lostyazilim
tr.link

SEO nedir? Ne işe yarar?

SEO ingilizcede “Search Engine Optimization” kelimelerinin baş harflarinden oluşan bir kısaltmadır. Türkçedeki anlamı “Arama Motoru Optimizasyonu” dur. SEO’nun temel amacı, arama motorlarında web sitesini istenilen kelimelerde üst sıralarda çıkarmaya çalışmaktır. Bu şekilde tanıttığınız ürün veya hizmet ettiğiniz alan ile ilgilenen büyük bir kitleyi web sitenize çekmiş olursunuz.
 
SEO, Google’ın kullanımının yaygınlaşması ile birlikte ortaya çıkmıştır. Hergün milyonlarca kişi google üzerinden aramalar yapmaktadır ve web sitelerine ulaşmaktadırlar.

Örnek olarak ucuz bir araba satın almak isteyen kişi google’da “ucuz araba” veya “ucuz araba satın al” gibi aramalar yapacak ve çıkan sonuçlardan ilk sayfada, özellikle birinci sırada olan sonuca tıklayacak ve alakalı siteye gidecektir. Ve bir ihtimal bu siteden bir araba satın alacak ve site sahibi para kazanacaktır. Google’da bu şekilde, günde yüzlerce hatta binlerce araba satın almak isteyen kişi Google’da arama yapacak ve çıkan ilk sonuçlara tıklayacaktır. Bu yüzden Google’da istenilen kelimelerde üst sıralarda çıkmak site sahibi için çok önemlidir. Bunuda anlayan reklamcılar SEO’yu güçlü bir silah olarak görmüşler ve SEO’ya çok önem vermişlerdir.

SEO Genel Terimleri:

SEO: “Search Engine Optimization” yani “Arama Motoru Optimizasyonu” kelimelerinin baş harfleri.
PageRank, PR: Google’ın web sitelerine 10 üzerinden verdiği bir değer sistemi.
BackLink: Bir siteden aldığınız link’e denir.
Metatag: Sitenizi Google gibi arama motorlarına tanıtan koddur.
Sandbox: PageRank arttırmak için yapılan ve abartılan link değişimlerinden dolayı Google’ın siteye verdiği cezadır.
GoogleBan: Yine Google’ı kandırmaya yönelik yapılan link değişimleri ve kural ihlaleri sonucu Google’ın siteyi veri tabanından tamamen silmesidir.
DMOZ: Pagerank değeri 8 olan, dünyanın en büyük dizinidir. Google bu siteye çok önem verir ve bütün webmasterlar sitelerini buraya ekletmek ister. Ancak DMOZ sadece kaliteli siteleri kendi dizinine ekler.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al