wmaraci reklam

Japonya’da Turistler Parmak İzi İle Ödeme Yapabilecek

Japonya, gelen turistlerin sadece parmak izlerini kullanarak ödeme yapabilmesini sağlayacak sistemin testlerine başladı. Bu sisteme göre, Japonya’ya giriş yapan turistler havaalanında parmak izlerini ve kişisel bilgilerini sisteme kayıt ettiriyor ve Japonyada kaldıkları sürece sistemde saklanıyor. Otel, restoran ya da mağaza gibi ödeme yapacağınız yerlerde kredi kartı ya da nakit kullanmak yerine sadece iki parmağınızı cihaza taratarak ödeme yapma kolaylığınından faydalanabiliyorsunuz.

Japonya, ilk aşamada yaza kadar bu sistemi üç yüz adet otel, mağaza ve restoran da kurmayı planlıyor. Deneme aşamasında herhangi bir sıkıntı çıkmaz ise, 2017 yılına kadar parmak izi ile ödeme imkanı sağlayan yerlerin artmasını planlayan Japonya, 2020 yılındaki olimpiyatlara kadar sistemin sorunsuzca çalışıyor olmasını hedefliyor.

Kredi kartı ya da nakit taşıma derdinden de kurtarabileceği gibi kredi kartı hırsızlığı ya da gasp gibi suçların da önüne geçilmiş olacak. Japonya aynı zamanda turistlerin kişisel bilgilerini, hangi mekanlarda ne zaman ya da ne sıklıkla harcama yaptıklarını kaydedecek olan sistemdeki bu bilgileri turistlerin davranışlarını analiz edip yeni turizm stratejileri belirlemek için de kullanabilecek.  

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al