lostyazilim

Spotify En Yeni Müzikleri Sadece Premium Kullanıcılarına Sunacak

Müziğe filan para veremem, iki üç dakikalık reklam anonsu da varsın olsun diyenlerdenseniz, yolun sonuna geliyoruz haberiniz olsun. Dün akşam saatlerinde Bussiness Insider’da yayınlanan habere göre Spotify yakında yeni bir düzenleme gerçekleştirerek bundan böyle en yeni müzikleri sadece Spotify Premium kullanıcılarına sunacak.

Normalde şu anda agaya beleş tarifesinden faydalanan Spotify kullanıcıları platforma eklenen yeni veya eski farketmeksizin tüm müzikleri ücretsiz olarak dinleyebiliyor. Bunun karşılığında Spotify ücretsiz kullanıcılarının hem reklam anonslarıyla hem de Spotify içerisinde yer alan reklamlarla kafasını ağrıtma modelinden faydalanıyor. Yakın zamanda böyle bir yenilik gerçekleştirilirse, yeni çıkan albümler ve müzikler sadece Premium kullanıcıları için erişilebilir olacak. Bu da agaya beleş tarifesinin Spotify’da artık büyük bi esprisinin kalmayacağı anlamına geliyor.

Güncel müzikler tabii sonsuza kadar Spotify’ın premium kullanıcıları için yayınlanmayacak. Müziklerin popülaritesi geçtikten sonra Spotify bu müzikleri de eski şarkılardan kabul edecek ve ücretsiz kullanıcıların erişimine izin verecek.

Özellikle yeni albümü çıkan sanatçıların, müziklerini ücretsiz kullanıcılara dinletmek istememe çabası üzerine başlatılan bu yenilikle Spotify bir taraftan premium üye kazanırken diğer taraftan da kullanıcı kaybı açısından kan kaybı yaşayacak gibi duruyor. Ünlü müzik dinleme platformunun 50 milyondan fazla ücretli abonesi ve 100 milyon kadar üyesinin bulunduğu ek bilgisini de verelim.

Eğer ücretsiz bir Spotify kullanıcısıysanız, bu hamleden sonra da Spotify’ı tercih etmeye devam eder misiniz?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al