wmaraci reklam

Medium Artık Gelirini Kalemi Güçlü Yazarlarla Paylaşacak

İnternetin alternatif yayın organı olma yolunda emin adımlarla devam eden ve ülkemiz kullanıcılarına üvey evlat muamelesi yapmasıyla meşhur Medium bugün yeni bir ilke imza attı. İlk defa Ağustos ayında yazarlarla gelir paylaşımı için düğmeye basan Medium, bugünden itibaren tüm Medium yazarlarının içerikleri üzerinden gelir elde etmesine yardımcı olacak Medium Partnership isimli gelir paylaşımı modelini yayına alıyor. 

Medium’un kurucu ortaklarından Evan Williams’ın kaleme aldığı Medium içeriğiyle duyulan güncelleme artık tüm Medium yazarlarının bölgesel sınır olmaksızın gelir elde etmesinin önünü açmış oldu. Ama işin bir de amalarla, gamla kederle yüklü tarafı var.

Medium’da yayınladığınız içeriklerden gelir elde edebilmek için içeriklerinizin Medium üyelerine kapalı olarak yayınlamanız ve bu üyeler tarafından görüntülenmesi gerekecek. Ücretsiz Medium üyeleri aylık 3 özel içerik görüntüleme hakkına sahipken, sınırsız görüntüleme için en azından kullanıcıların aylık 5 dolar ödeyerek satın alacakları Medium hesabı olması gerekecek. Yayıncı olarak içeriklerinizi Premium üyelere yayınlamak için ise kendi hesabınızın Premium paketlerden birine üye olması gibi bir zorunluluk yok.

Şu an için Medium kullanıcılarının ülkemizde epey sınırlı olması bir yana ülkemizde kullanıcılar için ödeme alabileceğimiz geçerli bir ödeme yöntemi yer almıyor. Medium Partnership ortaklığında kazanılan ve en az 5 dolar tutarına erişen ödemeler sadece Stripe ödeme sistemiyle yapılıyor. Stripe ise ülkemizde kullanılan aktif ve geçerli bir ödeme yöntemi değil.

Global Pazarda Medium Kullanıcıları Ortalama Ne Kadar Kazanıyor?

TechCrunch tarafından vaktiyle yayınlanan bir rapora göre Medium, Eylül ayında en çok kazanan yazarına 2 bin 279 dolar ödeme yaptı. Ortalama olarak kullanıcıların aldığı ödeme miktarıysa 93 dolar olarak görünüyor. Fakat bu kazancın sahibi yayıncıların içeriklerini İngilizce dilinde yayınlandıkları gibi astronomik bir gerçeği göz ardı etmemeliyiz.

Medium’un yeni gelir paylaşımı modelinde yer almak veya ortaklık programı hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz (isteyeceğinizi sanmıyoruz) buraya tıklayabilirsiniz.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al