wmaraci reklam

Ücretsiz Windows 10 Yükseltmesi için Son Tarih Belli Oldu!

Microsoft, Windows 10 işletim sistemini yayınladığında geçiş adaptasyonu sürecini hızlandırmak için şaha kalkmış, Windows 7 ve Windows 8 sürümü kullanıcılarına Windows 10’a sahip olmak için yeni bir lisans anahtarı almalarına gerek kalmadan yükseltme fırsatı sunmuştu. İlk aşamada 2016’nın Temmuz ayına kadar geçiş şansı tanıyacağını belirten Microsoft, daha sonradan aldığı bir kararla güncelleme fırsatı için açık tarihli uzatma kararı almıştı.

Ucu açık uzatma tarihini kapatma vaktinin geldiğine inanan Microsoft bugün itibariyle Windows 7 ve Windows 8 lisansına sahip olan kullanıcıların Windows 10 yükseltmesini alabilecekleri son tarihi belirledi. Microsoft’un açıklamasına göre 31 Aralık 2017 tarihine kadar Windows 7 ve Windows 8 kullanıcıları ücretsiz olarak lisans anahtarlarını Windows 10’a yükseltme şansını kullanabilecekler. Bu tarihten sonra Windows 10’a geçiş yapmak isteyen kullanıcıların ise yeni bir Windows 10 lisans anahtarı satın alması ya da yükseltme planı satın alması gerekecek.

Windows 10’un çıkış tarihi olan 2015 Temmuz’undan bu yana gerçekten ciddi güncellemeler yaşandı. Çeşitli optimizasyon ve debugging güncellemeleriyle kronik sorunların birçoğu ciddi oranda giderildi. Eğer elinizde hali hazırda Windows 7 veya 8 anahtarı varsa ve güncelleme için son düdüğü bekleyenlerdenseniz bu son şansı değerlendirmek isteyebilirsiniz. Aksi halde yasal bir Windows kopyası kullanmak için ufaktan bir bedel ödemeniz gerekebilir.

Sizin bilgisayarın ne durumda? Windows 10’a geçiş yaptınız mı? Ya da son güncelleme fırsatını değerlendirmeyi düşünüyor musunuz?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al