wmaraci reklam

WhatsApp, Hikayeler Özelliğini Kullanıma Sundu!

İlk kod satırı bundan 8 yıl önce yazılan ve ilk geliştirildiğinde bambaşka bir amaçla yola çıkan WhatsApp, 24 Şubat’da yeni yaşını kutlayacak. Yeni yaşına sayılı günler kalaysa WhatsApp bir süredir internet dedikodularına manşet olan “Hikayeler” özelliğini bugün itibariyle kullanıma sunuyor.

WhatsApp için hikayeler özelliğinin ilk çalışmaları Kasım ayında başlamıştı. Kısıtlı kullanıcı kitlesi tarafından kullanılarak test edilen özellik bu gün itibariyle Android, iOS ve Windows Phone kullanıcılarına güncelleme olarak sunulacak. Peki, WhatsApp’ın yeni sürümünde bizleri neler bekiyor?

WhatsApp’ın Hikayeler özelliği Snapchat ve Instagram’da olduğu gibi basit bir işleyişe sahip olacak. Güncelleme sonrasında alttaki menü sütununa “Durum (Status)” menüsü eklenecek ve bu menü üzerinden hikayelere erişilebilecek.

Hikayeler özelliği sayesinde WhatsApp’da çektiğiniz video, fotoğraf ve bumerang’lara basit eklemeler ve efektler verdikten sonra durumunuz olarak paylaşabileceksiniz. Yapılan paylaşımlar sadece 24 saat görünür olacak ve daha sonrasında otomatik olarak silinerek sonsuzluğa uğurlanacak. Böylece WhatsApp, yeni hikayeler özelliği sayesinde sevdiklerinizle en önemli anılarınızı ve durumunuzu paylaşmanıza yardımcı olacak.

WhatsApp’ın Hikayeler özelliği için yeni bir gizlilik ayarı da bulunacak. Yapacağınız bu gizlilik ayarı sayesinde tıpkı WhatsApp profil fotoğrafınızda olduğu gibi, hikayelerinizin kimler tarafından görülüp görülmeyeceğini belirleyebileceksiniz. Bu sayede kaportacınızdan, bakkaldan, paket servisçinizden hikayelerinizi saklayarak sadece hikayelerinizi görmesini istediğiniz kişileri belirleyebileceksiniz. 

İlk defa Snapchat tarafından uygulanan hikayeler özelliği, geçtiğimiz sene Instagram’a getirilmiş ve bu özellik sayesinde 150 milyon kullanıcıya erişmişti. Şimdi de aynı özelliğini WhatsApp’a getiren Facebook belki bu özelliğe reklamları da dahil ederek 1.2 milyar kullanıcıya reklam sunma avantajını elde edebilir.

WhatsApp’ın yeni özelliğini basitçe görmek için bu basit videoya da göz atabilirsiniz;

Daha önceden oldukça ilgi gören “WhatsApp Nasıl Para Kazanıyor?”  yazımızda da böylece sanırım haklılığımızı doğrulamış oluyoruz. WhatsApp sizce bu özellik ile platforma reklamları dahil edecek mi?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al