wmaraci reklam

Polr ile Kolayca Kendi URL Kısaltma Servisinizi Oluşturabilirsiniz

İnternet sitenizdeki URL’leri kısaltmak için kullanabileceğiniz birçok servis var. Bit.ly ve Goo.gl gibi sayısız popüler alternatiflerimi ücretsiz olarak kullanabilmek mümkün ancak bu servislerin sunduğu API desteği oldukça kısıtlı ve bu servisler küçük ölçekli internet siteleri tarafından kullanılmaya uygun olarak geliştirilmiş. Eğer projeniz artık aldı başını gidiyorsa ve siz kısaltılmış linkler konusunda dışarıya bağımlı kalmayı kesmeyi istiyorsanız, Polr harika bir fırsat.

Polr; tamamen ücretsiz ve açık kaynaklı olarak sunulan bir URL kısaltma API’sidir. Polr’ı kendi alan adınızın barındığı bir sunucu üzerine kurabilir ve kendi kısaltılmış URL adreslerinizi oluşturabilirsiniz. PHP tabanı kullanılarak hazırlanmış olan Polr aynı zamanda Lumen framework’ünden faydalanıyor, dolayısıyla Polr’ı her tip sunucu için uyarlamak oldukça kolay oluyor. 

Polr sayesinde link kısaltma servisinizi dilerseniz sitenizin tüm kullanıcılarına sunabileceğiniz gibi dilerseniz de yapacağınız basit modifikasyonlarla sadece sizin için link kısaltması amacıyla kullanabiliyorsunuz. Polr’ı istediğiniz herhangi bir alan adı üzerine kurabiliyor ve internet üzerinde çevrimiçi olan tüm URL adreslerini kısaltabiliyorsunuz.

Polr’ın framework’ünü kurmak ve düzenlemek şaşırtıcı şekilde kolay. Bir WordPress kurulumu kadar kolay kurulabiliyor ve birkaç basit adımda çalışmaya hazır hale getirilebiliyor. Kurulum ihtiyaçları olarak da Polr birçok web yazılımının istediği standart Apache web sunucusu kaynaklarına ihtiyaç duyuyor. Yine de kurulum için kolları sıvamadan önce buradaki kurulum rehberi sayfası üzerinden sistem ihtiyaçlarına göz gezdirebilirsiniz.

Polr belki linklerinizi kısaltmak için tercih edebileceğiniz kestirme bir yol olmayabilir ancak kesinlikle en güveli ve en güçlü alternatiflerden biri. Sahip olduğu kullanım paneli sayesinde kısalttığınız tüm linklerin aldığı trafiği gözlemleyip, anahtar kelime veya farklı kriterlerle linkleri arayabiliyorsunuz. Admin paneli üzerinden de kısaltılmış linkleri silmek veya düzenlemek mümkün.

Polr’ın sahip olduğu esnek API seçeneği sayesinde API anahtarlarınızla linkleri programsal olarak otomatik kısaltabilmek de mümkün. Örneğin sitenizdeki linklerin otomatik olarak sosyal medya paylaşılmasını istediğinizde bu API aracılığıyla kendi link kısaltma servisinizin kullanımasını sağlayabilirsiniz ki, bu marka bilinirliği ve kalitesini arttırmak açısından da önemli bir adım olacaktır.

Mashable, TechCrunch, Donanım Haber, Webrazzi ve daha nice  dev internet yayıncısının kendi URL kısaltma servislerine sahip olup, bunları kullandığını düşünecek olursak belki Polr’a karşı bakış açınızı biraz daha yumuşatabiliriz.

Polr’ın demosunu görmek için buraya tıklayabilir “demo-admin” kullanıcı adı ve şifresiyle sisteme derinlemesine göz atabilirsiniz. Polr’ı indirmek içinse buraya tıklayarak resmi internet sitesine erişebilirsiniz.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al