wmaraci reklam

WhatsApp Eski Mobil İşletim Sistemlerini Desteklemeyecek

Ülkemizde çevrimiçi anlık mesajlaşma uygulaması denildiğinde istisnasız akla gelen ilk seçenek olan WhatsApp, köklü bir karar değişikliğine vararak eski mobil işletim sistemi sürümlerini artık desteklemeyeceğini duyurdu. 

Yani, Android OS cihaz sahibi olan kullanıcılar Android 2.2 veya daha eski sürümlerinde, iOS işletim sistemini kullanan kullanıcılar ise iOS 6 ve daha eski sürümlerinde artık WhatsApp’ı kullanamayacak. Tercihini Windows Phone’dan yana kullanan mobil cihaz sahipleriyse Windows Phone 7 veya daha eski sürümlere sahip akıllı cihazlarda artık WhatsApp’ı kullanamayacak.

Bahsi geçen işletim sistemlerinin bir çoğunun ilk sürümü bundan neredeyse 5-6 sene kadar önce yayınlandı ancak Türkiye’de bu oran çok düşük olsa bile hala global anlamda birçok kullanıcı eski işletim sistemine sahip olan cihazlarını kullanmayı tercih ediyor.  

WhatsApp yaptığı bu hamleyle eski işletim sistemi sürümleri için destek sunma ve güncelleme yayınlama zorunluluğundan kurtulmuş olacak ancak hala milyarlarca eski işletim sistemini kullanan cihazın aktif olarak kullandığı gerçeğini göz önüne alacak olursa sanki biraz WhatsApp bu hamlesiyle kendi ayağına sıkmış oldu diyebiliriz. 

Zira WhatsApp’ın rakibi olmak için piyasada dört gözle fırsatı kollayan onlarca anlık mesajlaşma uygulaması var. Global dünyadaki WhatsApp kulanım oranının Türkiye’deki kadar yüksek olmadığı gerçeğini de göz önünde tutarsak, WhatsApp bu hamleyle rakiplerinin ekmeğine güzelce yağ sürmüş olabilir.

WhatsApp’ın aldığı bu katı karar hakkında siz ne düşünüyorunuz ve sizce bu ayağa sıkma hamlesi diğer anlık mesajlaşma uygulamalarının önünü açabilir mi?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al