wmaraci reklam

Portal’ı Gerçek Hayatta Oynamak Nasıl Olurdu? (Video)

Eğer internet üzerindeki ilginç trendleri sürekli olarak merceğiniz altında tutuyorsanız, muhtemelen daha önceden VR ile Valve’in en çok beğeni toplayan puzzle oyun serilerinden biri olan Portal’ın oynanış videosunu görmüşsünüzdür. 

Bu sefer ise Portal oyunu Arttırılmış Gerçeklik (AR) ve Microsoft HoloLens ile birlikte karşımıza çıkıyor. AR Oyun Geliştiricisi olan Kenny W tarafından çekilen ve Reddit üzerinden paylaşılan proje, Portal oyununun inanılmaz oyun mekaniklerinin gerçek dünyada nasıl bir deneyime dönüşebileceğinin adeta bir özeti niteliğinde olmuş. 

Demo sunumunu hazırlamak için oyunun yapımcısı Microsoft’un HoloLens gözlüklerini kullanmış. Demodan yola çıkarak yorum yapmak gerekirse hem oyunun yapımcısı hem de HoloLens adeta bir harika bir iş çıkarmış.

Oyunun yapımcısınının yabancı bir haber sitesine yaptığı açıklamaya göre oyun Unity 3D motoru kullanılarak geliştirilmiş ve HoloLens tarafından tümüyle destekli hale getirilmiş.

Bunun gibi demo deneyimleri görünce insanın içinden bir anda 10 sene önceye fırlamak ve bir an önce bu teknolojiyle yüz göz olası gelmiyor mu yav?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al