wmaraci reklam

Yeni Bir Site Kurarken Kullanabileceğiniz Yapılacaklar Listesi

Bir internet sitesi kurmak ve bu siteyi dijital atmosfere salıvermek eskisiden olduğu kadar kolay değil. Gelişen internet teknolojileriyle birlikte bir internet sitesinin sahip olması gereken standartlar da zirve yaptı. Her şeyin doğru şekilde çalıştığından emin olmak ve Google’ın sitenizi sarıp sarmalayacağından emin olmanız gerekiyor. Sitenizi ziyaretçilere açtıktan sonra zaten uğraşacak bir sürü şeyiniz olacaktır. Bu nedenle sitenizi yayına sunmadan önce her şeyin olması gerektiği gibi olduğundan emin olmak harika bir başlangıç yapmanızı sağlayabilir.

Tüm bu şartları sağlaması için internet sitenizi nasıl yapılandırmanız gerektiğini biliyorsanız, yapılandırma aşamalarını havada asılı kalmaktan kurtaran Web Launch Checklist ile tanışın. Web Launch Checklist, gönüllü bir geliştirici olan David Thompson tarafından geliştirilen ve Webmaster’ların sitelerini yayına almadan önce her şeyin yerli yerinde olduğuna emin olmasını yardımcı olan basit bir script ve web uygulaması.

Script temel olarak bir internet sitesini hayata geçirirken sistemin sahip olması gereken özellikleri bir yapılacaklar listesi olarak içeriyor. Tam ve detaylı bir liste olan Web Launch Checklist; güvenlik, işlevsellik, içerik, SEO, erişebilirlik ve performans kategorilerinde bir internet sitesi için en temel ihtiyaçları sunuyor. Web Launch Checklist internet tarayıcısının çerezleri yardımıyla çalışıyor. Dolayısıyla listeyi tamamlamak için üye olmanıza veya üye girişi gibi uğraşlara gerek kalmıyor.

Web Launch Checklist : Kendin Pişir Kendin Ye!

Web Launch Checklist projenin hayata geçirilmiş bir örneği olmasına rağmen bir internet sitesi değil. Amaç, yalnızca Webmaster’lar için daha kaliteli projelere imza atmak adına bir checklist yani yapılacaklar listesi sunmak. Sistem üzerinden ekleme ve düzenleme yapamıyorsunuz ancak eğer beğendiyseniz bu script’in bizzat kendisini indirerek kendi localhost’unuz veya bir sunucu üzerinde çalıştırabiliyorsunuz.

Tüm aşamaların bu tarz bir başlangıç listesi için çok fazla olduğunu düşünenler için David Thompson bir kaçış yolu da sunmuş. Sitenin en alt kısmında yer alan indirme seçenekleri yardımıyla PDF veya DOCX formatında kontrol listenizi indirebiliyor ve düzenleyebiliyorsunuz.

Saldım çayıra Google kayıra tarzında internet siteleri hazırlamak yerine Web Launch Checklist’i kullanmak veya kişiselleştirdiğiniz sürümüne göre projenizi yapılandırmak daha kontrollü internet siteleri oluşturmanıza yardımcı olabilir. Bir internet sitesi dışında pek çok proje için de Web Launch Checklist ‘in şablonundan faydalanabilirsiniz. Açık kaynak kodlu olarak yayınlanan scripti GitHub üzerinden kolayca indirebilirsiniz.

Web Launch Checklist birçok yeni dönem ihtiyaçlarını da içinde barındırıyor. Siz listeyi yeterli buldunuz mu veya gönüllü geliştiricinin bu projesine ne diyorsunuz?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al