wmaraci reklam

TunnelBear'den Türkiye Kullanıcılarına Sınırsız VPN!

İki gün önce başlayan ve başta popüler sosyal ağlar olmak üzere Skype ve WhatsApp gibi mobil iletişim kanallarını da etkileyen internet sansürü hala devam ediyor. Yasağı delmek ve interneti özgürce kullanmaya devam etmek isteyen kullanıcılarsa kısa sürede DNS ayarlarından sonra VPN yazılımlarına yönelmeye başladı. Ne yazık ki, yapılan sansür çalışmaları kısa sürede VPN’lere de sıçradı ve popüler birçok VPN servisi kullanılamaz hale geldi.

Bu arada ünlü VPN servislerinden biri olan TunnelBear kullanıcıların internete özgürce erişebilmeleri için Türkiye kullanıcılarına uygulanan VPN kotalarını ve 500MB sınırını kaldırdığını Twitter üzerinden attığı Tweet ile duyurdu;

Tabii, ünlü VPN servisi tarafından yapılan bu önemli jestin Türkiye kullanıcıları için pek bir anlam ifade etmediğinin bizce altını çizmek gerekiyor. Nitekim an itibariyle ne yazık ki TunnelBear’ın kendi internet sitesine ulaşma konusunda da sıkıntılar yaşanıyor. Muhtemelen uygulanan sansürün kapsamına TunnelBear servisi de dahil edildi ve servisin normal yollarla internete erişen kullanıcılar tarafından indirilmemesi sağlanmak isteniyor.

TunnelBear’a farklı kaynaklar üzerinden ulaştıysanız ve nasıl kullanılacağınız merak ediyorsanız; TunnelBear Nedir? TunnelBear Nasıl Kullanılır? başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.

İnternet üzerindeki sansür çalışmalarının ne zaman sona ereceğine dair ise hala yapılan bir açıklama yok. Muhtemel olarak uygulanan sansür çalışmaları birkaç gün daha devam edecektir.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al