wmaraci reklam

Ortalama Oturum Sürenizi Yükseltin

Analytics’e girdiğimizde dikkatimizi önce tekil ziyaretçi alanı, ardından da sayfa görüntülenme sayısı çekiyor biliyorum. Ancak hemen çıkma oranı ve ortalama oturum süresi gibi parametrelerin, tekil kullanıcı sayısının ve sayfa görüntülenme sayısının yükselmesindeki temel etmenleri oluşturduğunu kolayca unutabiliyoruz. Şimdi gelin hem başlığın öneminden konuşalım hem de nasıl katkıda bulunabileceğimizden bahsedelim.

Şunu baştan söylemeliyiz ki yanlış anlaşılma olmasın. Ortalama oturum sürenizi 5 saniye yükselttiğiniz bir hafta nedeniyle elbette sitenizin trafiği büyük oranda değişmeyecektir. Ancak bu 5 saniyeyi 10 saniyeye çıkartabilirseniz ve bu artışı yayarak, birkaç ay boyunca istikrarlı bir şekilde yükseltirseniz işler değişiyor. İşte o noktada yapacağınız gözlem gösterecektir ki trafiğiniz de daha sonrasında hareketlenerek yukarılara gelecek. Yani aralarındaki ilişkiyi biraz gecikmeli düşünmekte fayda var. “Ya kardeşim içerikler belli, nasıl artacak bu süre?” diyen okurlarımızı da daha fazla kızdırmadan anlatmaya başlayalım.

Süre Artışı İçin Neler Yapabiliriz?

Daha detaylı içerikler hazırlamak ve hali hazırdaki içeriklerimizi de bu şekilde güncellemek elbette bu işin ilk ayağı. Özellikle trafiği yüksek içeriklerimizden, diğer alakalı başlıklara yazı içerisinden bağlantı vermek kullanıcıların daha fazla sitemizde vakit ayırmasını beraberinde getirecektir. Bu ikisini yaptığınızda dahi çok gözle görülür artışlar yaşandığını fark edebilirsiniz. Ancak elbette bunlar yetmez.

Yazılarımızla ilgili varsa YouTube videolarının embed’lerini de yazımıza ekleyebiliriz. Video içerikler insanları tıklamaya daha çok teşvik ettiği için sitemizde geçirdikleri süre de doğal bir artış yaşayacaktır. Bununla birlikte yine insanların ilgisini cezp edecek ve onları sitemizden çıkmadan vakit geçirmeye teşvik edecek infografik içeriklerden faydalanabiliriz. Yazıda anlattığınız genel süreci görsellere dökmek olarak özetlenebilir bu.

Tüm bunları yaptığımızda sitemizde geçirilen süre artacak ve bize de oturup izlemek kalacak ancak bahsettiğimiz gibi, yapılacak çok iş görünüyor. O nedenle elimizi rakiplerimizden çabuk tutmamızda fayda var. Bununla birlikte hatırlatalım. Doğal olmak da çok ama çok önemli bir unsur.

Web Sitenizin SEO Performansını Artırmak Adına İpuçları
İlginizi Çekebilir!

Web Sitenizin SEO Performansını Artırmak Adına İpuçları

SEO (Search Engine Optimization); bir web sitesinin, hedef kitlesine ulaşmasını sağlayacak kelime gruplarında arama motorlarında (kullanım yoğunluğu itibariyle bu ifadeyi Google olarak değiştirebiliriz) efektif pozisyonlar elde etmesine y...

Nelerden Kaçınmalıyız?

Doğal ve organik olmayan, işgüzarlık olarak da adlandırabileceğiz formüllerden uzak durmalıyız. Bu sitemizin yarınları için çok önemli. Belki yapacağımız ufak hamleler başlangıçta sitemize yarar sağlıyor gibi düşünebiliriz ancak yarın gelecek bir güncellemeyle düşeceğimiz hali de göz önünde bulundurmalıyız.

Bu bağlamda, sitemize sahte trafik gönderimi alarak istatistiklerimizi yükseltmek pek akıl kârı değil. Bu trafik çekimlerinde hizmeti sağlayan kişiye ortalama oturum süremizin üzerinde bir süreyle trafik göndermesini söyleyebiliyoruz. Ancak bunun yazıda bahsettiğim gibi olumlu bir tarafı olmayacaktır. Yalnızca risk aldığımız bu işlem katiyen organik bir kullanıcının etkisini gösteremez. Yani siteye gelen trafik, sitede diğer kullanıcılara benzer bir hareketle kalmayacaktır, başka bir yazı ilgisini çekti diye oraya yönlenmeyecektir. Bu tip kayıplar Google’ın genel yorumunu da bozabilir ve başladığınızdan çok daha kötü bir noktada sonlandırabilirsiniz bu macerayı.

Ortalama oturum süreniz ne kadar? Yükseltmek için uyguladığınız başka yöntemler bulunuyor mu? Yorumlarda bizimle paylaşırsanız çok seviniriz.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 5 / 5 (2 değerlendirme)

2 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al