wmaraci reklam

Tüm Dünyada En Çok Hangi İnternet Tarayıcısı Kullanılıyor?

İnternet tarayıcılarının bitmek bilmeyen Ping’li savaşı on yıllardır devam ediyor. NetMarketShare tarafından bugün yayınlanan Eylül 2017 raporu, tarayıcı savaşlarının ne durumda olduğu ve tüm dünyada en çok hangi internet tarayıcısının tercih edildiği sorusuna ışık tutuyor.

Raporda belirtilen rakamlara göre Google Chrome, %59.61 kullanım oranıyla hala tüm dünyada en çok kullanılan internet tarayıcısı olma unvanına sahip. Ortalamaya vuracak olursak, tüm dünyada her 10 bilgisayar kullancısından neredeyse 6’sı Google Chrome’u tercih ediyor. Ezikleyip kakanladığımız, her fırsatta yerden yere çaldığımız Internet Explorer ise tüm dünyada hala %14.18’lik kullanım oranına sahip. %12.85 kullanım oranıyla üçüncülüğü Mozilla Firefox yakalarken Microsoft’un son ütücü internet tarayıcısı Edge, %5.15’lik kullanım oranına sahip.

Microsoft Savaşı Kaybediyor!

İnternet tarayıcısı savaşında Internet Explorer ve Edge olarak iki farklı tarayıcının sahibi olan Microsoft her geçen gün kayıp vermeye devam ediyor. Geçtiğimiz ayın verilerine baktığımızda Microsoft Edge %5.66’dan %5.15’e düşerken, fosil internet tarayıcısı Internet Explorer’ın kullanım oranı %15.58’den %14.18 oranına geriledi.

Microsoft’un internet tarayıcısı savaşlarında kayıp vermesinin birçok nedeni var. Kaybettiği kullanıcıların büyük bir kısmı ise Google Chrome tarafına göç ediyor. Edge’nin yalnızca yeni Windows sürümlerinde kullanılıyor olması IE’nin hala güçlü bir kullanıcı kitlesine sahip olmasına karşın güncelleme almıyor olması gibi birçok mağlubiyet nedeni sayabiliriz. Microsoft’un internet tarayıcılarının özellikle Edge’nin Chrome’un uygulama mağazası karşısındaki güçsüzlüğünün de önemli bir kriter olduğunu hatırlatmakta fayda var.

İstatistiklerde durum böyle. Önce hanginiz hala IE kullandığını itiraf etmek ister?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al