wmaraci reklam

Treni Kaçırmayın: React Native

Bir şeyler için geç kalmak, yükselme zamanından önce yakalayamamış olmak hangimizi üzmez ki? İşte bunun için yükseliş trendinde treni hâlâ kaçırmadığımız yerlerde olan konuları okurlarımız için kaleme almayı seviyoruz. Bu başlıklardan önemli birisi olan React Native bu yazımızın başrolü oldu efendim. Gelin sizlerin huzurunda kendisinden biraz bahsedelim.

React Native bir framework ve çapraz platformu destekleyen bir yazılım çerçevesi sunuyor. Bunun altını kalın bir şekilde çizmek lazım. Bu yazılım çerçevesi sayesinde Android, Windows, Web, iOS gibi işletim sistemlerinde çalışabilen uygulamaları tek dil ile yazma olanağınız bulunuyor ve deneyimlerimiz şunu gösteriyor ki React Native gerçekten de çok hızlı. Bugün internet siteleri belirli yollarda ilerlemeye çekiniyorlar ve PHP’nin ilerleyişi de gerçekten hiç fena değil ancak tüm platformlar için bir iş yapacakken en kolay yollardan birisinin React Native olduğu da bir gerçek. Ayrıca framework arkasında Facebook’un desteğiyle hareket ettiğinden ötürü geleceği de parlak ya da en azından güvenli görünüyor. Tabii malumunuz, yazılım dünyasının kuralları biraz hızlı değişiklik gösterebiliyor. Dolayısıyla bir tren kalkmadan binmek, bu sektörde bir riski omuzlamak anlamına geliyor. Ancak burada trenin işletmeci firması güven veren isimlerden birisi.

Bu Trene Nasıl Bineriz?

React dili, trene binmek için yapmamız gereken yegane şey. Bu dil formatı JSX, peki neden şimdi durduk yere başımıza bela alıp bu dil formatını öğrenmeye mesai harcayalım ki? Cevap basit. Siz JSX formatında bir kod yazıyorsunuz, React Native bunu platformların dil yapılarına uygulayarak size uygun formatta çıktılar veriyor. Bu sayede Windows’ta çalışacak .exe dosyanız, Android’de çalışacak .apk dosyanız ve iOS’da çalışacak .ipa dosyanız onlara uygun kod yapılarıyla hazır hale getiriliyor. Bu gerçekten hem bireysel geliştiriciler için, hem de şirketler için harika. Neden mi?

Bütün dillerde uzmanlaşma zorunluluğunu ortadan kaldıran bu sistem, aynı zamanda tek dilde uzmanken diğer dillere de işler geliştirebilme şansını tanıyor. Yani bireysel faydası oldukça açık ve net, sizi çok yönlülüğe itiyor. Diğer bir yandan şirketlerin geliştirme masraflarını etkilediği de ortada. Pek çok departmanda, pek çok geliştiriciyle hareket etme külfetini omuzlarından atan şirket, aynı zamanda ‘Responsive’ konusunda da büyük bir ivme kazanıyor. Zira sonuçta siz tek bir uygulama geliştiriyorsunuz unutmayın.

Bu koşullar altında React diliyle yazılım geliştirmenin ve React Native üzerinde çalışmanın avantajları belirginleşti değil mi? İster freelancer bir şekilde proje odaklı çalışın, isterseniz de şirketlerin yazılım departmanlarında görev alın bu dil her koşulda sizin avantajınıza olacaktır.

Ayrıca React diliyle oluşturulmuş internet siteleriyle daha önce karşılaştınız mı bilemiyorum ancak tek kelimeyle uçuyorlar. Dolayısıyla bu gerçekten de kaçırmak istemeyeceğiniz bir durum olabilir.

Peki bu konuda siz neler düşünüyorsunuz? Yorumlarda fikir ve görüşlerinizi bizimle paylaşırsanız çok seviniriz efenim.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 4.33 / 5 (3 değerlendirme)

3 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al