basit ama etkili GIF dosyaları oluşturacak. Roger’a göre, Google’ın yeni aracı birçok amaç için kullanılabilir. Bir anketin rakamlarını belirlerken, satış raporlarını görsele dökerken ve hatta film derecelendirmeleri için bile.

Data GIF Maker’ı kullanmak için takip edilmesi gereken adımlar da oldukça çok basit;

  • Karşılaştırma bölümüne metriklerinizin isimlerini girin.
  • Renklerini seçin
  • Yüzde (%) veya artı (+) olarak değeri belirleyin.
  • Sol üst köşeden “Launch” ile hazırladığınız görseli oynatın ve sağ üst köşedeki “Download” butonundan düşük kalite veya yüksek kaliteyle oluşturduğunuz GIF’i indirin. 

Henüz Google’ın yeni GIF aracı sadece temel bir işleve sahip ancak Data GIF Maker’e eğer geliştirilmiş özellikler eklenirse, birçok internet sitesi sahibi, haberci ve içerik üreticisi Google’ın içerik dünyasının Giphy’si olmak isteyen aracını seve seve kucaklayacaktır diye düşünüyorum. 

Data GIF Maker’a buraya tıklayarak erişebilirsiniz.

Oluşturduğunuz GIF’leri indirme istediğinizde birkaç dakika beklemeniz gerekiyor. Sabırlı olmanızda fayda var. 

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al