wmaraci reklam

Mutlu Bana Bir Şeyler Oluyor: Microsoft, Linux Vakfı’na Katıldı!

2016 yılı teknoloji ve internet dünyası açısından yaşanan en tuhaf yıllardan biri olmaya devam ediyor. Microsoft, Linux platformuna olan desteğini göstermek için Linux Vakfı’na Premium üye olarak katıldı.

2001 Yılında Microsoft’un CEO’su Steve Balmer yaptığı bir açıklamada Linux’u “Dokunduğu her şeyi kendine dönüştüren bir kanser” olarak tanımlamıştı. Bu açıklamadan 15 yıl sonra ise Microsoft, Linux Kuruluşuna Premium üye olarak katıldı.

Aslında Windows’un buna benzer bir şeyler yapacağı daha önceden de belliydi. Zira Microsoft, 2014 yılında .NET Core Framework’ü açık kaynaklı hale getirdi ve aynı yıl içerisinde Visual Studio için de açık kaynak felsefesine yöneldi.  Bu yılın başındaysa Canonical ile birlikte çalışan Windows, Bash’ı Windows’a port etti. 

Linux Vakfı’nın Yöneticisi Jim Zemlin’e göre Microsoft’un Linux Vakfı’na üyeliği açık kaynaklı yazılımlar ve bulut teknolojilerin çok daha üst bir deneyimle daha çok kullanıcıya ulaştırılacağı anlamına geliyor.

Elbette, Microsoft’un Linux Vakfı’na üyeliğinin bir de maddi boyutu var. Microsoft üye olduğu süreç boyunca yıllık 500.000 dolar aidat ödeyecek. Bu da Linux’un gelişimi için yaşanan maddi sıkıntıların bir nebze daha çözümlendirilebileceği anlamına geliyor. Microsoft’un yanı sıra Linux Vakfı’nda Premium üye olarak Cisco, Fujitsu, HPE, Huawei, IBM, Intel NEC, Oracle, Qualcomm ve Samsung gibi diğer popüler markalar da yer alıyor.

Microsoft’un şuan için kafasının içerisinde neler olduğunu ve neler döndüğünü tahmin etmek güç ancak biz daha çok 2016 yılının ne kadar tuhaflaşabileceğini merak ediyoruz.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al