wmaraci reklam

Microsoft, Klasik Age of Empires’ı 20 Yıl Sonra Yeniliyor!

İlk defa bir bilgisayar oyunu olarak tanıdığımız ve Age of Empires serisinin kökünü oluşturan Rise of Rome Expansion yenileniyor! Oyuncuların birbirinden heyecanlı haberleri aldığı E3 2017 etkinliğinden klasik oyun severlerini heyecanlandıracak haberler de geliyor. “Age of Empires neden yıllardır yeni oyun çıkartmıyor!” diye isyan bayrağını omuzlarda taşıyanlar için Microsoft, Age of Empires’ın yenilenmiş / remastered sürümünü yayınlayacak.

Yayınlanmasının ardından 20 koca yılı deviren AOE hala hayranlarını ve sadık oyuncu kitlesini elinde tutmayı başaran ender oyunlardan biri. Microsoft da 20 yıllık efsanesini ve oyuncularını onurlandırmak için Age of Empires serisinin ilk oyununu tekrardan yenileme yoluna gidiyor. Yenilenmiş Age of Empires; 4K ultra gerçekçi grafikler, yeniden oluşturulan oyun müzikleri, oynanış tarzı üzerindeki iyileştirmeler ve multiplayer desteğine sahip olacak. Üstelik bilgisayar dışında Age of Empires, Xbox Live aracılığıyla da multiplayer dünyasına yelkenlerini açabilecek.

Microsoft’un “Definitive Edition” adını vermeyi uygun gördüğü yeni Age of Empires’in serinin ilk klasik oyunu olan Rise of Rome Expansion olarak çıkacağını da tekrardan belirteyim. Oyunun yenilendiğini nasıl görüneceğini merak eden oyuncular için işte Microsoft’un elindeki kapı trailer videosu;

Hatırlatmak gerekirse geçtiğimiz yıllarda Microsoft harici bir geliştirici grubu Age of Empires II oyununu HD sürümünü geliştirmiş ancak oyun Microsoft tarafından yenilenmediği için beklenen ilgiyi görememişti. AOE’ın bu sefer beklediği ilgiyi fazlasıyla göreceği umuluyor. Age of Empires’ı yenilenmiş grafikleriyle oynamak için 2017 Aralık ayını beklememiz gerekecek.

Age of Empires’ın sessizliğini remastered şeklinde bile olsa bozması oldukça sevindirici. Siz ne düşünüyorsunuz?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al